حمل انفرادی آب زمزم برای زائران ممنوع شد
رکنا اقتصادی: اعزام حدود ۸۷ هزار زائر حج ۱۴۰۴ با ۶۰۴ پرواز از ۲۳ نقطه کشور توسط ایرانایر و فلایناس انجام میشود. برای این عملیات، ۱۱ هواپیمای پهنپیکر آماده شده و حمل آب زمزم فقط توسط ایرانایر صورت خواهد گرفت.

به گزارش رکنا، «حسین خانلری» مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه آیین بدرقه زائران حج 1404 اظهار کرد: ایرانایر مفتخر است عملیات حج 1404 را با استفاده از 12 فروند هواپیمای پهنپیکر به انجام برساند.
وی ادامه داد: از این تعداد، 10 فروند هواپیمای عملیاتی و 2 فروند هواپیمای رزرو برای انجام این مأموریت در نظر گرفته شده است.
وی افزود: بیش از 72 هزار زائر توسط هما به سرزمین وحی اعزام خواهند شد. حدود 80 درصد از کل پروازهای حج امسال را ایرانایر و 20 درصد را فلایناس برعهده خواهد داشت.
وی با اشاره به مسیرهای پروازی یادآور شد: از 22 نقطه در داخل کشور اعزام زائران به مقاصد جده، مدینه و طائف در عربستان سعودی انجام میشود. در کشور عربستان نیز فرودگاههای مدینه و جده مبدأ پروازها خواهند بود.
مدیرعامل ایرانایر با بیان اینکه در مجموع 604 پرواز رفتوبرگشت برای عملیات حج برنامهریزی شده، ادامه داد: عملیات رفت از 13 اردیبهشت تا 11 خرداد و عملیات برگشت از 22 خرداد تا 11 تیرماه انجام خواهد شد. شهر طائف نیز بهتازگی به فهرست مقاصد پروازی افزوده شده است.
خانلری با تأکید بر رعایت نکات ایمنی و دستورالعملهای پروازی از سوی زائران گفت: برای رفاه حجاج، تحویل چمدان و بار آنان 48 ساعت پیش از پرواز انجام و در مقصد نهایی به آنها تحویل میشود.
وی با اشاره به مسئله مربوط به حمل آب زمزم توسط زائران حج گفت: طی هماهنگی صورتگرفته با عربستان، حمل آب زمزم بهصورت انفرادی برای زائران ممنوع بوده و ایرانایر مسئولیت حمل و تحویل آب زمزم به زائران را برعهده خواهد داشت. از زائران عزیز میخواهیم همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.
اعزام 87 هزار زائر حج 1404 از 23 نقطه پروازی کشور
سعید چلندری مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در حاشیه آیین بدرقه زائران حج 1404 اظهار کرد: پروازهای حج 1404 از ساعت 3 و 50 دقیقه بامداد امروز آغاز می شود و 10 خرداد ماه آخرین پرواز رفت انجام خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه همه برنامهریزیها برای ارائه خدمات در خور زائران خانه خدا در ترمینال سلام انجام شده است، افزود: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و فلای ناس عربستان در مجموع 107 پرواز رفت اعزام زائران خانه خدا را انجام خواهند داد.
وی ادامه داد: تقریبا 80 درصد پروازهای حج 1404 را ایران ایر و 20 درصد را فلای ناس انجام خواهند داد.
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام (ره) بیان کرد: در مجموع حدود 87 هزار زائر حج از 23 نقطه پروازی کشور توسط این دو ایرلاین به عربستان منتقل می شوند.
بکارگیری 11 هواپیما برای انجام پروازهای حج 1404
حسین پور فرزانه، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، در حاشیه مراسم بدرقه زائران حج 1404 با اشاره به تقسیمبندی پروازهای حج تمتع 1404 میان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و شرکت فلایناس عربستان اظهار کرد: هماهنگیهای لازم با شرکت فرودگاهها، فرودگاه امام خمینی (ره) و فرودگاههای مدینه و جده نیز انجام شده است.
وی با بیان اینکه موفق شدیم تخصیص اسلاتها را دریافت کنیم، افزود: مراودات اداری و مالی مربوط به پروازهای حج به موقع انجام شد و همزمان تمرکز ویژهای بر آمادهسازی ناوگان داشتیم.
وی ادامه داد: طی ماههای اخیر، هواپیماهای مورد نظر برای این عملیات، تحت وارسیهای مختلف قرار گرفتند و رسیدگی به وضعیت آنها برای سازمان اولویت داشت.
وی با اشاره به اینکه پروازهای حج از 23 نقطه کشور انجام میشود، گفت: تمامی فرودگاههای درگیر عملیات مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. پس از حدود ده سال، عملیات حج عمره با فشار بالا از سر گرفته شده و امیدواریم در حج 1404 خدماتی در شأن مردم ایران ارائه کنیم.
پورفرزانه درباره جزئیات ناوگان هواپیمایی گفت: یازده هواپیما برای عملیات حج 1404 در نظر گرفته شده که از این تعداد، 9 فروند مسئولیت پروازها را برعهده دارند و دو فروند دیگر به عنوان ذخیره عملیاتی در نظر گرفته شدهاند تا در صورت بروز هرگونه مشکل احتمالی، مورد استفاده قرار گیرند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا از هواپیماهای سایر شرکتهای داخلی برای کمک به ایران ایر استفاده خواهد شد، گفت: تمرکز اصلی روی ناوگان ایرانایر است اما برای پشتیبانی، از ظرفیت شرکتهای دیگر نیز استفاده خواهیم کرد، هرچند امیدواریم نیازی به بهرهگیری از آنها نباشد.
صادق: اولویت وزارت راه خدماترسانی به زائران حج است
فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در آیین بدرقه زائران حج 1404 با ابراز اینکه "وظیفه ذاتی و مأموریت ویژه در خصوص زائران خانه خدا را فقط یک مأموریت اجرایی نمیبینم."، اظهار کرد: با وجود فشار تحریمها، برنامهریزی دقیق برای جابهجایی زائران در اولویت قرار گرفته است تا خدماتی شایسته به آنان ارائه شود.
وی با تأکید بر مسئولیت سنگین وزارت راه در این مأموریت، افزود: این صرفاً یک وظیفه اداری نیست، بلکه فرصتی است برای خدمت در عرصهای معنوی و ملی. ازآنجا که فرودگاهها نقطه شروع و پایان سفر زائران هستند، وظیفه ما این است که خاطرهای آرام و محترمانه برایشان رقم بزنیم.
صادق با اشاره به تجربههای گذشته خاطرنشان کرد: جلسات هماهنگی متعددی از ماهها قبل آغاز شده است تا کاستیهای سالهای قبل رفع شود، هدف ما ارائه خدماتی یکپارچه و بینقص در تمامی مراحل سفر است.
وی بر ضرورت حفظ شأن و کرامت زائران در تمامی مراحل سفر تصریح و اضافه کرد: هیچ مرحلهای از این فرایند نباید از نگاه انسانی و احترامآمیز به زائران جدا شود.
وزیر راه از تلاشهای همه دستگاههای مشارکتکننده در اجرای این عملیات از جمله سازمان حج و زیارت، پلیس گذرنامه، گمرک، اورژانس، هلالاحمر، سازمان هواپیمایی و فرودگاههای کشور تشکر کرد و گفت: امیدواریم در مسیر خدمت به زائران، کموکاستیای نباشد که باعث شرمندگی شود.
صادق با بیان تجربه شخصیاش گفت: سال گذشته برای نخستین بار به زیارت خانه خدا رفتم، هرگز تصور نمیکردم سال بعد در چنین جایگاهی، سهمی در تسهیل سفر زائران داشته باشم، این لطف خداست و قدردان آن هستم.
-
نسبت فامیلی خانم مجری گیتی خامنه با رهبری انقلاب از زبان خودش! + فیلم
ارسال نظر