اجرای حکم قطعی توقیف هواپیمای مصادرهشده ،
بوئینگ ۷۴۷ ماهانایر به خاک آمریکا منتقل شد
رکنا سیاسی : وزارت دادگستری آمریکا از اجرای حکم قطعی توقیف هواپیمای باربری بوئینگ ۷۴۷ که قبلا تحت مالکیت شرکت هواپیمایی ماهانایر بود، خبر داد.
طبق بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، دولت آرژانتین روز یکشنبه ٢٢ بهمن پیرو حکم قطعی توقیف هواپیمای ماهانایر توسط دادگاه واشنگتن، نگهداری آن را به ایالات متحده محول کرد و این هواپیما اکنون به جنوب ایالت فلوریدا رسیده است.
متیو اولسن، معاون دادستان کل بخش امنیت ملی وزارت دادگستری، در این ارتباط گفت: «این هواپیمای ساخت آمریکا توسط یک شرکت هواپیمایی ایرانی تحریمشده در یک معامله ناقض قوانین کنترل صادرات ایالات متحده و مستقیما سودرسان به سپاه است، جابهجا شده بود. »
وی افزود: «وزارت دادگستری متعهد به حصول اطمینان از اجرای کامل قوانین آمریکا برای ممانعت از دستیابی بازیگران دولتی متخاصم به ابزارهای [مورد نیازشان] برای مشارکت آنها در فعالیتهای بدخواهانهای است که امنیت ملی ما را تهدید میکند. »
متیو اکسلراد، معاون وزیر بازرگانی در امور اعمال مقررات صادرات، نیز در این ارتباط گفت: «ماهانایر که به حمل سلاح و جنگجو شناخته میشود، با فروختن این هواپیما به یک شرکت باربری هوایی ونزوئلا محدودیتهای صادراتی ما را زیر پا گذاشت. اکنون [این هواپیما] دارایی دولت ایالات متحده است. »
به گفته اکسلراد، رسیدن این هواپیمای مصادرهشده به آمریکا «نمونه قدرتمند تلاشهای بیوقفه ما برای جلوگیری از ایران و گروههای نیابتیاش از بهرهبرداری و سودبردن از فناوری ایالات متحده است. »
همچنین لاریسا ناپ، معاون اجرایی شعبه امنیت ملی پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، انتقال این هواپیما به آمریکا را «آخرین گام در فرایند طولانی به نتیجه درست رساندن این پرونده» خواند.
وزارت دادگستری آرژانتین روز چهارشنبه ۱۳ دی سال جاری دستور تحویل این هواپیما به ایالات متحده را صادر کرد.
این هواپیمای باری بوئینگ ۷۴۷، متعلق به شرکت «اِمتراسور» ونزوئلا بود که دو سال پیش از شرکت ایرانی «ماهانایر» خریداری شده بود.
هواپیمای مزبور روز ۱۶ خرداد سال گذشته از مکزیک وارد آرژانتین شد و دو روز بعد از آن به مقصد اروگوئه پرواز کرد، اما اروگوئه به این هواپیما اجازه ورود نداد و مجبور شد به آرژانتین بازگردد.
کاراکاس و تهران به توقیف این هواپیما اعتراض کرده بودند و ونزوئلا تصمیم آرژانتین برای تحویل دادن این هواپیما به ایالات متحده را «سرقت» توصیف کرده بود.
منبع : انتخاب
ارسال نظر