ویرانی جنگل حرا به دست قاچاقچیان سوخت / زنان هرمزگان 3 میلیون نهال حرا در سه خانه برای حیات جنگل پرورش دادند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بیشترین سطح جنگل‌های حرا در استان هرمزگان قرار دارد که از منطقه "سایه خشک بندر لنگه شروع و تا شرق جاسکادامه داردبر اساس تصاویر ماهواره ای مساحت آن ۱۹ هزارو ۶۵۰ هکتار بر اساس پوشش گیاهی که در سال ۱۳۸۸ تهیه شده است.

سید محمّد نور موسوی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: استان هرمزگان پیشرو در کاشت یک میلیون درخت است. در حالیکه این استان ۸ و نیم میلیون جمعیت دارد ۶و نیم میلیون نهال تولید کرده که از این تعداد ۳ و نیم میلیون نهال حرا و باقی سایر گونه هاست.

زنان پیشگام توسعه جنگل حرا

موسوی با اشاره به سرعت توسعه جنگل کاری بیش از تصور پیش‌بینی شده در استان هرمزگان بیان کرد: البته در دوره‌ای تولید نهال حرا کاهش یافت و به ۱۰۰ هزار اصله نهال رسید. اما درسال ۱۴۰۰و ۱۴۰۱ دو میلیون نهال تولید شد و امسال هم در راستای پویش مردمی یک میلیون درخت، ۳ میلیون نهال حرا تولید شده که ۱۴۰۰ اصله نهال آن کشت شده است.

وی با تأکید بر نقش مردم استان در این مهم افزود: این اقدام با کمک جوامع محلی مطابق با "بند ب ماده ۲۹ " و با مشارکت مردم و در شهر«تیاب »شهرستان «میناب» در سه منزل مسکونی با «مشارکت زنان» این شهر" ۳ هزار نهال" و در شهرستان «جاسک » هم« ۷۰ هزار» اصله نهال تولید کرده‌اند.

موسوی معتقد است مردمی‌سازی در توسعه جنگل‌های حرا صورت گرفته است چرا که مردم منطقه از اهمیت ویژه آن آگاهند و در حفظ و توسعه آن می‌کوشند ضمن اینکه از ویژگی‌های این گیاه این است که در زمان خشکسالی نیاز به آبیاری ندارد و تا یکسال می‌تواند شاداب و سرزنده بماند.

سازگاری با محیط گونه حرا

این مدیر دولتی با اشاره به تغذیه این گیاه و سازگاری آن با محیط بیان کرد: استان هرمزگان میزبان همیشگی سیل و خشکسالی است و بعد سیل ۱۴۰۰ تا کنون بارندگی زیادی در استان نداشتیم و آنجاییکه جنگل‌های حرا از سیلاب تغذیه می‌کنند وقتی آب گل آلود وارد زیستگاهشان می‌شود خود به خود باعث شادابی و تغذیه ورشد آن‌ها می‌شود.

ویژگی‌های گونه حرا

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان به خبرنگار اجتماعی رکنا: حرا گیاهی است که حدفاصل جذرومد دریا می‌رویدو به اصطلاح «گیاه مندابی» است و در آب شور رشد می‌کند و ازآب شوردریا تغذیه می‌کند. همچنین بیشترین تولید اکسیژن و تجزیه دی اکسید کربن را دارد ومأمن مناسبی برای تخم‌ریزی میگو و ماهیان است.

۱۹ هزارهکتار جنگل حرا

وی اعلام کرد: بر اساس آخرین تصاویر ماهواره‌ای سطح جنگل‌های حر به ۱۹ هزارو ۶۵۰ هکتاررسیده یعنی حدود ۵ هزار هکتار سطح این جنگل‌ها افزایش یافته است.

موسوی از اجرای طرح زیستگاه‌های مصنوعی شیلات خبر دا د و گفت: اداره شیلات با اجرایاین طرح در پی ساخت جایگاه‌های مصنوعی در کف دریا برای تخم‌ریزی میگو و ماهیان است که با توسعه جنگل‌های حرا دیگر نیاز به اجرای این طرح نیست.

وی با اشاره به اهمیت جنگل‌های حرا گفت: درختان حرا به صورت طبیعی هم تولید اکسیژن دارد هم در کربن زدایی مؤثر است علاوه بر اینکه چشم انداز خوبی دارد ودر توسعه گردشگری نقش به سزایی دارد است.

مخاطرات زیست محیطی

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان با اشاره به خطرات زیست محیطی در مناطقی از شهرستان‌های میناب و هور افزود: قاچاق سوخت وریختن فراورده‌های نفتی در دریا اثرات زیانباری در زیست گاه این گونه جنگلی ایجاد کرده و می کند. در همین راستا در سال ۱۴۰۰ طرح مطالعاتی برای توسعه و پژوهش دررابطه با جنگل‌های حرا انجام شده. زیستگاه این گیاه در «تیاب میناب» و «هور» در خطر است.

وی در پایان با تشکر از مردم  استان هرمزگان گفت: مردم استان هرمزگان بر حفاظت جنگل‌ها و منابع طبیعی بسیار حساس هستندودرصورت مشاهده مواردی زیست محیطی به شماره«۱۵۰۴» گزارش می‌دهند.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

وبگردی