رکنا گزارش می دهد؛
پشت محمد اتابک، وزیر صمت به کجا گرم است؟
رکنا اقتصادی: انتقادات شدید از عملکرد وزارت صمت بابت وضعیت نابسامان بازار خودرو، اختلال در سامانه تجارت و بلاتکلیفی 4 هزار کامیون در ترکیه، باعث هشدار مجلس درباره استیضاح وزیر شد. نمایندگان ضعف مدیریتی، انحصارگرایی و بیبرنامگی این وزارتخانه را عامل هدررفت منابع کشور میدانند.

به گزارش رکنا، علی خسروانی، کارشناس و نائب رئیس اتحادیه خودرو در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: می دانید همان اوایل وزیر صمت با بی حرمتی جواب دکتر پزشکیان را داد؟ چون محمد اتابک منتخب ایشان نبود و پشتش به جای دیگر گرم بود.
خسروانی در ادامه نوشت: الان هم وزارت صمت برخلاف جهت قیمت ها در بازار خودرو با دادن مجوزهای افزایش سنگین قیمت و جلوگیری از اجرای نهایی قانون واردات خودرو عملا منافع حامیانش را اجرا می کند.
در این خصوص یک کاربر نوشت: اتابک عجیب ترین وزیری است که وزارت صمت به خود دیده است. 10 ماه است جلوی اجرای قانون واردات خودرو کارکرده را گرفته است و عجیب اینکه صدایی از کسی بلند نمی شود!! در نتیجه دادن انحصار واردات به شرکت های رانتی، مردم هم برای گرفتن خودرو به خفت و خواری افتاده اند؛ که بعید می دانم در هیچ کجای دنیا مشابه آن وجود داشته باشد.
کاربر دیگر نوشت: جای تاسف است، مسعود پزشکیان در مناظرات، داشتن یک خودروی به روز و ایمن را حق ایرانی ها می دانست. بعد خودش وزیری را قبول کرده که اصلا اعتقادی به این موضوع ندارد.
به گزارش رکنا، مطالب فوق تنها بخشی از انتقادهایی است که در ماه های اخیر نسبت به عملکرد محمد اتابک و وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت بیان می شود اما این وزارتخانه برای رفع مشکلات، اقدامی انجام نمی دهد.
اختلالات گسترده و قطعی های مکرر در سامانه جامع تجارت، فعالان اقتصادی را با مشکلات جدی در ترخیص کالا و تأمین مواد اولیه مواجه کرده و باعث اخلال در زنجیره تولید و تجارت کشور شده است. این سامانه که قرار بود تسهیلگر تجارت باشد، اکنون با عملکرد ضعیف وزارت صمت، به مانعی بزرگ برای تولید و واردات تبدیل شده است.
4 هزار دستگاه کامیون کشنده خریداری شده توسط رانندگان ایرانی با ارز صادراتی، در انبارهای ترکیه بلاتکلیف مانده و در معرض مصادره است؛ عدم ثبت سفارش و تعطیلی سامانه واردات، این خودروها را گرفتار کرده و وزارت صمت تاکنون پاسخ روشنی نداده است.
این درحالی است که رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال 1404، سال جدید را سال «سرمایه گذاری برای تولید» نام گذاری کردند و از طرفی بعد از فاجعه انفجار بندر شهید رجایی، رئیس جمهور با انتقاد از وضعیت رسوب کالا در گمرکات دستور ویژه برای ترخیص کالاها را صادر کرد اما همچنان وزارت صمت در خواب زمستانی به سر می برد.
سال سرمایه گذاری برای تولید است اما وزارت صمت منابع کشور را هدر می دهد
سید سلمان ذاکر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این خصوص و با انتقاد شدید از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رکنا گفت: بینظمی در سامانه تجارت وزارت صمت نه تنها صادرکنندگان را با مشکل مواجه کرده، بلکه موجب کاهش چشمگیر آمار صادرات شده است. برای نمونه یک صادرکننده سیم مفتول که قبلاً 30 میلیون دلار صادرات داشت، امروز آمار صادرات او به صفر رسیده است.
وی علت این امر را نقص فنی سامانه تجارت دانست و افزود: صادرکنندگان نمیتوانند ثبت سفارش کنند و پولشان بلوکه شده است. این وضعیت نیازمند اصلاح فوری است.
این نماینده مردم ارومیه در مجلس دوازدهم همچنین با اشاره به بحران کامیونداران هشدار داد: بیش از 4 هزار کامیون ایرانی در ترکیه معطل مانده است. سامانه تجارت مدام قطع و وصل میشود و این بیثباتی موجب شده برخی بتوانند از فرصت استفاده کنند و دیگران محروم بمانند.
وی افزود: طبق قانون کشور ترکیه کامیون ها بیشتر از 6 ماه نمی توانند در این کشور بمانند به همین دلیل شروع به مصادره کامیونهای ایرانی کرده اند و تاکنون 140 کامیون مصادره شده و این روند ادامه دارد.
ذاکر ادامه داد: این موضوع باعث سوءاستفاده های بسیاری شده است. برخی کامیونداران در گمرک و مناطق اقتصادی خودمان، مجبور به فروش کامیون های خود به ثمن بخس (ارزان) شده اند. در ترکیه هم که وضع اسفناک است. گاهی برای یک لیتر گازوئیل مجبور هستند چند میلیون تومان بپردازند.
عضو کمیسیون صنایع مجلس با انتقاد از برخورد نامناسب مسئولان گفت: مسئولان به جای حل مشکل، تقصیر را به گردن رانندگان میاندازند و می گویند رانندگان ثبت سفارش نکرده اند. می گوییم سامانه اشکال داشته و رانندگان موفق نشده اند حالا مهلت بدهید اما می گویند مهلت تمام شده و این تاریخ منقضی شده است و قابل تمدید نیست. در حالی که مشکل اصلی نقص فنی سامانه و بیبرنامگی مسئولان است.
ذاکر از نامه رئیس مجلس به هیئت دولت خبر داد و گفت: آقای قالیباف که در کمیسیون حاضر و متوجه موضوع شدند، نامه ای به هیئت دولت نوشتند و خواستند تا کامیون ها به مناطق آزاد در داخل کشور منتقل شوند و سپس نسبت به ثبت سفارش و مراحل دیگر اقدام شود تا با مشکلاتی همچون مصادره کردن آنها و خروج ارز از کشور و هدررفت منابع مواجه نشویم. سپس اینجا تصمیم بگیریم، ولی هنوز که اتفاقی نیفتاده است.
وی با اشاره به لزوم برنامهریزی دقیقتر تأکید کرد: اینها راه حل دارد. می توانند از کارت هوشمند و یا اسناد مربوط به اسقاط خودرو و یا با اعمال تعرفههای مناسب از ورود بیرویه کامیون جلوگیری کرد. متأسفانه بیبرنامگی وزارت صمت موجب این مشکلات شده است.
ذاکر در پایان با اشاره به طفره روی وزارت صمت از پذیرش مسئولیت هشدار داد: وزارت صمت توپ را به زمین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد میاندازد. مجلس بارها تذکر داده و اگر وضعیت اصلاح نشود، به سمت استیضاح وزیر خواهیم رفت.
-
جزئیات موافقت «مشروط» مجمع تشخیص مصلحت نظام با الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو
ارسال نظر