احیای بافت تاریخی و رونق پروژه‌های مشارکتی؛‌ مولفه‌های تبادل تجربه میان یزد و اصفهان

به گزارش رکنا از اصفهان،شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر یزد در سفری سه روزه به اصفهان با رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان، شهردار اصفهان و معاون فرهنگی او دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به تجارب موفق مدیریت شهری یزد در زمینه شهرسازی و احیای بافت تاریخی این شهر طی سالهای اخیر، گفت: مراودات دو سویه بین اصفهان و یزد می‌تواند زمینه انتقال این تجربیات را فراهم کند.

محمد نورصالحی در پاسخ به سوالات اعضای شورای اسلامی شهر یزد در زمینه سرمایه‌گذاری‌های مشارکتی در اصفهان، بیان کرد: موارد مشابه زیادی در زمینه مشارکت با شرکت‌های بزرگ خارجی و ایرانی در زمینه پروژه‌های متعدد شهری داشته‌ایم، هرچند اعتقاد داریم که باید زمینه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی مهیاتر شود و حتی می‌توان بخش عمده‌ای از بودجه و اعتبارات شهر را از طریق مشارکت و سرمایه تأمین کرد.

لزوم اشتراک تجارب دو شهر یزد و اصفهان

شهردار اصفهان نیز در این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه ارتباط دو شهر اصفهان و یزد با یکدیگر گفت: شهر یزد موفقیت‌های چشمگیری به‌ویژه در عرصه احیای بافت تاریخی شهر داشته که اصفهان به آن نیازمند است.

علی قاسم زاده افزود: در مقابل، مدیریت شهر اصفهان نیز عملکردهای مثبتی داشته است که می‌تواند برای شهر یزد الگو شود.

رویکرد شهرداری اصفهان در حوزه فرهنگی مردم سپاری است

معاون فرهنگی شهردار اصفهان هم با بیان اینکه رویکرد شهرداری اصفهان در حوزه فرهنگی مردم سپاری است، گفت: تلاش کرده ایم مراکز فرهنگی، مساجد و هیئت‌ها نقش فعال‌تری در حوزه‌های فرهنگی، رفع آسیب‌های اجتماعی و تعظیم شعائر داشته باشند.

مجتبی شاهمرادی سپس به ارائه گزارش کوتاهی از فعالیت‌های فرهنگی در این دوره مدیریت شهری اصفهان شامل ساخت و تکمیل تئاتر شهر اصفهان به صورت مشارکتی، احداث میدانگاه مشاهیر، احداث پردیس بهارستان، راه‌اندازی موزه اصفهان و تشکیل شورای فرهنگی اجتماعی محله در مناطق شهری پرداخت.

او همچنین از مشارکت حدود ۳۵۰ مرکز فرهنگی طی فراخوانی با شهرداری در برگزاری جشن‌های عید غدیر خم خبر داد و افزود: شهرداری اصفهان به این مراکز حدود یک میلیارد تومان کمک مالی کرده است.

عملکرد موفق اصفهان در زمینه رونق پروژه‌های مشارکتی

رئیس شورای اسلامی شهر یزد نیز در این نشست تأکید کرد: شهر اصفهان در زمینه سرمایه‌گذاری و رونق پروژه‌های مشارکتی با بخش خصوصی نسبت به شهر یزد موفق‌تر عمل کرده است، لذا خواستاریم که رمز و راز این موفقیت را بدانیم و در شهر یزد برای مردم اجرا کنیم.

عزیزالله سیفی افزود: کلانشهر یزد نیز در احیای بافت تاریخی موفق بوده، به نحوی که امروزه مجموعه‌ای ۲۰۰ هکتاری در این شهر به ثبت جهانی رسیده است.

او خاطرنشان کرد: این تجربه خوبی است که می‌تواند برای شهر اصفهان مورد استفاده قرار گیرد.

تبادل تجارب مدیریت شهری برای شهرها یک ضرورت است

شهردار یزد نیز با بیان اینکه امروزه شهرها چاره ای جز تبادل تجربیات خود در زمینه مدیریت شهری ندارند، تأکید کرد: تشکیل کارگروه‌های مشترک تخصصی در سطح شهرداری و شوراهای اسلامی شهرهای اصفهان و یزد می‌تواند راهکارهای مناسبی را برای اداره بهتر شهرها و خدمت‌رسانی بیشتر به مردم در اختیار مدیران قرار دهد.

ابوالقاسم محی‌الدینی با اشاره به اینکه اغلب مسائل و چالش‌های شهرداری‌ها مشترک است، گفت: در این راستا ارتباطات مشترک و تشکیل کارگروه‌های تخصصی، می‌تواند راهکارهای مفیدی ارائه دهد تا از طریق مجلس و دولت مصوب و در نهایت عملیاتی شود.

اصفهان -بهمن راعی

 

 

 

کدخبر: 806952 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟