صدام از صدای کدام سردار از پشت بی‌سیم وحشت داشت؟ / روزنامه نگاری که به نابعه جنگ شهرت یافت

شهید حسن باقری که در ۲۴ سالگی وارد جبهه شده بود، ظرف دو سال توانست به استراتژیست بزرگ جنگ تبدیل شود و واحد اطلاعات رزمی در سپاه و جنگ را پایه‌گذاری کند.

وی که متولد ۱۳۳۴ بود، سال ۵۸ وارد گروه سیاسی و فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی شد و یکی از گزارش‌های خبری و مهم وی مربوط به شکست مفتضحانه آمریکا در طبس است. شهید باقری که در روزنامه جمهوری اسلامی مشغول به کار بود، توسط آیت‌الله خامنه‌ای به محسن رضایی  که آن موقع مشغول تأسیس اطلاعات سپاه بود، معرفی شد.

شهید حسن باقری با شروع جنگ تحمیلی به جبهه‌های جنوب خوزستان رفت. آن زمان هنوز اطلاع دقیقی از حد پیشروی نیروهای عراقی وجود نداشت. وی در آن شرایط مسئول اطلاعات ستاد عملیات جنوب شد و شروع به جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی تمام مناطق جنوب کرد. این اقدام وی آغاز تأسیس واحد اطلاعات رزمی در سپاه بود.

شهید حسن باقری که در ۲۴ سالگی وارد جبهه شده بود، ظرف دو سال توانست به استراتژیست بزرگ جنگ تبدیل شود و واحد اطلاعات رزمی در سپاه و جنگ را پایه‌گذاری کند.

وی به قدری نابغه بود که گفته می‌شود صدام از صدای او از پشت بی‌سیم وحشت داشت.

این فرمانده جوان جنگ در عملیات‌های شکست حصر آبادان، طریق‌القدس، فتح‌المبین، آزادسازی خرمشهر، مسلم‌بن‌عقیل و محرم نقش زیادی داشت. او سرانجام پیش از آخرین شناسایی‌اش که مربوط به عملیات والفجر مقدماتی بود، به تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۳۶۱ و در سنگر دیدبانی بر اثر اصابت خمپاره به شهادت رسید. شهیدی که معتقد بود با خلوص و سعی و تلاش به توفیق شهادت می‌رسیم. شهیدی که تا مدتها همسر وی نمی‌دانست در جبهه مسئولیت دارد و فرمانده است. شهید باقری در پاسخ به این سؤال که در جبهه چه کار می‌کند، گفته بود: من سقای بچه‌های بسیجی‌ام.

منبع : افکار نیوز

شهید غلامحسین افشردی معروف به حسن باقری از فرماندهان سپاه در دوران دفاع مقدس

وبگردی