رکنا گزارش می دهد،
مجلس به سخنان وزیر آموزش و پرورش دقت کند/ وزیر صداقت را چگونه به دانش آموزان و نسل آینده آموزش می دهد؟ + فیلم
رکنا: وزیر آموزش و پرورش ادعا کرده است که در 20 کشور دنیا تدریس کرده است؛ ادعایی که ابهامات زیادی را در ذهن مخاطبان شکل می دهد. بعد از چند روز مشخص شد که منظور وزیر از تدریس در 20 کشور جهان ، دوره تبیین آئین نامه های بنیاد سعدی و کارآگاه های آموزشی کوتاه مدت است. در مورد دربی هم توضیح می دهد که اشتباه لغزش زبانی بوده است! و اهمیت موضوع را که ارتباط با نسل جدید است به حاشیه می برد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، وزارت آموزش و پرورش که به طور مستقیم با حدود 16 میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم و به طور غیر مستقیم با خانواده های آنها در ارتباط است، به عنوان بزرگترین و دارای بیشترین دربرگیری بین وزارتخانه های کشور است. حال این وزارتخانه، بعد از انقلاب تا کنون 17 وزیر و 9 سرپرست به خود دیده است. وزارتخانه ای که انگار بی ثباتی آن هیچ وقت در نظر روسای جمهور، مهم تلقی نشده است چراکه همیشه افرادی برای این مسند مهم انتخاب شده اند که اغلب نقدهای زیادی بر آنها وارد بوده است.
حال بعد از فراز و نشیب های بسیار و خروج یوسف نوری از بزرگترین وزارتخانه کشور، رضامراد صحرایی ، رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به دست آورد و اکنون بر مسند وزارت تکیه زده است. در واقع طی دو سالی که سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری شده است، چهار وزیر در آموزش و پرورش رفته و آمده اند!
این وزیر جدید، روزهای اول، روزمه مشخصی داشت؛ دو سمت در بنیاد شهید و سابقه ای چند ماهه در دانشگاه فرهنگیان و نداشتن ردپایی در تعامل با معلمان از اولین مواردی بود که باب آشنایی را با صحرایی باز کرد. اکنون چند روزی می شود که با افزودن برگه ای جدید در دفتر بیوگرافی اش، نقل محافل شده است. تدریس در 20 کشور؛ ادعایی که رضامراد صحرایی بیان کرده و برای بسیاری از اهالی آموزش و پرورش سوالی بزرگ ایجاد کرده است.
او امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت، گفت: سفر به این کشورها برای آموزش کوتاه مدت بوده است. وقتی بنیاد سعدی تاسیس شد، ما استانداردهای آموزش زبان فارسی در جهان را تبیین کردیم. بیش از 40 کتاب جدید نوشته شد. در آن زمان 9 ساله ای که در بنیاد بودم، برای تبیین این استانداردها و دایر کردن دفاتر جدید و تقویت دفاتر قبلی، گاهی من در یک سال 5 سفر می رفتم. این آیین نامه ها را برای مجریان تبیین می کردیم. عموما برای اینکه این سفرها بهره وری داشته باشد، یک کارگاه هم برای اساتید می گذاشتم یا اینکه برای دانشجویان آنها دوره می گذاشتم که معلمان آنها ببینند آموزش چگونه انجام می شود.
10 کشوری که وزیر آموزش و پرورش در آن تدریس کرده است؛ نام 10 کشور دیگر همچنان مجهول!
او فعلا به نام بردن 10 کشوری که در آن تدریس کرده بسنده کرد و گفت: آلمان، ترکیه، عراق، لبنان، اسپانیا، صربستان، قزاقستان، قرقیزستان، چین و دانمارک از جمله این کشورها بوده اند.
حال سوال اینجاست، تببین آیین نامه های بنیاد سعدی و برگزاری کارگاه آموزشی، تدریس است که وزیر آموزش و پرورش به راحتی آن را جزء رزومه شخصی خود می آورد؟
وزیری که با کودکان و نوجوانان در ارتباط است؛ نمی داند دربی چیست!
این روزها که صحبت از ارتباط با نسل جدید و انتخاب شیوه هایی نوین برای برقراری گفت و گو با کودکان و نوجوانان است، وزیر جدید آموزش و پرورش می گوید در مورد آن تصمیمی نگرفته است! در حالی که همین سوال و دادن پاسخی روشن به آن، می توانست باب نزدیکی او به نسل جدید را باز کند. مخصوصا این روزها که مهدکودک ها نیز زیر نظر وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کنند و بچه ها بیش از 15 سال را در محیط های آموزشی تحت نظر این وزارتخانه تحصیل می کنند که تریبت آنها، بسیار مهم است.
حال سوال اینجاست، چنین وزیری که اصلا نمی داند دربی چیست و قرار است با 16 میلیون دانش آموز در گروه های سنی مختلف، در ارتباط باشد چطور می توان توقع داشت حرف های دانش آموزان را بشنود، برای آنها کار کند، در راستای نیازهای آنها برنامه ریزی کند، آنها را به دنیای مدرن با روش های علمی وصل کند و به طور کلی ارتباطی موثر برقرار کند؟
از سویی دیگر از کسی که دکتری زبان شناسی دارد؛ بعید است که حتی معنای تحت الفظی واژه « دربی » (شهرآورد) را نداند!
وزیر آموزش و پرورش، این روزها با رفتارها و سخنانش، چه نشانی از همراه و همپا بودن با نسل جدید را منتقل می کند؟
او در واکنش به مصاحبه جنجالی اش در مورد دربی گفت: آن فقط یک لغزش زبانی و طبیعی بود. وقتی جوان تر بودم طرفدار تیم هایی بوده ام ولی وقتی وزیر می شوی باید به کارهای مهم تری رسیدگی کنی.
و اما وزیر آموزش و پرورش ادعا کرده است که در 20 کشور دنیا تدریس کرده است؛ ادعایی که ابهامات زیادی را در ذهن مخاطبان شکل می دهد. بعد از چند روز مشخص شد که منظور وزیر از تدریس در 20 کشور جهان ، دوره تبیین آئین نامه های بنیاد سعدی و کارآگاه های آموزشی کوتاه مدت است. در مورد دربی هم توضیح می دهد که اشتباه لغزش زبانی بوده است! و اهمیت موضوع را که ارتباط با نسل جدید است به حاشیه می برد.
وزیر آموزش و پرورش، آموزگار نسل آینده در تمامی عرصه های کشوری است،وقتی چنین وزیری با این سطح از اهمیت برای کشور اینگونه سخن می گوید دقیقا در حال آموزش چه نوع رفتار اخلاقی به نسل آینده است؟ به نظر مجلس باید به این نوع رفتارهای وزیر آموزش و پرورش دقت کرده و تذکر بدهد.
خبرنگار: آزاده مختاری
ارسال نظر