جلوگیری از گرفتگی و بوی بد لوله های فاضلاب با روش های ساده و خانگی.

 

برای جلوگیری از این مشکل، باید از روش‌های پیشگیرانه و مناسبی استفاده کرد و در صورت بروز گرفتگی، به سرعت اقدام به رفع گرفتگی لوله فاضلاب کرد.

اما چگونه می‌توان از گرفتگی لوله‌ فاضلاب جلوگیری کرد و در صورت بروز آن، چه کاری باید انجام داد؟

روش‌های پیشگیری از گرفتگی لوله‌های فاضلاب

برای پیشگیری از گرفتگی لوله‌های فاضلاب، باید از ریختن:

  • مواد زائد

  • چربی

  • مو

  • مواد غذایی

  • دستمال کاغذی

  • پوست میوه و سبزیجات

  • مصالح ساختمانی و سایر مواد غیرقابل حل در آب

به لوله‌ها خودداری کرد. این مواد می‌توانند باعث ایجاد رسوب، لجن و گرفتگی در لوله‌ها شوند و جریان آب را مختل کنند. برای جلوگیری از این مشکل، باید از نصب صافی و فیلترهای مناسب بر روی سینک‌، وان‌، دوش‌ حمام و توالت‌ها استفاده کرد و از آن‌ها برای جداسازی مواد زائد از آب بهره برد. همچنین باید به صورت دوره‌ای، لوله‌های فاضلاب را با آب گرم و سرکه یا جوش شیرین شستشو داد و از تمیز کننده‌های طبیعی و بی‌ضرر برای لوله‌ها استفاده کرد.

گرفتگی لوله‌های فاضلاب

 

روش‌های رفع گرفتگی لوله‌های فاضلاب

اگر با وجود رعایت روش‌های پیشگیری، با گرفتگی لوله‌های فاضلاب مواجه شدید، باید به سرعت اقدام به رفع آن کرد.

  • استفاده از پمپ فشاری(تلمبه لوله بازکن): پمپ فشاری یک وسیله ساده و مفید است که با ایجاد فشار و مکش در لوله‌ها، می‌تواند عوامل گرفتگی را از بین ببرد. برای استفاده از پمپ فشاری، باید صافی یا فیلتر را از روی سینک یا وان بردارید و سوراخ لوله را با پمپ بپوشانید. سپس با چند بار فشار دادن و کشیدن دسته پمپ، مواد زائد را به سمت بالا بکشید یا رو به جلو برانید و از لوله خارج کنید.

  • استفاده از فنر لوله بازکنی: فنر لوله بازکنی یک وسیله فلزی بلند و انعطاف‌پذیر است که می‌تواند به عمق لوله‌ها نفوذ کرده و عامل گرفتگی را از بین برده و یا بیرون بکشد. برای استفاده از فنر لوله بازکن، باید صافی یا فیلتر را از روی سینک یا وان بردارید و سر فنر را وارد سوراخ لوله کنید. سپس با چرخاندن دسته فنر، آن را به عمق لوله حرکت دهید تا به عوامل گرفتگی برخورد کند سپس به آرامی آن‌ها را از بین ببرید یا بیرون بکشید.

  • استفاده از مواد شیمیایی لوله بازکنی: مواد شیمیایی لوله بازکنی موادی هستند که در اثر واکنش شیمیایی با عوامل گرفتگی، آن‌ها را حل یا تجزیه می‌کنند و جریان آب را بهبود می‌بخشند. برای استفاده از مواد شیمیایی لوله بازکن، باید دقیقاً طبق دستورالعمل بسته‌بندی عمل کرد و مقدار مناسبی از ماده را در سوراخ لوله ریخت و مدت زمان مشخصی صبر کرد. سپس با ریختن آب گرم، مواد گرفتگی را از لوله خارج کرد. اما باید دقت کرد که مواد شیمیایی لوله بازکن ممکن است برای لوله‌ها، پوست، چشم‌ها و محیط زیست مضر باشند و باید با احتیاط و مراقبت از آن‌ها استفاده کرد.

روش های رفع بوی بد فاضلاب

یکی از علائم گرفتگی لوله‌های فاضلاب، بوی بد و ناخوشایندی است که از آن‌ها می‌آید. بوی بد فاضلاب می‌تواند نشان‌دهنده انباشته شدن مواد زائد، تجزیه ناقص آن‌ها، رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها، نشت آب و گازهای سمی در لوله‌ها باشد. بوی بد فاضلاب نه تنها باعث ایجاد مزاحمت و استرس می‌شود، بلکه می‌تواند برای سلامتی شما و خانواده‌تان خطرناک باشد.

  • شناسایی و رفع علت گرفتگی لوله‌ها: اولین قدم برای رفع بوی بد فاضلاب، شناسایی و رفع علت گرفتگی لوله‌ها است. برای این کار، می‌توانید از روش‌هایی که در بخش قبلی توضیح داده شد، استفاده کنید. اگر نتوانستید خودتان مشکل را حل کنید، بهتر است از کمک یک متخصص لوله بازکنی استفاده کنید.

  • تهویه مناسب: تهویه مناسب یکی از راه‌های مهم برای جلوگیری و رفع بوی بد فاضلاب است. تهویه باعث می‌شود که گازهای سمی و بدبو از لوله‌ها خارج شوند و جای خود را به هوای تازه بدهند. برای تهویه مناسب ، باید از نصب صحیح فن‌ها،هودها و پنجره‌ها اطمینان حاصل کنید. همچنین باید از بسته بودن مداوم درپوش‌ لوله‌ها و سینک‌ها جلوگیری کنید و آن‌ها را به صورت دوره‌ای باز و بسته کنید.

  • استفاده از مواد طبیعی و بی‌ضرر برای رفع بو: اگر با وجود رفع گرفتگی و تهویه لوله‌ها، هنوز بوی بدی از آن‌ها می‌آید، می‌توانید از مواد طبیعی و بی‌ضرر برای رفع بو استفاده کنید. برخی از این مواد عبارتند از:

- سرکه: سرکه یک ماده اسیدی است که می‌تواند باکتری‌ها و قارچ‌های بدبو را از بین ببرد. برای استفاده از سرکه، باید یک فنجان سرکه را در سوراخ لوله ریخت و یک ساعت صبر کرد. سپس با آب گرم لوله را شستشو داد.

- جوش شیرین و لیموترش: جوش شیرین و لیموترش ترکیبی قلیایی و اسیدی هستند که می‌توانند بوی بد را از بین ببرند و لوله‌ها را تمیز کنند. برای استفاده از این ترکیب، نیم فنجان جوش شیرین را در سوراخ لوله ریخته و از روی آن یک فنجان آب لیمو بریزید. این ترکیب باعث ایجاد حباب و جوش خواهد شد. بعد از چند دقیقه، با آب گرم لوله را شستشو دهید.

  • تعویض دوره ای چاه بست توالت

  • استفاده از بوگیرها و خوش بوکننده های هوا

  • رعایت بهداشت فردی در استفاده از حمام و توالت

  • شستشوی مرتب کفشورها و لوله های شکل زیر سینک

  • استفاده از نوشابه های گازدار برای رفع بوی بد و گرفتگی های سطحی

  • جلوگیری از ورود چربی و مواد اضافه به داخل لوله ها برای پیشگیری از گرفتگی و ایجاد بوی بد

جهت اطلاعات و راهکارهای بیشتر در این زمینه می توانید به مقاله بوی بد فاضلاب مراجعه کنید.

تعویض دوره ای چاه بست توالت

 

چه زمانی باید از لوله بازکنی کمک بگیریم؟

زمانی که هیچ کدام از راهکارهای خانگی چاره ساز نباشد ویا با مشکل جدی مواجه شوید می توانید از افراد حرفه ای در زمینه لوله و فاضلاب کمک بگیرید.

مزایای انتخاب یک تیم لوله بازکنی حرفه ای عبارتند از:

  • کیفیت بالا: تیم های لوله بازکنی با استفاده از دانش فنی، تجربه عملی و ابزارهای پیشرفته، می‌تواند هر نوع گرفتگی لوله را با کیفیت بالا و بدون آسیب به لوله‌ها و ساختمان رفع کند. این افراد همیشه از روش‌های مطمئن و موثر برای لوله بازکنی استفاده می‌کنند و بهترین نتیجه کار را به شما ارائه می‌دهند.

  • قیمت مناسب: تیم های لوله بازکنی با توجه به نوع و میزان گرفتگی لوله، قیمت مناسب و رقابتی را به شما پیشنهاد می‌دهند. این تیم ها هیچ هزینه پنهانی ندارند و قبل از انجام کار، هزینه حدودی را به شما اعلام کرده و همچنین از تخفیف‌ها و پیشنهادات ویژه برای مشتریان دائمی و جدید استفاده می‌کنند و برای رفاه شما امکان پرداخت آنلاین و نقدی را بوجود می آورند.

  • سرعت و امنیتشرکت های لوله بازکنی با توجه به اهمیت مشکل شما، در کمترین زمان ممکن به محل شما رسیده و کار لوله بازکنی را انجام می‌دهند. ابن شرکت ها با رعایت کامل استانداردهای ایمنی و بهداشتی، از ایجاد هرگونه آلودگی و آسیب به محیط زیست و سلامتی شما جلوگیری می‌کنند. اغلب این شرکت ها دارای بیمه و گارانتی بوده و در صورت بروز هرگونه مشکل، مسئولیت کامل را بر عهده می‌گیرند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد خدمات لوله بازکنی، تخلیه چاه و لوله کشی به سایت لوله بازکنی تهران مراجعه کنید.

 

وبگردی