حجم ویدیو: 19.31M | مدت زمان ویدیو: 00:00:37

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، نزدیک به یک ماه است که مردم منطقه امامزاده عبدالله هندیجان در استان خوزستان آب ندارند. بنا به گفته اهالی محل کمبود آب و مشکلاتی مانند جیره بندی در فصل گرم سال، مساله ای است که مردمان این منطقه از سالهای اخیر میراث دار آن بودند اما شدت کم آبی در این یک ماه، وضعیت را به حالت طاقت فرسایی رسانده است. وضعیتی که صبر مردمان این منطقه را که سالهاست با کم آبی همزیستی مسالمت آمیزی دارند، سرآورده و زندگی روزمره آنها را مختل کرده است.

روستاهای امامزاده عبدالله، مالکی، رگ سفید و زلقی 4 روستایی هستند که نزدیک به هزارو 300 نفر جمعیت دارند و6روز را بدون یک قطره آب سپری کرده اند.

در این باره مسلم درویشی، عضو شواری روستای امامزاده عبدالله هندیجان در گفتگو با خبرنگار رکنا بیان داشت: روستای ما مرز بین استان بوشهر و خوزستان است و ما 45 کیلومتر با هندیجان در استان خوزستان و 15 کیلومتر با دیلم در استان بوشهر فاصله داریم و مطابق قراردادهایی که بین دو استان از قبل وجود داشت، می بایست آب سد کوثر در مسیر خوزستان به بوشهر نیازهای آبی ما را نیز رفع کند.

وی افزود: این وضعیت به گونه ای است که در مسیر انتقال آب از سد کوثر به دیلم یک انشعابی هم برای ما اختصاص پیدا کرده است و ما در حقیقت آبی را که از استان خوزستان به بوشهر انتقال می یابد را دوباره از استان بوشهر گدایی می کنیم.

photo_2023-07-16_10-17-51

عضو شواری روستای امامزاده عبدالله تصریح کرد: این مساله را به نماینده استان در مجلس و چند نفر از مدیران آب در استان نیز گفته ایم و آنها توجه جدی به آن نداشتند و عنوان می کنند 900 متر مکعب آب برای این منطقه اختصاص یافته است در حالیکه بررسی های ما در این روستا نشان می دهد که حتی 600 متر مکعب هم آب نداریم.

درویشی ادامه داد: ما در بازه زمانی هم که نوبت جیره بندی ما است و از پیش مشخص شده است، مطلقا آب نداریم و این واقعا زندگی کردن را برای ما سخت و دردآور کرده است.

وی اضافه کرد: ما بعد از اینکه کمبود آب ما از یک هفته گذشت شروع به پیگیری مساله از مدیران و مسوولان شهرستان و استان کردیم در ابتدا این پیگیری ها بی نتیجه بود و بعد از چند بار پیگیری برخی از مدیران چند مرتبه برای بررسی میدانی این مساله به روستاهای این منطقه سفر کردند و در نهایت نه تنها مساله حل نشد بلکه 6 روز بدون قطره ای آب سپری کرده ایم و این واقعا برای خانواده های عمدتا کم درآمد و کم برخوردار در این منطقه بسیار طاقت فرسا است.

عضو شواری روستای امامزاده عبدالله تصریح کرد: اکنون آبی که از محل هدایت آب باران به آب انبارهای خانه ای روستایی جمع شده بود نیز کاملا خالی شده است و افرادی که در روستا توانایی مالی دارند با هزینه 2 یا 3 میلیونی از شهر هندیجان یا دیلم تانکر آب کرایه می کنند و افرادی هم که توانایی ندارند در شرایط ناگواری به سر می برند و تنها نیازهای آشامیدنی خود را تامین می کنند.

درویشی با اشاره به اینکه خانه های پایین دستی در این روستا ها حتی روزهای بیشتری را بدون آب سپری کرده اند، تاکید کرد: خانه های پایین دست نزدیک به 20 روز است که مطلقا آب ندارند و چند لیتر آب نیز در مسیر انشعاب در بالا دست در ساعات اولیه روز مصرف می شود.

وی عنوان کرد: من هفته یکی یا دوبار خانواده را به شهرستان دیلم می برم تا نیازهای اولیه بهداشتی از جمله حمام رفتن را رفع کنند اما بسیاری از مردم در این منطقه از چنین امکانی هم حتی برخوردار نیستند.

عضو شواری روستای امامزاده عبدالله گفت: من آخرین باری که به فرمانداری هندیجان مراجعه کردم، گفتم که آقا این چیزی نیست که صبرو حوصله بطلبد و لطفا خیلی سریع مشکل ما را برطرف کنید اما متاسفانه فقط قول فرا را به ما می دادند و آخرین بار هم به ما گفتند پنجشنبه این هفته مشکل را به صورت کامل حل می کنند.

به گزارش رکنا، به نظر می رسد در روزهای آینده شاهد مشکلات بیشتری در مورد این مساله در استان های پرتنش آبی خواهیم بود، مساله ای که به نظر می رسد دولت برنامه ای برای حل آن ندارد.

وبگردی