پزشکان نسخه کاغذی می نویسند، داروخانه ها نمی پذیرند ! / تامین اجتماعی: شفاهی با داروخانه ها صحبت کردیم
رکنا: مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی ضمن تاکید بر اینکه مشکلی برای پذیرش نسخ کاغذی از طرف آزمایشگاهها و داروخانهها وجود ندارد گفت: این اجازه به داروخانهها و مراکز پاراکیلینیک داده شده تا نسخ کاغذی را تا سقف ۲۰ درصد بپذیرند، لذا برای بیماران در این زمینه مشکلی پیش نمیآید.
به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، شهرام غفاری، با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی " href="/fa/tags/%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86_%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C">تامین اجتماعی پیش قراول اجرای نسخه الکترونیک بوده است، اظهار کرد: در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح طرح نسخه الکترونیک را اجرا میکنند به طوریکه بیش از ۹۷ درصد نسخ پزشکانِ طرف قرارداد با سازمان تامین اجتماعی به صورت الکترونیک نوشته میشود. البته برخی پزشکانی که با سازمان تامین اجتماعی طرف قرارداد نیستند نسخ را به صورت الکترونیک نمینویسند و لذا در برخی موارد شاهد رد و بدل شدن نسخ کاغذی هستیم.
اجازه داروخانهها و مراکز پاراکیلینیک برای پذیرش نسخ کاغذی را تا سقف ۲۰ درصد
وی در پاسخ به این سوال که چند پزشک زیر بار اجرای نسخ الکترونیک نرفتهاند، اعلام کرد: بیش از ۲۳ هزار پزشک و دندانپزشک با سازمان تامین اجتماعی طرف قرارداد هستند و میتوان گفت ۱۰۰ درصد آنها، به صورت الکترونیک نسخهنویسی انجام میدهند؛ سه درصدی که موجب شده تا نسخ الکترونیک به صورت ۱۰۰ درصد اجرا نشود، پزشکانی هستند که با تامین اجتماعی قرارداد ندارند.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به تمهیدات سازمان در مواردی که ممکن است پزشکان با قطعی برق روبرو شوند، افزود: در مواردی که پزشکان نسخ را به دلایل مطرح شده در قانون، به صورت کاغذی مینویسند، این اجازه به داروخانهها و مراکز پاراکیلینیک داده شده تا نسخ کاغذی را تا سقف ۲۰ درصد بپذیرند، لذا برای بیماران در این زمینه مشکلی پیش نمیآید.
مشکلی برای پذیرش نسخ کاغذی از طرف آزمایشگاهها و داروخانهها وجود ندارد
غفاری یادآور شد: در مواردی گزارش میشود که داروخانه و آزمایشگاهی ممکن است نسخه کاغذی را از بیماران قبول نکنند؛ در این زمینه سازمان تامین اجتماعی طی نظارتهای خود، به طور شفاهی این موضوع را اعلام کرده که نسخ کاغذی را تا سقف ۲۰ درصد ظرفیت نسخهپیچی داروخانهها قبول کنند.
وی یادآور شد: در حال حاضر میزان نسخه نویسی به صورت کاغذی در پاراکلینیکها به بیش از ۱۵ درصد نمیرسد و به طور قانونی مشکلی برای پذیرش نسخ کاغذی از طرف آزمایشگاهها و داروخانهها وجود ندارد.
چالشهای نسخه الکترونیک
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به سوالی درخصوص تاثیر اجرای نسخ الکترونیک در کاهش خطاهای نسخهخوانی توضیح داد: این مهم تاثیر ۱۰۰ درصدی در کاهش خطاهای نسخهخوانی داشته است. البته نسخه الکترونیک چالشهایی هم دارد، به طور مثال اگر دو دارویی از نظر تلفظی به یکدیگر شباهت داشته باشند، ممکن است یک دارو به جای داروی دیگر انتخاب شود اما این موضوع به مراتب کمتر از خطاهای نسخهخوانی است، اما برای داروخانه خطای نسخهخوانی وجود ندارد. پیش از این نیز داروخانهها نگران مخدوشی تاریخ نسخ دارو بودند که این موارد با اجرای نسخ الکترونیک رفع شده است.
غفاری در بخش دیگری از این گفتوگو، با بیان اینکه هر سازمانی به طور مستقل نسخ الکترونیک را در سامانه خود اجرا میکند، گفت: قرار بود سامانههای نسخهنویسی با یکدیگر مرتبط شوند و پزشکان بتوانند برای بیماران تحت پوشش سایر بیمهها نیز در سامانه نسخهنویسی کنند، اما این اتفاق هنوز رخ نداده است. با این وجود با بیمه سلامت در خصوص بیماران صعب العلاج همکاری صورت گرفته است تا بیمهشدگان تامین اجتماعی و بیمه سلامت توسط صندوق بیماران صعبالعلاج پوشش داده شوند.
ارسال نظر