تفاوت صندلی گیمینگ و اداری

 

در نگاه اول ممکن است فکر کنید که این دو نوع صندلی، هیچ تفاوتی باهم ندارند؛ اما از نظر فنی این دو محصول هم در میزان راحتی و هم در ارگونومیک بودن نسبت به یکدیگر متفاوت هستند و شما باید بسته به نیازهای اولیه خود، بودجه خریدتان و فضای اداری در دسترس یکی از آنها را انتخاب کنید.

ما در این مقاله با بیان تفاوت‌های اصلی موجود بین یک صندلی گیمینگ و یک صندلی اداری معمولی، به شما کمک خواهیم کرد که پول خود را عاقلانه‌تر خرج کنید و انتخاب مطمئن‌تری داشته باشید.

فاکتورهای متفاوت بین صندلی گیمینگ و صندلی اداری

در بخش‌های بعدی، صندلی‌های اداری و گیمینگ را با در نظر گرفتن فاکتورهای زیر با یکدیگر مقایسه می‌کنیم:

  • طراحی و ویژگی‌های مشترک
  • ارگونومی و قابلیت تنظیم
  • ویژگی‌های خاص
  • به‌صرفه بودن قیمت نسبت به ارزش محصول

طراحی و ویژگی‌های مشترک

بیشتر صندلی‌های گیمینگ بر اساس طرحی الهام گرفته شده از صندلی ماشین‌های مسابقه‌ای تولید می‌شوند. این صندلی‌ها دارای تکیه‌گاه بلندتر با قابلیت پشتیبانی از کمر و سر بوده و طوری طراحی می‌شوند که کاربر حتی با تکان‌های شدید نیز نامتعادل نشود.

اصلی‌ترین ویژگی‌های معمول صندلی‌های گیمینگ عبارتند از:

  • تکیه‌گاه بزرگ همراه با بال‌های جانبی
  • دارای کوسن‌های مجزا و پشتیبانی‌کننده از کمر و گردن
  • استفاده از پارچه‌های خاص حاوی لوگو در رنگ‌های ویژه و شاد

مزیت اصلی صندلی گیمینگ، پشتیبانی کلی بهتر از کمر و نقطه ضعف این محصول در طراحی نیز دشواری نشستن روی آن با پاهای جمع شده است. به طور کلی طراحی صندلی گیمینگ به صورتی است که برای نشستن‌های طولانی مدت بسیار مناسب است و تکیه‌گاه بلند آن می‌تواند از کمر و گردن در تکان‌های شدید به خوبی حمایت کند.

تکیه‎‌گاه جانبی یا همان بال‌های اطراف تکیه‌گاه کمری نیز به حمایت از پاها و کمر کمک می‌کنند تا کاربر بتواند با زحمت کمتری صاف بنشیند. متاسفانه بال‌های بلند موجود در دو طرف صندلی، نشستن با پاهای جمع شده را سخت‌تر خواهد کرد.

اصلی‌ترین ویژگی‌های معمول صندلی‌های اداری نیز عبارتند از:

  • دارای کوسن‌های تخت
  • مجهز به پشتی مشبک یا بالشتکی
  • پشتیبان از کمر

این محصولات در مقایسه با صندلی‌های گیمینگ بیشتر از پاها پشتیبانی می‌کنند ولی اکثرا فاقد تکیه‌گاه سر هستند و این خودش نقطه ضعف بزرگی در طراحی صندلی اداری محسوب می‌شود. تکیه‌گاه کمری تعبیه شده روی صندلی‌های اداری اغلب در حمایت از ستون فقرات موثرتر هستند و قابلیت تنظیم بیشتری نسبت به صندلی‌های گیمینگ دارند. تنها چیزی که اکثر صندلی‌های اداری فاقد آن هستند؛ پشتی یا همان تکیه‌گاه سر است.

صندلی

ارگونومی و قابلیت تنظیم

وقتی صحبت از ارگونومی و قابلیت تنظیم می‌شود؛ هر دو نوع صندلی گزینه‌های خوبی هستند که روی حالت‌های مختلف قابل تنظیم می‌باشند.

استفاده از مبلمان اداری غیر ارگونومیک ممکن است در طولانی مدت شما را در معرض خطر درد‌های بالقوه از ناحیه کمر، سفت شدن گردن، ساییدگی مچ دست یا مشکلات جدی‌تر کند. همانطور که گفته شد؛ هر دو این محصولات دارای قابلیت‌های فنی هستند که در راحتی کاربر و جلوگیری از بروز این مشکلات نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

اکثر صندلی‌های گیمینگ یا صندلی‌های مخصوص بازی‌های رایانه‌ای، دارای بالش‌های پشتیبان‌کننده از سر و کمر کاربر هستند که از طریق تسمه‌های قابل کشش به چهارچوب اصلی صندلی وصل می‌شوند. فراتر از آن صندلی‌های گیمینگ قابلیت تنظیم ارتفاع، دسته‌ها و شیب نشیمنگاه را داشته و کاربر می‌تواند تکیه‌گاه صندلی را به راحتی و بدون اینکه زمین بخورد تا 180 درجه به عقب هدایت کند. این قابلیت برای زمانی که از صندلی به عنوان محل استراحت استفاده می‌کنید بسیار مفید است.

این در حالی است که صندلی‌های اداری اغلب مجهز به قابلیت تنظیم عمق صندلی، تنظیم ارتفاع، شیب تکیه‌گاه و قفل کردن آن، تنظیم ارتفاع دسته‌ها و حرکت تکیه‌گاه کمری به سمت بالا و پایین هستند. با این وجود با یک صندلی اداری معمولا نمی‌توانید مانند صندلی‌های گیمینگ کاملا به عقب تکیه دهید؛ بنابراین اگر دراز کشیدن روی صندلی در ساعات کاری برای شما مهم است باید بر اساس این قابلیت محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید.

علاوه بر این صندلی‌های گیمینگ ارگونومیک دارای پشتیبانی اختصاصی و قابل تنظیم برای ناحیه کمر هستند که معمولا این قابلیت در صندلی‌های اداری معمولی وجود ندارد. این تکیه‎گاه اضافه که عنصر قابل تنظیم در صندلی محسوب می‌شود باعث خواهد شد که قسمت تیکه‌گاه کمی بزرگ‌تر از حالت معمول شود و افرادی که سایز و وزن بیشتری دارند روی صندلی احساس راحتی بیشتری کنند.

ویژگی‌های خاص

صندلی‌های گیمینگ ویژگی‌های خاص‌تر و امکانات بیشتری نسبت به صندلی‌های اداری معمولی دارند. این روزها اغلب تولیدکنندگان مشهور صندلی‌های بازی در جهان، محصولات خود را مجهز به پدهای گرمایشی کرده و یا از پارچه‌های ضد تعریق و خنک‌کننده بدن در خط تولید استفاده می‌کنند. علاوه بر این حتی برخی از صندلی‌های گیمینگ حرفه‌ای مجهز به ماساژور داخلی هستند.

آن دسته از مشتریانی که دوست دارند در حین بازی، حرکت شخصیت موجود در گیم را به صورت فیزیکی احساس کنند می‌توانند صندلی‌های گیمینگی را خریداری کنند که مجهز به حسگر لرزشی است و با اتصال به کنسول بازی، بازخورد لمسی به کاربر می‌دهند.

حتی در تولید برخی از محصولات این رده، برای زیبایی بیشتر از سیستم‌های نورپردازی RGB استفاده می‌شود. استفاده از تمامی این ویژگی‌ها در طراحی و تولید محصولاتی مانند صندلی‌های گیمینگ در حالی لحاظ می‌شود که صندلی‌های اداری غالبا بسیار ساده طراحی می‌شوند و هیچ کدام از این قابلیت‌ها را ندارند.

به‌ صرفه بودن قیمت نسبت به ارزش محصول

همانطور که تا الان متوجه شده‌اید؛ قیمت صندلی‌های گیمینگ با توجه به قابلیت‌ها و فناوری‌های مورد استفاده در تولیدشان بیشتر از قیمت صندلی‌های اداری معمولی است.

به همین خاطر در مقایسه قیمتی، اگر فاکتور قابلیت و ارزش کالا لحاظ نشود باید بگوییم که صندلی اداری معمولی گزینه‌ای به‌صرفه‌تر است. اما اگر بخواهیم قابلیت‌های محصول را همراه با قیمت در مقایسه خود در نظر بگیریم؛ قطعا صندلی‌های گیمینگ برنده این رقابت هستند.

صندلی اداری یا صندلی گیمینگ

کدامیک بهتر است؛ صندلی اداری یا صندلی گیمینگ؟

برای پاسخ به این سوال باید نیازهای خاص کاربر در نظر گرفته شود. به عنوان مثال اگر قرار است از صندلی فقط برای کار کردن پشت کامپیوتر و انجام کارهای اداری ساده استفاده شود؛ خرید صندلی گیمینگ اصلا توصیه نمی‌شود. اما اگر شما از آن دسته فریلنسرهایی هستید که حین کار، بازی هم می‌کنید؛ بهتر است یک بار برای همیشه هزینه کنید و یک صندلی گیمینگ بخرید و برای هر دو کار از آن استفاده کنید.

 

وبگردی