اخبار مهم بورس امروز و یک هفته اخیر
رکنا اقتصادی: اخبار مهم بورس امروز و یک هفته اخیر را در ادامه بخوانید.
رشد 24 هزار واحدی شاخص کل بورس امروز چهارشنبه
در آخرین روز معاملات هفته شاخص کل بورس حدود ۲۴ هزار واحد رشد کرد.
در معاملات چهارشنبه 21 آذرماه؛ حدود 79 درصد نمادها سبز شدند.شاخص کل با رشد 24 هزار و 390 به ارتفاع 2٫541٫630 واحد رسید.
شاخص هم وزن نیز با رشد0٫7 درصدی به سطح 815 هزار و 357 واحد رسید. شاخص فرابورس با افزایش 246 واحدی به 25 هزار و 107 واحد رسید.ارزش معاملات بازار بورس در پایان امروز به حدود 11 هزار و 753 میلیارد تومان رسید.
تعداد نمادهای مثبت 640 نماد و تعداد نماد های منفی 171 نماد بوده است.حقیقیها 600 میلیارد تومان از حقوقیها خرید کردند.
پنجمین عرضه اولیه امسال بازار سرمایه، شنبه آینده
عرضه اولیه ۱۲ درصد سهام برنا باطری به عنوان پنجمین عرضه اولیه امسال بازار سرمایه، روز شنبه آینده(۲۴ آذر) در فرابورس انجام میشود.
تعداد 600 میلیون سهم شرکت تولیدی برنا باطری معادل 12 درصد سهام "خبرنا" در دو مرحله با قیمت ارزش گذاری 496 تومانی روز شنبه 24 آذر، در بازار دوم معاملات فرابورس عرضه می شود که در مرحله اول 200 میلیون سهم معادل 4 درصد با حداکثر سهمیه 2 میلیون سهمی به سرمایه گذاران واجد شرایط به روش حراج عرضه میشود.
در مرحله دوم، 400 میلیون سهم معادل 8 درصد دیگر همان روز با حداکثر سهمیه 800 سهمی به سهامداران حقیقی و حقوقی به روش قیمت ثابت کشف شده تعلق می گیرد. مشاور عرضه هم کارگزاری توانا و متعهد خرید تامین سرمایه دماوند است.
ﺧﺮﯾﺪاران ﺳﻬﺎم در مرحله دوم ﻋﺮﺿﻪ اوﻟﯿﻪ ﺑﻪ ﺗﻌﺪاد ﺗﺨﺼﯿﺺ داده ﺷﺪه در آن روز دارای اﺧﺘﯿﺎر ﻓﺮوش تبعی اﯾﻦ ﺳﻬﺎم با قیمت اعمال 30 درصد بالاتر از قیمت کشف شده روز عرضه اولیه در سررسید 24 آذر سال 1404 ﺧﻮاﻫﻨﺪ ﺑﻮد.
سهام دولت در سه شرکت از طریق بورس عرضه میشود
در اجرای مصوبه هیات واگذاری، سازمان خصوصیسازی 36.22 درصد سهام شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس را به قیمت کل پایه 22 هزار میلیارد ریال به صورت نقد و اقساط در بورس عرضه میکند.
همچنین 6.78 درصد سهام شرکت پارس فولاد سبزوار و 15 درصد سهام شرکت ایران ترانسفو نیز قرار است به ترتیب با قیمت کل پایه 16 هزار میلیارد ریال و 41 هزار میلیارد ریال به صورت نقد و اقساط در بورس اوراق بهادار عرضه شود.
واحدهای ممتاز صندوق پالایشی یکم عرضه میشود
در راستای اجرای مصوبه هیات واگذاری صد هزار واحد ممتاز "صندوق سرمایه گذاری پالایشی یکم (ETF)" متعلق به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران توسط سازمان خصوصیسازی از طریق مزایده و با قیمت پایه حدود 5 هزار میلیارد ریال به صورت نقدی عرضه میشود.
مهلت ارسال پاکتهای پیشنهادی شرکت در مزایده تا سوم دیماه امسال است و متقاضیان میتوانند جهت دریافت اسناد مزایده و اطلاعات تکمیلی به بخش آگهیهای عرضه (اصل44) مندرج در صفحه اصلی سایت سازمان خصوصی سازی مراجعه کنند.
شاخص بورس دوشنبه 54 هزار واحد رشد کرد
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، با رشد ۵۴هزار واحدی مواجه شد.
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 22میلیارد و 113میلیون سهم و حق تقدم بهارزشی بالغ بر 12هزار و 820میلیارد تومان در بیش از 325هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 54هزار و 195واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 389هزار و 125واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، فملی و فولاد شد و در مقابل نمادهای معاملاتی دلر، بشهاب و نمرینو با افت خود بیشترین اثر منفی را بر نماگر اصلی بازار سهام بجای گذاشتند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 12میلیارد و 69میلیون ورقه بهارزش 474هزار و 694میلیارد تومان در 233هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 375واحد رشد کرد و در ارتفاع 24هزار و 655واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی کگهر، بپاس و وسپهر شد و در مقابل نمادهای معاملاتی ودی، زماهان و حپرتو بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
شاخص بورس یکشنبه 15هزار واحد افت کرد
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۱۵هزار واحدی روبرو شد.
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 20میلیارد و 773میلیون سهم و حق تقدم به ارزشی بالغ بر 11هزار و 736میلیارد تومان در بیش از 490هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 15هزار و 999واحدی در ارتفاع یک میلیون و 452هزار و 764واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فولاد، فملی و فارس شد و در مقابل نمادهای معاملاتی وغدیر، رمپنا و میدکو با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 7میلیارد و 678میلیون ورقه به ارزش 49هزار و 949میلیارد تومان در 256هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 16واحد افت کرد و در ارتفاع 24هزار و 280واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی آریا، سامان و سپیدار شد و در مقابل نمادهای معاملاتی بپاس، وسپهر و خاور بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
شاخص بورس شنبه 33 هزار واحد افت کرد
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۳۳هزار واحدی روبرو شد.
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 25میلیارد و 893میلیون سهم و حق تقدم به ارزشی بالغ بر 14هزار و 473میلیارد تومان در بیش از 546هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 33هزار و 3واحدی در ارتفاع یک میلیون و 468هزار و 756واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فولاد، فملی و فارس شد و در مقابل نمادهای معاملاتی رمپنا، وپاسار و میدکو با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 9میلیارد و 830میلیون ورقه به ارزش 37هزار و 906میلیارد تومان در 280هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 58واحد افت کرد و در ارتفاع 24هزار و 296واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی آریا، شگویا و فصبا شد و در مقابل نمادهای معاملاتی مارون، بپاس و وسپهر بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
بازدهی 9 درصدی شاخص فرابورس در 2 هفته
در دومین هفته آذرماه بازارهای فرابورس با بازدهی مثبت، رشد شاخص کل را به ۴ درصد رساندند و به این ترتیب بازدهی این بازار از ابتدای ماه تا پایان هفته گذشته به بیش از ۹ درصد رسید.
در هفتهای که گذشت شاخص کل فرابورس با افزایشی 4 درصدی به عدد 24 هزار و 354 واحد رسید. همچنین ارزش بازار نیز با افزایشی 2.2 درصدی در عدد 2.6 میلیون میلیارد تومان قرار گرفت. ارزش بازار فرابورس از ابتدای آذرماه 5.5 درصد رشد کرده است.
رشد حجم و ارزش معاملات
این گزارش حاکی است در هفته گذشته بیش از 60 میلیارد و 800 میلیون برگه انواع دارایی مالی به ارزشی بالغبر 810 هزار میلیارد تومان در 2.1 میلیون تعداد معاملاتی، در بازارهای فرابورس دادوستد شده که رشد 3 درصدی حجم، 8 درصدی ارزش و 69 درصدی تعداد معاملات را به دنبال داشته است.
بررسی ارزش معاملات به تفکیک بازارها طی هفته گذشته نشان میدهد بیشترین ارزش معاملات بازارهای سهامی در بازار دوم ثبتشده است. در این مدت بازار دوم شاهد خریدوفروش نزدیک به 5 هزار و 200 میلیارد تومان سهام بوده که رشدی 34 درصدی را به ثبت رساند.
همچنین در بازار اول فرابورس نیز بیش از 3 هزار و 700 میلیارد تومان دادوستد ثبت شد.
این گزارش حاکی است بازار پایه فرابورس در هفته گذشته بیش از 2 هزار و 700 میلیارد تومان مبادله را تجربه کرد.
نگاهی به سایر بازارهای سهامی فرابورس نشان میدهد در این مدت در بازار نوآفرین 81 میلیارد تومان دادوستد انجامشده است. همچنین ارزش معاملات بازار ابزارهای مشتقه با رشدی 9 درصدی به عدد 88 میلیارد تومان رسیده است. بازار توافقی نیز جابهجایی 14 میلیارد تومان برگه سهم را تجربه کرده که رشدی 23 درصدی داشته است.
دادوستد 30 هزار میلیارد تومان واحد صندوقهای سرمایهگذاری
نگاهی به سایر بازارهای فرابورس نشان میدهد در هفته گذشته بیش از 798 هزار میلیارد تومان در بازار ابزارهای نوین مالی دادوستد ثبتشده که افزایشی 8 درصدی داشته است.
در این بازار ارزش معاملات اوراق مالی اسلامی بیش از 768 هزار میلیارد تومان بوده است. همچنین بالغبر 30 هزار میلیارد تومان واحد صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله طی هفته گذشته دادوستد شد. طی این مدت متقاضیان اوراق تسهیلات مسکن نیز بیش از 21 میلیارد تومان از این اوراق را خریدوفروش کردند.
45 درصد معاملات خرد در اختیار 6 صنعت
در پایان دادوستدهای هفته گذشته نگاهی به صنایع پیشرو معاملات نشان میدهد طی این مدت 45 درصد معاملات خرد متعلق به 6 صنعت بوده است. گروه محصولات غذایی، سرمایهگذاریها، مواد و محصولات دارویی، استخراج کانههای فلزی، خودرو و ساخت قطعات و محصولات شیمیایی بیش از 45 درصد ارزش معاملات خرد را به خود اختصاص دادند.
درمجموع طی 5 روز معاملاتی هفته گذشته 10 هزار و 300 میلیارد تومان معاملات خرد در بازار سهام و اختیار سهام به ثبت رسید.
رمزارزها را نباید نادیده گرفت/ صندوق ارز دیجیتال در راه بورس
رییس سازمان بورس با بیان این که رمزارزها را نباید نادیده گرفت یا ممنوع کرد گفت: اوراق بهادار سازی ارز دیجیتال به عنوان ردیف دارایی باید انجام شود. ما ارزش گذاری را انجام خواهیم داد و صندوق ها در ارز دیجیتال حضور خواهند داشت.
حجت الله صیدی در رویداد رمز آتی که صبح امروز برگزار شد، با اشاره به اینکه، تغییرات جهان مدرن به سرعت اتفاق می افتد و یکی از این پدیده ها دایره های بدون مرکز است، گفت: هم اکنون یک مرکز قدرتمند در جهان وجود ندارد و تعداد بیشماری نقطه با یکدیگر در تعامل هستند و جهان را اداره میکنند. این موضوع در حوزه بازارهای مالی نیز صدق میکند.
وی افزود، چندی قبل در بازار مالی با پدیده بلاکچین شدیم که به سرعت رشد کرده و منتظر نهادهای تنظیم گر و ناظر نماند. از سوی دیگر رمز ارز و پول دیجیتال و عبارتهای مختلف این حوزه بعضاً به یک موضوع واحد اشاره میکنند اما مرزهای ظریفی هم باهم دارند. در واقع گاهی با پول دیجیتال بانکمرکزی مواجه ایم و گاهی با رمز پول مثل بیت کوین مواجه هستیم.
صیدی گفت: بدترین کار این است که این پدیده های جدید نادیده گرفته شود و یا اینکه ممنوع اعلام شود. این درحالی است که با ممنوعیت تنها فعالیتهای غیر شفاف بیشتر میشود.
رییس سازمان بورس گفت: دو بخش بازار پول و بازار سرمایه باید این حوزه جدید یعنی رمز ارزها را مدیریت کنند. در بازار پول نهاد ناظر میزان تطابق اینپدیده را با پول رایج باید روشن کند. امروز خیلی از تجار از این ابزار واسطه استفاده میکنند. واحد اندازه گیری شمارش یکسان نیز در نهادهای مثل بانکبریکس به اولویت تبدیل شده تا نقش دلار کم رنگ شود. اما در بازار سرمایه نقش ابزار حفظ ارزش اینپدیده مد نظر قرار خواهد گرفت.
صیدی گفت: به تازگی نهاد ناظر مالی در آمریکا بایکی از صندوقها برخورد تندی داشت که هم طرفداران جدی و هم منتقدان زیادی داشت چرا که این حوزه هنوز محل اختلاف نظر است.
وی با بیان اینکه، ارزش گذاری اینداراییها اهمیت ویژه دارد، گفت: در کشورهای اسلامی تاکید میکنند نهادپشتیبانی این ابزارها باید معتبر باشد ویک دارایی را نمایندگی کنند. این درحالی است که برخی معتقدند اینها دارایی نیست و فقط وسیله مبادله است.
به گفته این مقام مسئول، هدف از طرح این موضوعات این بود که به این بحث برسیم که زنجیره تولید پول دیجیتال که مبتنی بر معادلات ریاضی است باید ارزش گذاری شود. به قدری مرز ارزش کریپتو با معاملات آن بسیار باریک است و دو نهاد بانکمرکزی و سازمان بورس باید در تعامل با یکدیگر به این حوزه توجه داشته باشند.
صیدی افزود: اوراق بهادار سازی ارز دیجیتال به عنوان ردیف دارایی باید انجام شود. ما ارزش گذاری را انجام خواهیم داد و صندوق ها در ارز دیجیتال حضور خواهند داشت.
کشف قیمت 1364 تومانی چهارمین عرضه اولیه سال
فرابورس ایران در چهاردهمین روز آذرماه میزبان عرضه اولیه سهام شرکت کانی کربن طبس در بازار دوم بود و بدین ترتیب هر سهم این شرکت در نماد «کربن» با قیمت ۱۳ هزار و ۶۴۰ ریال روی تابلو معاملات آمد.
تعداد 120 میلیون سهم معادل 12 درصد از کل سهام شرکت کانی کربن طبس برای عرضه اولیه به روش ترکیبی در نظر گرفته شده بود که از این میزان تعداد 40 میلیون سهم معادل 4 درصد از سهام قابل عرضه، در مرحله اول به سرمایهگذاران واجد شرایط به روش حراج عرضه شد و فرایند کشف قیمت در این مرحله صورت گرفت.
بدین ترتیب در مرحله اول پس از رقابت 93 صندوق سرمایهگذاری، هر سهم شرکت کانی کربن طبس 13 هزار و 640 ریال روز چهارشنبه گذشته قیمت خورد. در مرحله دوم نیز 80 میلیون سهم معادل 8 درصد به قیمت ثابت 13 هزار و 640 ریالی به سایر سرمایهگذاران عرضه شد. پیش از عرضه اولیه، قیمت هر سهم «کربن» 11 هزار و 126 ریال ارزشگذاری شده بود.
این گزارش میافزاید: در عرضه به سرمایهگذاران واجد شرایط شامل صندوقهای سرمایهگذاری سهامی و مختلط، حداکثر تعداد سهام قابل خریداری توسط هر کد معاملاتی 500 هزار سهم تعیین شده بود.
همچنین صرفا صندوقهایی مجاز به ورود سفارش در این عرضه اولیه بودند که پیش از عرضه، گزارش ارزشیابی سهام تهیه شده توسط صندوق را به فرابورس ارسال کردهاند.
در مرحله دوم نیز که از ساعت 12:00 آغاز و تا 14:00 به طول انجامید، هر شخص حقیقی و حقوقی امکان ورود سفارش تا سقف 160 سهم داشتند. در نهایت 791 هزار و 401 کد حقیقی و 1106 کد حقوقی اقدام به خرید سهام «کربن» با قیمت کشفشده کردند.
گفتنی است در عرضه اولیه سهام «کربن» شرکت باما و شرکت کوشش آذین قشم متعهدین عرضه بودند. همچنین شرکت کارگزاری توسعه معاملات کیان مشاور عرضه و تأمین سرمایه امید متعهد خرید بودند. بازارگردانی این نماد را صندوق سرمایهگذاری اختصاصی بازار گردانی کیان بر عهده دارد.
رشد بورس امیدی است برای دارندگان سهام .احتمالا رشد بورس تا روزی ۱۰۰ هزار واحد هم برسد .
همگی استعفا استعفا بدهید برید کنار
این که باز منفیه
مشکل دامنه نیست مشکل بی ارزشی سهما شده چرا باید سهم بیاید زیر ارزش اسمی ومعامله بشه ارزش واقعی سهم با توجه به دارایی ها وسود اوردی شرکتها خیلی بیشتره ارزش اسمی همه سهمها باید بشه 1000 تومان -شرکتها باید سهام تشویقی بدهن کجاست ناظر بازار