سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با رکنا؛
ناگفته های خرید هواپیما از چین/ جزئیات قرارداد خرید 2 فروند ایرباس در دولت شهید رئیسی
رکنا اقتصادی: سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزئیات خرید اخیر دو فروند هواپیما از چین گفت: این معامله شامل دو فروند هواپیما به همراه 4 موتور اضافه به ارزش 106 میلیون دلار بوده و نه یک هواپیمای 30 میلیون دلاری با قیمت 116 میلیون دلار!

به گزارش رکنا، عبدالجلال ایری ، نماینده مردم بندرترکمن، بندرگز و کردکوی در مجلس دوازدهم در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رکنا در مجلس گفت: طبق اطلاعات دریافتی از آقای حسین پورفرزانه، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، درباره انتشار اخبار مربوط به خرید هواپیمایی به ارزش 30 میلیون دلار که با قیمت 116 میلیون دلار از چین و در قالب تهاتر نفت به ایران فروخته شده، باید توضیحاتی برای شفاف سازی افکار عمومی ارائه دهم.
وی ادامه داد: بر اساس اظهارات آقای پورفرزانه، یک شرکت چینی به نام *"هوکال" وجود دارد که ایران ایر در دولت شهید رئیسی با این شرکت توافق کرد تا هم در احداث فرودگاه امام خمینی (ره) همکاری کنند و هم در زمینه خرید هواپیما؛ این فرایند ادامه داشته و در نهایت، خرید صورت گرفته است.
ایری افزود: نکته مهم این است که مبلغ 106 میلیون دلار مربوط به یک هواپیما نیست، بلکه شامل دو هواپیما به همراه 4 موتور اضافه است. بر اساس ارزیابی کارشناسان دادگستری، ارزش واقعی این هواپیماها بین 70 تا 80 میلیون دلار است، در حالی که قیمت هواپیمای نو، الان حدود 270 میلیون دلار برآورد میشود ولی این هواپیماهای خریداری شده، مربوط به سال 2012 است .
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره دلایل این خرید گفت: علت این خرید با شرایط خاص نخست همان توافق با شرکت هوکال چینی بوده است و دوم؛ افزایش سهم ایران در پروازهای حج تمتع.
وی افزود: پیش از این، سهم پروازها بین ایران و عربستان 50-50بود، اما اکنون به 70-30 تغییر کرده است. یعنی 70 درصد پروازها باید از ناحیه کشورمان باشد و عربستان فقط 30 درصد پروازها را تقبل کرده است. بنابراین اگر این هواپیماها به ناوگان ایران اضافه نمیشد، ایران متحمل 10 میلیون دلار جریمه میشد.
ایری تأکید کرد: در نهایت، مجلس در حال بررسی دقیق این موضوع است و اگر مشخص شود قیمت پرداختی بیش از ارزش واقعی بوده، حتماً ورود خواهد کرد. پیگیریهای لازم در جریان است.
*شرکت هوکال (Hockal Aviation یا Hockal Industries) یک شرکت چینی فعال در حوزه صنایع هوایی و فروش هواپیما است که عمدتاً در زمینه تهیه و تدارکات هواپیماهای تجاری و قطعات مرتبط فعالیت میکند.
به گزارش رکنا، مهرداد بذرپاش، وزیر سابق راه و شهرسازی، اواخر فروردین امسال با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) از ورود دو فروند هواپیمای جدید به ناوگان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) خبر داد و نوشت: «ورود دو فروند هواپیمای ایرباس پهنپیکر 330 و اضافه شدن به ناوگان هوایی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما)، بر ملت بزرگ ایران مبارک. این یکی از پروژههای توسعه ناوگان هوایی کشور است که توسط شهید جمهور پیگیری و نهایی شده بود و به لطف خدا به ثمر نشست.»
در همین ارتباط، روز گذشته یکی از رسانه ها با انتشار گزارشی مدعی شد: «چینیها هواپیماهای 30 میلیون دلاری را 116 میلیون دلار به هما قالب کردهاند.»
در این خصوص مهدی رمضانی، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در نشست خبری در پاسخ به سوال رکنا گفت: نمیتوانیم صرفاً بر اساس عدد و رقمهایی که اعلام میشود قضاوت کنیم. باید اسناد و مدارک مربوطه بهصورت شفاف ارائه شود. نمیشود فقط بگوییم مثلاً چینیها چنین مبلغی را پرداخت کردهاند یا نه؛ بدون سند نمیتوان اظهار نظر دقیق کرد. اگر قرار است قضاوتی صورت گیرد، باید بر مبنای مدارک و مستندات باشد.
رمضانی افزود: سازمان هواپیمایی نمیتواند صرفاً بر اساس ادعاها یا ارقام اعلامی، درباره عملکرد یا هزینهکرد شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اظهارنظر کند. با توجه به سال ساخت و مشخصات فنی ایرباس های هما، قیمت آنها مشخص و قابل محاسبه است و هرگونه ادعای خلاف آن فاقد پشتوانه کارشناسی است. خرید و ورود هواپیما در شرایط تحریمی و محدودیتهای موجود، فرآیندی پیچیده، فنی و تخصصی است.
-
ببینید / دستگیری کلاهبرداران کارتهای بانکی مشتریان در دام پلیس فتا
ارسال نظر