حدود 13هزار دانش آموز تاکنون بدحال شدند/ بعد از 4ماه،وزارت بهداشت هنوز نتیجه سم شناسی را به مجلس اعلام نکرده است
حجم ویدیو: 62.42M | مدت زمان ویدیو: 00:02:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، آذرماه سال 1401 آغاز شکل گیری زنجیره بدحال شدن دانش آموزان دختر در استان به استان و شهر به شهر ایران بود. اولین مرتبه خبرگزاری رکنا با گزارشی با نام "مسمومیت210 دانش آموز با گازمونوکسید کربن /اکثر دانش آموزان دختر بودند" به زنجیره ای بودن و درگیر شدن مدارس دخترانه کشور به این موضوع اشاره داشت.

آن روزهای اول، تصور این بود که دانش آموزان با گاز مونوکسید کربن درگیر می شوند و اختلال در شبکه توزیع گاز شهری اولین فرضیه بود که آن روزها شکل گرفت ولی خیلی زود این فرضیه خط خورد.

معصومه ابتکار : نکند مثل اسیدپاشان اصفهان شود

معصومه ابتکار فعال سیاسی و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری دوره حسن روحانی در واکنش به بدحالی سریالی دانش آموزان اوایل اسفند ماه در صفحه توئیتری خود نوشت:" سه ماه است که جنایت مسموم کردن دختران تکرار می‌شود. همه منتظرند بخش‌های انتظامی و قضایی فورا اقدام کنند.

چرا اینهمه تعلل؟ نکند مثل اسیدپاشان اصفهان شود! آیا نسبتی بین عدم تصویب قوانین نفی خشونت علیه زنان و این وقایع وجود دارد؟ یک بار برای همیشه حجت را بر متحجران ضد زن تمام کنید."

احتمال اقدامات مجرمانه

در پی ادامه دار شدن بدحالی سریالی دانش آموزان در ایران، محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، در نامه‌ای در رابطه با این موضوع از احتمال اقدامات مجرمانه عمدی سخن گفت.

وزیر آموزش و پرورش سابق: بخش اعظم مشکل ،شایعات فضای مجازی است

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش سابق کشور در واکنش به زنجیره بدحالی دانش آموزان در مدارس گفت: بخش اعظم مشکل  ناشی از شایعات فضای مجازی است .مراجعه دانش‌آموزان به بیمارستان به دلیل «بیماری زمینه‌ای» و «استرس و اضطراب» بوده‌است.

وزیر بهداشت: سم بسیار خفیفی است

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت گفت که از بهترین استادان سم‌شناسی کمک گرفته شده و سم بسیار خفیفی باعث مسمومیت خفیف در دانش‌آموزان شده‌است.

وزیر بهداشت این سخنان را در نهم اسفند ماه سال 1401 اعلام کرد و در ادامه در آن روز گفت: "وزیر بهداشت با بیان اینکه تحقیقات انجام شده نشان داد که سم بسیار خفیفی باعث مسمومیت خفیف در دانش آموزان شده که البته عوارضی ایجاد نکرده است، درباره نوع سم و عوارض احتمالی بعدی آن، گفت: جزییات آن بعدا منتشر می‌شود."

نماینده مجلس: 25 استان درگیر بدحالی دانش آموزان است

محمدحسن آصفری، عضو کمیته حقیقت‌یاب مجلس در اسفند 1401 اعلام کرد که  تا 15 اسفند بیش از پنج هزار دانش‌آموز در 25 استان و حدود 230 مدرسه درگیر این حادثه شده‌اند.

پلیس: «۱۱۰ خاطی» در پرونده مسمومیت دانش‌آموزان، «بازداشت» شدند/ شماری از مسمومیت‌ها، «واقعی» است

سردار سعید منتظرالمهدی 24 اسفندماه 1401 با اشاره به موضوع بدحالی دانش‌آموزان در مدارس برخی از استان‌های کشور گفـت:‌ بیش از ۱۱۰ نفر از خاطیان توسط سازمان اطلاعات فراجا شناسایی و دستگیر شدند.شماری از مسمومیت ها، واقعی و بخش عمده دیگر متاثر از عوامل روان شناختیِ مبتنی بر ترس و سرایتِ روانی بوده است.

سخنگوی فراجا در آن روز افزوده بود: هیجان‌طلبی دانش آموزان و استفاده از بمبک‌های بدبو و موارد مشابه نیز از عوامل اصلی این رخداد است که در این راستا حدود ۹ هزار بمبک بدبو جمع آوری و از فروش آن جلوگیری به عمل آمد و تعدادی از واردکنندگان عمده که این مواد را از طریق کشورهای همجوار وارد کرده بودند، دستگیر شدند.بعد از استفاده بمبک های بدبو در مدارس، جلوی ورود آنها به کشور گرفته شد و دو نفر نیز که در حال وارد کردن انبوه این مواد از کشورهای همجوار به صورت قاچاق بودند، با حکم قضائی بازداشت شدند.

وزارت بهداشتی پاسخ نداد

از نهم اسفند ماه سال 1401 که وزیر بهداشت اعلام کرد، دانش آموزان با یک سم خفیف درگیر می شوند تا امروز که بیست و نهم  فروردین ماه 1402 است نزدیک به دو ماه می گذرد. متاسفانه بدحالی های دانش آموزان در مدارس ادامه دارد.

طبق تاکید مقامات، اطلاع رسانی رسانه ها در این خصوص فقط باید از سوی وزارت کشور و مقامات رسمی صورت بگیرد. براساس این تاکید، خبرنگار اجتماعی رکنا امروز  با وزارت کشور تماس گرفت که نتیجه گفت و گو با مسئولان این وزارتخانه این بود که اعلام علمی در مورد این پرونده و علل بدحال شدن دانش آموزان باید از سوی کمیته علمی وزارت بهداشت باشد که هنوز نتیجه دقیقی از سم شناسی اعلام نکرده اند.

تماس مکرر خبرنگار رکنا با مدیران و کارمندان روابط عمومی وزارت بهداشت به نتیجه ای نرسید و پاسخگو نبودند.

نماینده مجلس: تاکنون حدود 13 هزار دانش آموز بدحال و سرپایی درمان شده اند

در نهایت برای رسیدن به یک پاسخ رسمی و علمی برای ارائه به جامعه‌ای که با انتشار اخبار روزانه بدحالی دانش آموزان ،آنهم طی چهارماه، ذهن ناآرامی دارد به سراغ نمایندگان مجلس رفتیم و با محمدحسن آصفری، عضو کمیته حقیقت‌یاب مجلس تماس گرفته شد.

هنوز گزارش سم شناسی به مجلس ارائه نشده است

محمد حسن آصفری، نماینده مجلس  در خصوص این پرونده، مراحل تحقیق و ارائه نتیجه بررسی‌های کمیته علمی وزارت بهداشت به خبرنگار اجتماعی رکنا اینگونه گفت: هنوز گزارش پزشکی قانونی و وزارت بهداشت و کارگروه سم شناسی به دست ما نرسیده است.

وی در پاسخ به اینکه حتی اگر دانش آموزان درگیر استرسی می شوند که از سوی مقامات تا الان در مورد علت این ماجرای زنجیره ای عنوان شده است این استرس باید دلیلی داشته باشد، گفت : بدحالی بوده است و حتما علتی دارد؛ منتها یک بخش بدحالی است و یک بخشی اعظمی از مشکلات ،به دلیل استرس دانش آموزان ایجاد می شود.

جلسه دو هفته پیش تیم  تحقیق با نمایندگان مجلس

وی در پاسخ به اینکه اگر این بدحالی برای حتی یک درصد از دانش آموزان باشد هم باید کمیته حقیقت یاب وزارت بهداشت پاسخگوی خانواده آنها و جامعه باشد گفت: ما این را قبول داریم و باید این موضوع اطلاع رسانی شود که بدحالی ها به چه علت است. در جلسه ای که دو هفته گذشته داشتیم این موضوع مطرح شد و از کارشناسان زبده آزمایشگاهی وزارت بهداشت نیز حضور داشتند و تاکید داشتیم که هرچه زودتر باید این موضوع روشن شود. آنها هنوز دارند آزمایش می کنند و تا دو هفته پیش قرار بود برای ما علت را ارسال کنند.

این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه افراد بازداشتی که مرتبط با این پرونده بودند تا کنون چه سرنخی در خصوص این پرونده دادند، گفت: بخش زیادی از این افراد بازداشتی، خود دانش آموزان بودند که بعضا به دنبال تعطیلی مدارس در ایام شب عید چنین واکنشی را نشان می دادند. به طور مثال از   بادکنک های بدبو و مواد نفتالینی که خودشان تهیه کرده بودند استفاده می کردند. تاکنون موردی که ناشی از انتشار نوعی سم باشد کشف نشده است.

ایران در سم شناسی قوی است

وی در مورد اینکه آیا به نظر زمان سم شناسی در مورد این پرونده طولانی نشده است گفت: ایران سم شناسان زبده ای دارد و تیم تحقیق علمی وزارت بهداشت با همکاری سم شناسان در حال بررسی بر روی این پرونده است. البته هنوز نتیجه قطعی سم شناسی از سوی تیم تحقیق علمی وزارت بهداشت به مجلس ارائه نشده است.

وی در مورد اینکه  آیا در خصوص سم شناسی نیاز به کمک گرفتن  از سم شناسان دیگر کشورها است یا خیر،گفت: ما در این حوزه قوی هستیم و بعضا از دیگر کشورها در این خصوص از ما کمک هم می گیرند.

پیگیری مستمر مجلس از وزارت بهداشت و وزارت اطلاعات

آصفری تاکید کرد: تقریبا 12 الی 13 هزار نفر از دانش آموزانی که دچار این موضوع شده بودند سرپایی مرخص شدند و موارد نادری بوده که بستری شدند.تعدادی از دانش آموزانی که بستری شده اند از قبل دارای بیماری های خاص بودند.دنبال نوع اصلی شروع کننده این بدحالی هستیم. به طور مستمر از مسئولان وزارت بهداشت و وزارت اطلاعات پیگیر این موضوع هستیم.

خبرنگار: آزاده مختاری

وبگردی