جزئیات پیشبینی بارش و دمای کشور تا تیر ۱۴۰۳ / ادامه بارشها در ۱۴۰۲ چگونه است؟
اجتماعی رکنا:بر اساس جدیدترین نقشههای پیشبینی فصلی بارش کشور میانگین بارش کشور از نیمه بهمن تا نیمه اسفند ۱۴۰۲ بهویژه در بخشهایی از استانها در نوار غربی و جنوبی کشور گرایش به بیش از نرمال دارد و میانگین دما نیز بیش از نرمال خواهد بود، البته درباره بارشهای سال ۱۴۰۳ نیز پیشبینیهایی صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری رکنا به نقل از ایمنا، پژوهشکده اقلیمشناسی و تغییر اقلیم پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، جدیدترین نقشههای پیشبینی فصلی بارش و دمای هوای کشور بر مبنای نقشههای احتمالاتی از نیمه دوم بهمن سال ۱۴۰۲ تا نیمه اول تیرماه سال ۱۴۰۳ را تولید و ارائه کرد که درستی گزارش پیشبینی فصلی بارش و دمای کشور بین ۶۵ تا ۷۰ درصد خواهد بود و در ماههای گرم درستی پیشبینی بارش کمتر از ماههای سرد سال است.
نیمه بهمن تا نیمه اسفند ۱۴۰۲ (فوریه ۲۰۲۴): میانگین بارش کشور در این ماه بهویژه در بخشهایی از استانها در نوار غربی و جنوبی کشور گرایش به بیش از نرمال دارد و احتمال وقوع بارش بیش از نرمال در اغلب مناطق حدود ۵۰ درصد و در بخشهای محدودی کمتر از ۳۵ درصد است، انتظار میرود این ماه طی چهار ماه آینده، محتملترین ماه با گرایش به بارش بیش از نرمال باشد.
میانگین دمای هوا برای مناطق ساحلی دریای عمان ۰.۵ تا یک درجه بیش از نرمال، بخشهایی از شمال غرب، سواحل خزر، مرکز، شرق و جنوب کشور بین یک تا دو درجه بیش از نرمال و سایر مناطق با افزایش دمای بیش از دو درجه مواجه خواهند شد.
نیمه اسفند ۱۴۰۲ تا نیمه فروردین ۱۴۰۳ (مارس ۲۰۲۴): میانگین بارش کشور در این ماه نسبت به ماه قبل کاهش مییابد، در استانهای ساحلی خزر و دو سوی کوههای البرز نرمال با گرایش به بیش از نرمال و در سایر مناطق کشور به ویژه امتداد زاگرس و جنوب کشور کمتر از نرمال است و احتمال وقوع بارش بیش از نرمال در استانهای اردبیل و گیلان بیش از ۶۵ درصد، در مرکز و جنوب کشور کمتر از ۳۵ درصد و در سایر مناطق حدود ۵۰ درصد است.
میانگین دمای هوا در مناطق ساحلی دریای عمان ۰.۵ تا یک درجه بیش از نرمال، در کوههای زاگرس شمالی و میانی بیش از دو درجه و در سایر مناطق یک تا دو درجه بیش از نرمال خواهد بود.
نیمه فروردین تا نیمه اردیبهشت ۱۴۰۳ (آوریل ۲۰۲۴): میانگین بارش این ماه فراتر از ماه قبل است و در نوار شمال غرب و سواحل خزر نرمال تا بیش از آن، مناطق واقع در دو سوی کوههای زاگرس و البرز در محدوده نرمال و برای سایر مناطق کشور نرمال با گرایش به کمتر از نرمال پیشبینی شده است.
میانگین دمای هوا در سواحل دریای خزر و دریای عمان ۰.۵ تا یک درجه و در سایر مناطق یک تا دو درجه بیش از نرمال مورد انتظار است.
نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد ۱۴۰۳ (می ۲۰۲۴): میانگین بارش کشور کمتر از نرمال و احتمال وقوع بارش بیش از نرمال در اغلب مناطق کشور به استثنای استانهای ساحلی خزر کمتر از ۳۵ درصد است و بارش در دامنه شمالی البرز با نوساناتی در محدوده نرمال برآورد میشود.
شرایط دمایی مانند دوره قبل است، با این تفاوت که بخش محدودی از زاگرس میانی دمای بیش از دو درجه را تجربه خواهند کرد.
نیمه خرداد تا نیمه تیر ۱۴۰۳ (ژوئن ۲۰۲۴): میانگین بارش کشور در شمال غرب و نیمه غربی سواحل خزر کمتر از نرمال و سایر مناطق کشور در محدوده نرمال خواهد بود، نوار جنوبی و جنوب شرق کشور مطابق با نرمال بلند مدت بی بارش پیشبینی میشوند یا بارش قابل توجهی دریافت نمیکنند.
میانگین دمای هوا در شمال غرب، استانهای واقع در کوههای زاگرس و دامنه شرقی آن و دامنه جنوبی البرز غربی و بخش محدودی از شرق کشور یک تا دو درجه بیش از نرمال، در بخش محدودی از زاگرس شمالی بیش از دو درجه و در سایر مناطق ۰.۵ تا یک درجه بیشتر از نرمال خواهد بود.
احتمال وقوع بارش فراتر از نرمال (فصلی): بر اساس تعداد دفعات (بدون لحاظ مقدار بارش) پیشبینیهای بارش فراتر از نرمال حاصل از ۵۱ بار اجرای مدل موسوم به Glosea۵، احتمال وقوع بارش بیش از نرمال در مقیاس فصلی (سه ماهه)، از نیمه بهمن ۱۴۰۲ تا نیمه فروردین ۱۴۰۳ (FMA) احتمال وقوع بارش بیش از نرمال در غالب مناطق کشور بین ۳۵ تا ۶۵ درصد و تنها در بخش محدودی از شمال غرب کشور و سواحل غربی خزر بین ۶۵ تا ۱۰۰ درصد و در بخشهایی از مرکز، جنوب و غرب کشور کمتر از ۳۵ درصد است.
در دوره نیمه فروردین تا نیمه تیر ۱۴۰۳ (AMJ) نواحی با آستانه کمتر از ۳۵ درصد برای احتمال بارش فراتر از نرمال افزایش قابل توجهی یافته است.
آخرین جزئیات پیشبینی بارش و دمای کشور تا تیر ۱۴۰۳ / ادامه بارشها در ۱۴۰۲ چگونه است؟
ثبت میزان کمبارشی در ۲۷ استان کشور
در حالی که غالب استانها نسبت به بلندمدت با کمبارشی مواجه بودهاند، کهگیلویه و بویراحمد با ۱۵۵.۶ میلیمتر بارندگی در سال آبی جاری نسبت به میانگین بارشهای ۳۲۶.۳ میلیمتر ی بلندمدت، ۱۷۰.۸ میلیمتر معادل با ۵۲.۳ درصد کاهش بارش داشته است و با توجه به اینکه بارش این استان در سال گذشته ۳۰۸.۲ میلیمتر بوده، بارشهای سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۵۲.۶ میلیمتر معادل با ۴۹.۵ درصد کمتر شده است.
پس از آن نیز چهارمحال و بختیاری با دریافت ۱۱۴.۳ میلیمتر بارندگی، نسبت به بارشهای ۲۶۶.۸ میلیمتر ی بلندمدت، ۱۵۲.۵ میلیمتر معادل با ۵۷.۲ درصد با کمبارشی مواجه بوده است، با توجه به اینکه بارش این استان در سال گذشته ۲۲۷.۵ میلیمتر بوده، میانگین بارشهای سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۱۳.۱ میلیمتر معادل با ۴۹.۷ درصد کاهش یافته است.
لازم است بدانیم به ترتیب استانهای لرستان، گیلان، فارس، بوشهر، خوزستان، قزوین، مرکزی، البرز، زنجان، همدان، تهران، هرمزگان، اصفهان، قم، کرمانشاه، خراسان رضوی، ایلام، کردستان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی نسبت به بلندمدت با کم بارشی مواجه بودهاند.
پیشبینی بارشهای زمستانه محقق نشد / کدام استانها بیشترین و کمترین بارندگی را داشتند؟
دریافت بارشهای بیش از حد نرمال نسبت به بلندمدت ۴ استان
در سطح کشور، چهار استان نسبت به بلندمدت افزایش بارندگی داشتند که بیشترین میزان به استان گلستان با ۱۷۶.۳ میلیمتر بارندگی مربوط است، بارشهای ثبت شده در بازه زمانی بلندمدت این استان ۱۵۳.۸ میلیمتر بوده، بنابراین بارندگیهای سال جاری نسبت به میانگین بلندمدت ۲۲.۵ میلیمتر معادل با ۱۴.۶ درصد افزایش داشته است، با توجه به اینکه بارشهای این استان در سال گذشته ۱۱۴.۳ میلیمتر بود، میانگین بارشهای سال جاری نسبت به سال گذشته ۶۲.۱ میلیمتر معادل با ۵۴.۳ درصد افزایش داشته است.
خراسان شمالی نیز با ۷۰.۸ میلیمتر بارندگی در سال آبی جاری نسبت به بارشهای ۶۶.۹ میلیمتری بلندمدت، ۴ میلیمتر معادل با ۶ درصد افزایش بارش داشته است و با توجه به اینکه میانگین بارش این استان در سال گذشته ۶۰.۳ میلیمتر بوده، بارشهای سال جاری نسبت به گذشته ۱۰.۵ میلیمتر معادل با ۱۷.۴ درصد بیشتر شده است.
اردبیل هم با ۱۰۶.۵ میلیمتر بارندگی در سال آبی جاری نسبت به بارشهای ۱۰۰.۸ میلیمتری بلندمدت، ۵.۷ میلیمتر معادل با ۵.۶ درصد افزایش داشته است. با توجه به اینکه بارش این استان در سال گذشته ۶۳.۷ میلیمتر بود، میانگین بارشهای سال جاری نسبت به سال گذشته ۴۲.۸ میلیمتر معادل با ۶۷.۲ درصد کاهش داشته است.
مازندران نیز با ۲۶۲.۹ میلیمتر بارندگی در سال آبی جاری نسبت به بارشهای ۲۶۰.۹ میلیمتری بلندمدت، ۲ میلیمتر معادل با ۰.۸ درصد افزایش داشته است. با توجه به اینکه میانگین بارش تجمعی این استان در سال گذشته ۱۵۵.۵ میلیمتر بود، میانگین بارشهای سال جاری نسبت به گذشته ۱۰۷.۵ میلیمتر معادل با ۶۹.۱ درصد افزایش داشته است.
ارسال نظر