رئیس دانشگاه شاهد: ما در این دانشگاه دختران چادری را می‌پذیریم بنابراین دختری را مجبور نمی‌کنیم چادر سر کند

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، دکتر احمدچلداوی امروز در نشست خبری که به منظور تشریح مهم‌ترین برنامه‌های دانشگاه شاهد در محل مرکز تحقیقات این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه این دانشگاه قرار است بار بر زمین مانده نظام آموزش عالی را بردوش بکشد و بر همین اساس این مسئولیت را با افتخار پذیرفتم، گفت: برای اینکه اعتماد را به دانشگاه برگردانیم در ابتدا ۸ میلیارد تومان مطالبات کارمندان را که ۶ ماه پرداخت نشده بود، پرداخت کردیم.

وی در ادامه با بیان اینکه حقوق اساتید دانشگاه شاهد با اساتید سایر دانشگاه ها همسان سازی شده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه  حقوق استادان دانشگاه شاهد در قانون دیده نشده بود و برای حل این مشکل چهار جلسه به مجلس مراجعه کردم و بر همین اساس از سال ۱۴۰۱ همسان سازی حقوق استادان اجرایی شد.

رئیس دانشگاه شاهد تاکید کرد: البته در یک سال حقوق استادان دانشگاه شاهد به نسبت سایر استادان بسیار کمتر بود که ما به تفاوت آن که معادل ۲۱ میلیارد تومان بود، تامین اعتبار شد و با دستور رییس بنیاد شهید به استادان دانشگاه شاهد پرداخت شد.

وی در ادامه اظهار کرد: ما در دانشگاه شاهد حرکت تحولی را آغاز کردیم که این امر تنها نیازمند مدیریت نبود،بلکه همراهی همگان را می طلبید. برنامه های تفریحی و علمی خانوادگی را برای استادان و کارمندان دانشگاه شاهد اجرایی کردیم و همچنین اردوی راهیان نور را برگزار کردیم که با استقبال خوبی همراه شد.

رییس دانشگاه شاهد خاطر نشان کرد: به دنبال پیدا کردن زمین جدید برای تاسیس دانشکده دندانپزشکی در تهران هستیم. در این زمینه  کارهای عمرانی جزئی مثل سرمایش و گرمایش دانشگاه انجام و سایت دانشگاه مجدد باز طراحی شد.

وی در ادامه تصریح کرد: در مدت حضور یک سال و نیم اخیر تعداد ۱۵۰ کامپیوتر جدید به دانشگاه اضافه شد و در بخش پژوهشی ارقام و اعداد پژوهانه نسبت به سال ۱۴۰۱ پنج برابر افزایش یافت.

رییس دانشگاه شاهد گفت: تصویب کردیم استادانی که می‌توانند فعالیت های علمی خاص انجام دهند و مشکلی را از صنعت حل کنند، تا ۶۰۰ میلیون تومان پژوهانه فناوری دریافت کنند.

وی افزود: همچنین برای مقالات برتر و خاص تا سقف ۴۰ میلیون تومان پژوهانه اختصاص دادیم و برای هر دانشجو که در سفر اربعین شرکت کرد ۲ میلیون تومان بلاعوض پرداخت شد.

رئیس دانشگاه شاهد به مهم ترین برنامه های بین الملل دانشگاه اشاره کرد و گفت: مهمترین برنامه ما بخش روابط بین‌الملل بود که با شعار جبهه مقاومت آغاز شد و بر همین اساس مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت در دو بخش پزشکی بالینی و غیر بالینی و بخش غیر پزشکی اخذ کردیم تا بتوانیم دانشجو پذیرش کنیم.

چلداوی افزود: ما می توانیم در دانشگاه شاهد در  ۹ دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، مامایی، طب ایرانی، هنر، علوم انسانی، علوم پایه، فنی مهندسی، کشاورزی و داروسازی دانشجو پذیرش کنیم.

این مقام مسئول گفت: برای اولین بار این دانشگاه توسط وزارت علوم عراق و هند مورد تایید قرار گرفت و بر همین اساس مجوز ایجاد شعب بین الملل را از وزارت علوم گرفته ایم و هم اکنون مجوز تاسیس دانشگاه شاهد در بغداد با توجه به توافق رییس بنیاد شهید ایران با رییس بنیاد شهید عراق، گرفته ایم و در طی مراحل قانونی آن هستیم.

وی با بیان این که وظیفه دانشگاه جبهه مقاومت را باید به خوبی انجام دهیم، گفت: در دانشگاه شاهد چند "میز فکر" ایجاد کردیم که یکی از آنها میز آمریکای لاتین است و از تمامی سفرای بعد از انقلاب در کشورهای مختلف آمریکای لاتین دعوت کردیم و طراحی نحوه ورود دانشگاه شاهد به آمریکای لاتین را به آنها سپردیم که به نتایج خوبی رسیده ایم تا شاهد جذب دانشجویان آمریکای لاتین در این دانشگاه و نیز حضور فیزیکی دانشگاه شاهد در کشورهای آمریکای لاتین باشیم.

چلداوی یاداور شد: میز دوم، میز شبه قاره هند، پاکستان و بنگلاش است که با توجه به عملکرد خوب این میز در حال حاضر ۲۵۰ دانشجوی هندی، پاکستانی، بنگلادشی، عراقی، لبنانی، سودانی جذب شده اند. به این دانشجویان در ترم اول فقط فارسی آموزش داده می شود.

به گفته رییس دانشگاه شاهد، در این راستا مصاحبه ۱۵۰ نفر انجام شده و در مرحله دوم جذب دانشگاه می شوند. برنامه ما جذب ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر تا سال ۱۴۰۳ است. بیشترین پذیرش ما در رشته های پزشکی، علوم فنی مهندسی، کشاورزی و برخی رشته های خاص علوم انسانی است. در حال حاضر پنج نفر از یمن که پدر یا مادر آنها شهید شده اند، در رشته های پزشکی پذیرفته شده اند.

هدف از پذیرش دانشجویان بین الملل، مسائل اقتصادی نیست، بلکه تربیت انسان های شایسته، نخبه و ارزشی و ولایی است.

رییس دانشگاه شاهد با بیان اینکه این دانشگاه ۳۳۰ استاد دارد، گفت: با توجه به سهمیه ای که وزارتین برای ما تعیین می کنند محدود می شویم. وزارت علوم میزان جذب استاد را برای این دانشگاه ۳۰ نفر اعلام کرده، وزارت بهداشت هم همین گونه است. اما افرادی که در فراخوان دانشگاه شرکت می کنند، زیاد هستند.

چلداوی درپاسخ به سوالی در باره اجباری بودن پوشش چادر در دانشگاه شاهد گفت: این که گفته می شود پوشش چادر اجباری است این حرف غلط است. در مصاحبه ذکر می کنیم دختران چادری را می پذیریم بنابراین دختری را مجبور نمی کنیم چادر سر کند؛ دانشگاه حجاب برتر است.

وی درباره تعداد دانشجویان نوورود این دانشگاه نیز گفت: سال ۱۴۰۰ ، ۶۰۰ ورودی جدید داشتیم و در سال ۱۴۰۱ این رقم به ۹۰۰ نفر رسید و امسال هم پیش بینی ما بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر است.

رییس دانشگاه شاهد درباره طرح آمایش دانشگاه نیز بیان کرد: وزارت علوم تاکید کرده است رشته‌های کم تقاضا حذف شوند. در این راستا برای تعدادی از رشته‌ها که احساس کردیم که در آینده با استقبال روبرو نمی شوند و به درد آینده کشور نمی خورد، دیگر دانشجو جذب نکردیم.

رییس دانشگاه شاهد درباره تعداد دانشجویان دانشگاه شاهد گفت: تعداد دانشجویان این دانشگاه ۶۰۰۰ نفر است که ۳۰۰۰ دختر و ۳۰۰۰ پسر هستند و همچنین ۱۰۰۰ نفر آنها دانشجویان خانواده های ایثارگران هستند.

 

وبگردی