شکایت محیط زیست اراک از نیروگاه شازند برای مازوت سوزی/ لزوم شکایت محیط زیست تهران، قزوین و اصفهان

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در روزهای گذشته گزارشی با عنوان" وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست باید پیگیر خسارت های آلودگی هوا به مردم باشند که نیستند " منتشر کرد. در این گزارش پیمان حاج محمود عطار، حقوقدان و وکیل دادگستری گفته بود: در فصل سوم اصول قانون اساسی عنوان شده است که رعایت حقوق شهروندی مردم ایران بر عهده دولت می باشد لذا در همین راستا ماده 688 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات عنوان می کند هر اقدامی که تهدیدی علیه بهداشت عمومی تلقی شود از قبیل آلوده کردن آب آشامیدنی و برخی موراد دیگر ممنوع است.

وی با اشاره به اینکه مرتکبین این مساله چنانچه طبق قانون مشمول مجازات شدیدتری نشده باشند به حبس تا یک سال محکوم می شوند، افزود: این ماده دارای دو تبصره است که تبصره دوم آن به صورت مستقیم منظور قانون گذار از آلودگی های زیست محیطی را پخش یا آمیختن مواد خارجی به آب، هوا یا خاک عنوان می کند به میزانی که کیفیت فیزیکی، شیمیایی یا زیستی آن به طوریکه برای انسان یا سایر موجودات زنده مضر باشد، تغییر پیدا کند.

این حقوقدان عنوان کرد: تبصره یک این ماده قانونی به صورت مستقیم وزارت بهداشت، سازمان محیط زیست و سازمان دامپزشکی را متولی پیگیری حقوقی این امر می داند و این نهادها اگر در مساله ای با نقض حقوق شهروندی مردم در مورد آلودگی هوا روبه رو شوند مکلف به اعلام جرم علیه شخص یا نهاد آلوده کننده هستند.

عطار گفت: نهادهای دولتی یاد شده سالهاست در این باره به وظیفه ذاتی خود عمل نمی کنند و متاسفانه دادستانی های کل و نمایندگان مجلس نیز که وظیفه نظارت بر عملکرد قوه مجریه را دارند بر این وظیفه ذاتی خود عمل نمی کنند و هر ساله صرفا به تعطیلی روزهای آلوده در زمستان و برگزاری چند همایش و مصاحبه اکتفا می کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه اراده جدی از سوی قوه مجریه چه در دولت فعلی و چه در دولت های گذشته برای حل معضل آلودگی هوا وجود ندارد زیرا هیچگاه در سالهای گذشته وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست اقدام جدی برای برخورد با این مساله انجام نداده است.

این وکیل دادگستری عنوان کرد: در پاره ای از موارد در سالهای گذشته شاهد این بودیم که برخی از فعالان محیط زیست و وکلای دادگستری بابت شرایط نامناسب و کوتاهی نهادهای نظارتی اقدام به طرح شکایت کرده اند که برابر اعلام دستگاه قضایی به علت خلاء قانونی دستگاه قضایی پرونده را مختومه اعلام کرد.

شکایت محیط زیست اراک از نیروگاه شازند

امروز خبرگزاری مهر در خبری به نقل از یوسف یوسفی، سرپرست اداره کل محیط زیست استان مرکزی با اعلام خبر شکایت این اداره کل از نیروگاه شازند، در ادامه از زبان وی عنوان کرده است: اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در راستای وظایف قانونی خود با جدیت تمام پیگیر حذف مازوت سوزی از نیروگاه شازند بوده و در این خصوص اقدامات قانونی از مسیرهای مختلف به مبادی مسئول اعلام شده است.

یوسفی تصریح کرد: با توجه به تأکیدات استاندار مرکزی و مکاتباتی که از مهرماه سال جاری با سازمان حفاظت محیط زیست کشور صورت گرفته این اداره کل به صورت جدی پیگیر برگزاری جلسه ملی با حضور دستگاه‌های عضو دیسپاچینگ نفت و گاز به منظور حذف مازوت و تخصیص سهمیه گاز برای نیروگاه بوده و مقرر است در این جلسه ملی با حضور استاندار و نمایندگانی از سمن‌های زیست محیطی استان تصمیمات لازم اتخاذ شود.

وی تاکید کرد: کاهش و حذف مازوت از نیروگاه شازند مصوبه چندین سفر ریاست جمهوری از جمله سفر اخیر رئیس جمهور دولت مردمی و همچنین مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک است. و در پی مصرف مازوت در نیروگاه شازند اخطاریه لازم زیست محیطی مبنی بر عدم استفاده مازوت به نیروگاه داده شده و به دادستانی شهرستان شازند هم اعلام شکایت شده و ایشان نیز در جریان این موضوع قرار گرفته است.

یوسفی بیان کرد: مصرف سوخت مازوت در نیروگاه شازند موجب افزایش شاخص‌های آلایندگی هوا و بالا رفتن حجم دی‌اکسید گوگرد در هوا می‌شود که این موضوع برای سلامت مردم زیان آور بوده و تهدید علیه بهداشت عمومی تلقی می‌گردد که با بررسی شکایت از طرف مرجع قضائی قابلیت پیگرد حقوقی طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی را خواهد داشت.

وی گفت: پایش های محیطی خروجی از صنایع استان و هم چنین نیروگاه شازند به صورت حضوری و برخط انجام می‌شود و تا کنون چندین جلسه با حضور دستگاه‌های مرتبط و تشکل‌های زیست محیطی استان در خصوص راهکارهای کاهش آلودگی نیروگاه شازند برگزار گردیده و پیشنهادات مطروحه در این جلسات مورد بررسی قرار گرفته است.

یوسفی افزود: شهرستان اراک از ابتدای سال تا کنون ۹۰ روز آلاینده را سپری کرده است و هم چنین به دلیل شرایط خاص آلودگی هوای اراک، در بحث مازوت سوزی در خواست جلسات برگزاری کارگروه اضطرار آلودگی هوا نیز از طرف اداره کل به استانداری مرکزی اعلام گردیده است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در پایان خاطر نشان کرد: صیانت از حقوق عامه و حفظ سلامت جامعه برای محیط زیست در اولویت است و مجموعه محیط زیست استان از تمام ظرفیت‌های قانونی خود در این خصوص استفاده خواهد کرد و در این راستا هیچ‌گونه تسامح و تساهلی صورت نخواهد گرفت.

به نظر می رسد عدم تسلط مسئولان به قوانین حوزه اختیارات خود یکی از معضلات و نقاط ضعف آنها در تصدی پست های حساسی است که به صورت مستقیم با سلامت عمومی در ارتباط است اما با اعلام این خبر امید می رود که مسئولان بیشترین توجه را در سایر استان هایی که مواجهه قابل ملاحظه ای را با معضل آلودگی هوا دارند، از جمله تهران، کرج، قزوین و اصفهان داشته باشند.

 

کدخبر: 845770 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟