کاسبان پر سر و صدایی که هیچ روز تعطیلی ندارند/ شماره پلاک وانتی های دوره گرد را به پلیس و شهرداری گزارش کنید! + فیلم

 

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در شرایطی که خریدارانِ دوره گرد وسایل اضافی منزل یا به قول خودشان آهن آلات و ضایعات، حتی صبح های جمعه نیز با بلندگوهای گوش خراش خود در کوچه ها می گردند و خواب را در تنها روز تعطیل بسیاری از شهروندان در هفته از آنها می گیرند، یک کارشناس سامانه نظارت همگانی سازمان بازرسی شهرداری تهران به خبرنگار رکنا پیشنهاد داد که برای خلاص شدن از دست وانتی های دوره گرد، شماره پلاک آنها را به پلیس 110 و سامانه 137 شهرداری گزارش کند.

 «آهن آلات، ضایعات، دمپایی پاره خریداریم. آب گرمکن های نفتی و برقی، کپسول های گاز، اجاق گاز خریدارم.» این جملاتی آشنا برای بسیاری از اهالی پایتخت و دیگر کلانشهرهای کشور است. بخصوص برای آنهایی که هر روز در کوچه های محل کار یا زندگی خود با وانتی های دوره گرد مواجه می شوند و ناچارند که ساعت ها به نوای گوش خراش این وانتی ها گوش بسپارند. وانتی هایی که ظاهرا به هیچ وجه تعطیلی ندارند و حتی روزهای آسایش مردم هم دست از سر آنها برنمی دارند.

کمتر کسی است که در تهران یا شهرهای بزرگ دیگر زندگی کرده باشد و روز تعطیل و غیر تعطیل با نوای گوش خراش وانتی های دوره گرد بیدار نشده باشد. با این که قطعا کسی نمی خواهد نان افرادی را که از راه های شریف کسب درآمد می کنند، آجر کند، اما بسیاری از شهروندان به دنبال کمی آسایش و آرامش بخصوص در روزهای تعطیل خود هستند و البته خانواده هایی هم که در منزل خود از بیماران نگهداری می کنند، بیش از سایر شهروندان از دست این وانتی ها در عذاب هستند. 

نکته جالب این که وقتی که شهروندان برای خلاص شدن از دست وانتی های دوره گرد به پلیس 110، کلانتری محل یا سامانه های 137 و 1888 شهرداری تهران گلایه می کنند،  اغلب راه به جایی نمی برند و ماموران نیروی انتظامی یا عوامل شهرداری کمتر حاضر می شوند که برای برخورد با وانتی های دوره گرد به خودشان زحمت بدهند و عمدتا تماس های شهروندان با پلیس یا شهرداری به پیگیری لازم از سوی این نهادها ختم نمی شود. 

ایجاد آلودگی صوتی توسط وانتی های دوره گرد تخلف است 

در این میان اما خبرنگار رکنا بعد از تماس های مکرر با پلیس 110 و سامانه های 137 و 1888 شهرداری تهران و ثبت اعتراضاتش نسبت به حضور مکرر وانتی های دوره گرد در برخی کوچه ها و خیابان های شهر در روزهای متوالی و حتی روزهای تعطیل و پیگیری نشدن این تماس ها از سوی عوامل نیروی انتظامی و شهرداری، با راه حلی جالب از سوی یکی از کارشناسان سامانه نظارت همگانی سازمان بازرسی شهرداری تهران مواجه شد. 

این کارشناس سامانه نظارت همگانی سازمان بازرسی شهرداری تهران به خبرنگار رکنا گفت: براساس ماده 29 قانون هوای پاک مصوب سال 1396 مجلس شورای اسلامی، ایجاد هر گونه آلودگی صوتی از جمله مصادیق آلودگی هوا محسوب می شود و نیروهای پلیس و شهرداری تهران وظیفه دارند که در صورت مشاهده این مساله، با عواملی که آلودگی صوتی ایجاد می کنند، برخورد می کنند. از جمله مصادیق آلودگی صوتی موجود در شهر نیز می توان به نوای گوش خراش وانتی های دوره گرد اشاره کرد. 

وی افزود: وقتی تعداد زیادی وانتی دوره گرد هر روز از یک کوچه یا محله خاص عبور می کنند، طبیعتا تماس های شهروندان با سامانه 137 یا حتی پلیس 110 نمی تواند به برخورد با وانتی های آن منطقه منجر شود. چون قطعا از زمانی که شهرداری یا پلیس گزارش مربوط به یک وانتی را دریافت می کنند تا وقتی بخواهند خود را به آن وانتی برسانند، فرد متخلف از محله خارج شده است. 

این کارشناس ادامه داد: در چنین شرایطی وقتی نیروهای پلیس یا شهرداری با وانتی دوره گرد مشابه دیگری مواجه می شوند، احتمالا قبل از این که بخواهند با او برخورد کنند، راننده وانت بلندگوی گوش خراش خود را خاموش می کند و مدرک تخلف ایجاد آلودگی صوتی را از بین می برد. در این شرایط هم دیگر پلیس یا شهرداری نمی توانند با آن وانتی برخورد کنند. 

اهل محله دست به دست هم تخلفات وانتی های دوره گرد را گزارش کنند 

این کارشناس سامانه نظارت همگانی سازمان بازرسی شهرداری تهران توضیح داد: تنها راهکاری که اهالی یک منطقه می توانند از دست وانتی های دوره گرد در محله خود راحت شوند، این است که وقتی یکی از آنها را می بینند که مشغول ایجاد آلودگی صوتی و از بین بردن آسایش شهروندان است، پلاک وانتی دوره گرد را یادداشت کنند و از اقدام او برای ایجاد آلودگی صوتی نیز فیلمبرداری کنند. بعد هم همزمان چند نفر از اهالی محله با پلیس 110 و سامانه 137 تماس بگیرند و گزارش مزاحمت یک وانتی خاص را به پلیس و شهرداری گزارش کنند. 

وی در ادامه گفت: در چنین شرایطی وقتی پلیس و شهرداری می بینند که یک پلاک خاص به عنوان عامل مزاحمت برای شهروندان از سوی افراد مختلف به آنها معرفی شده است، چاره ای ندارند جز این که با آن وانتی برخورد و بلندگوی او را ضبط کنند. همچنین براساس آیین نامه اجرایی ماده 29 قانون هوای پاک، نیروی انتظامی وظیفه دارد که وانتی های دوره گرد را که اقدام به ایجاد آلودگی صوتی می کنند، بار اول، 100 هزار تومان و مرتبه دوم 200 هزار تومان جریمه کند. در مرتبه سوم هم مبلغ جریمه به یک میلیون تومان می رسد و پلیس باید خودروی راننده دوره گرد را توقیف کند. 

وقتی با یک وانتی برخورد شود، دوره گردهای دیگر سمت محله شما نمی آیند 

این کارشناس با بیان این که وقتی با یک وانتی دوره گرد در یک محله خاص برخورد شود، وانتی های دوره گرد دیگر به هیچ وجه سمت آن محله نمی آیند، اظهار داشت: مردم باید توجه داشته باشند که عمده وانتی های دوره گرد تهران از یک یا دو محله یعنی از محله های پاسگاه نعمت آباد یا میدان امام حسین  در سایر محلات پایتخت پخش می شوند و تمام وانتی هایی که به یک محله می آیند، یکدیگر را می شناسند.

این کارشناس سامانه نظارت همگانی سازمان بازرسی شهرداری تهران ادامه داد: در چنین شرایطی وقتی ماموران پلیس یا شهرداری تهران، یک وانتی دوره گرد را در یک محله خاص جریمه کنند یا بلندگوی او را بگیرند، دیگر هیچ کدام از وانتی های دوره گرد پایشان را به آن محله نخواهند گذاشت. 

وی در پایان تصریح کرد: اهالی یک محل اگر می خواهند از دست وانتی های دوره گرد خلاص شوند، چاره ای ندارند جز این که تعدادی از آنها دست به دست یکدیگر بدهند و شماره پلاک یکی از وانتی های دوره گرد را که هر روز به محله آنها می آید، به پلیس و شهرداری گزارش کنند. عوامل نیروی انتظامی و شهرداری تهران نیز در این شرایط چاره ای ندارند جز این که براساس قانون هوای پاک، با وانتی های دوره گردی که اقدام به ایجاد آلودگی صوتی می کنند، برخورد کنید.

خبرنگار: آزاده مختاری

 

وبگردی