وزیر خارجه فرانسه: تا پایان تابستان توافق نشود تحریم‌ها علیه ایران را بازمی‌گردانیم

فارس نوشت : ژان نوئل بارو در اظهاراتی جدید گفته است که توافق جدید با ایران فقط نباید معطوف به موضوع هسته‌ای باشد. 

در حالیکه دور اول مذاکرات میان ایران و سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان پس از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا به خاک ایران، روز جمعه هفته گذشته در استانبول برگزار شد، وزیر خارجه فرانسه ژان نوئل بارو در مصاحبه با شبکه «سی بی اس» جمهوری اسلامی را با بازگرداندن تحریم‌های جهانی تهدید کرد. 

وزیر خارجه فرانسه در گفتگو با شبکه «سی بی اس» در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال فعالیت پنهان هسته‌ای ایران پس از جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل گفت «ما همچنان با این خطر مواجه‌ایم که ایران به‌صورت پنهانی به سمت ساخت سلاح هسته‌ای برود، بدون آن‌که جهان متوجه شود. ما به‌همراه آلمان و بریتانیا کاملاً روشن اعلام کرده‌ایم که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.»

وی ادامه داد «در ماه‌های اخیر، ما در هماهنگی نزدیک با مقامات ایالات متحده با مقامات ایرانی تماس گرفته‌ایم تا انتظارات خود را به‌روشنی به آن‌ها منتقل کنیم».

برجام کاهش چشمگیری در ظرفیت هسته ای ایران ایجاد کرد

وزیر خارجه فرانسه بدون اشاره به بدعهدی‌های طرف‌های اروپایی برجام در عمل به تعهداتشان، توپ را به زمین ایران انداخت و گفت «ده سال پیش، توافقی بر سر برنامه هسته‌ای ایران حاصل شد که کاهش چشمگیری در ظرفیت هسته‌ای ایران ایجاد کرد. اما وضعیت از آن زمان تغییر کرده و ایران همه تعهداتی را که هنگام امضای آن توافق پذیرفته بود، نقض کرده است.»

بارو سپس نسخه‌ جدیدی برای توافق با ایران پیچید و گفت «اکنون ما به‌دنبال توافقی جامع‌تر هستیم؛ توافقی که تنها به بُعد هسته‌ای نپردازد، بلکه شامل مؤلفه‌های موشکی و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده منطقه‌ای ایران نیز باشد.»

تا پایان تابستان توافق نشود، تحریم‌ها علیه ایران را بازمی‌گردانیم

وی با اشاره به این موارد، باز هم تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه کرد و گفت «اگر تا پایان تابستان توافقی جدی، قابل راستی‌آزمایی، پایدار و محکم حاصل نشود، فرانسه، آلمان و بریتانیا چاره‌ای جز بازگرداندن تحریم‌های جهانی که ده سال پیش و پس از امضای توافق هسته‌ای لغو شده بودند، نخواهند داشت، تحریم‌هایی در حوزه تسلیحات، تجهیزات هسته‌ای و نظام بانکی.»

بارو در پاسخ به این سوال که «آیا فرانسه آماده است تحریم‌ها علیه ایران را از ماه اوت بازگرداند؟ آیا از ایران می‌خواهید مستقیماً با آمریکا گفت‌وگو کند تا از این سناریو جلوگیری شود؟»، ادامه داد «ما به‌صورت هفتگی با نماینده ویژه آمریکا، ویتکاف، و وزیر (امور خارجه آمریکا مارکو) روبیو در این زمینه گفت‌وگو می‌کنیم؛موضوعی که برای آمریکا و همچنین برای اروپا اهمیت زیادی دارد.»

از ایران می‌خواهیم به مذاکره با آمریکا بازگردد

وی در خصوص تلاش برای فشار به ایران برای بازگشت به میز مذاکره علی‌رغم تجاوز ایالات متحده به خاک ایران گفت «ما از تلاش‌های آمریکا برای ورود به گفت‌وگو با ایران حمایت کرده‌ایم، و پس از جنگ ۱۲ روزه نیز ایران را تحت فشار گذاشته‌ایم تا به میز مذاکره با ایالات متحده بازگردد. و همچنان در حال فشار آوردن هستیم، چون اگر تا پایان ماه اوت توافقی محکم حاصل نشود، چاره‌ای جز بازگرداندن تحریم‌ها نخواهیم داشت. و باید بگویم ما آماده‌ایم این تحریم‌ها را اعمال کنیم.»

  • حادثه تلخ در ساحل رامسر / ٣ نوجوان در دریا غرق شدند

اخبار تاپ حوادث

وبگردی