دستگیری کلاهبردار خرید اقساطی با کد پیامکی در مشهد

به گزارش رکنا، خرید اقساطی اینترنتی در سال‌های اخیر به یکی از روش‌های پرطرفدار خرید کالا تبدیل شده است؛ روشی که در کنار مزایای خود، مورد سوءاستفاده کلاهبرداران نیز قرار گرفته است. در یکی از این پرونده‌ها، مرد جوانی با استفاده از کدهای تأیید پیامکی، اقدام به ثبت خریدهای قسطی از حساب شهروندان می‌کرد، بدون اینکه قربانیان از ماجرای اصلی خبر داشته باشند.

ماجرا زمانی لو رفت که یکی از فروشندگان یک مرکز تجاری در منطقه احمدآباد مشهد، مرد جوانی را که چندین بار برای خرید اقساطی به مغازه‌های مختلف مراجعه کرده بود، مشکوک دانست.

این فروشنده که پیش‌تر گزارش‌هایی درباره کلاهبرداری با شگرد دریافت کد تأیید خوانده بود، موضوع را به پلیس اطلاع داد.

در پی این تماس، سرهنگ حسن قادری، رئیس کلانتری احمدآباد، دستور بررسی موضوع را صادر کرد و تیمی از مأموران دایره تجسس راهی محل شدند.

 خرید در مشهد، حساب مشتری در ساوه!

پس از حضور مأموران در مرکز خرید، مشخص شد مرد جوان در یکی از فروشگاه‌های لباس زنانه در حال انجام خرید قسطی است. مأموران پیش از نهایی شدن خرید وارد عمل شدند و مانع ثبت معامله شدند.

اما بررسی‌های بیشتر پرده از شگرد متهم برداشت.

مأموران متوجه شدند قرار بوده هزینه خرید از حساب فردی در شهرستان ساوه پرداخت شود. شماره این شهروند نیز در تلفن همراه متهم وجود داشت و مأموران با او تماس گرفتند.

زن سالمند در توضیح ماجرا به پلیس گفت فردی با او تماس گرفته و خود را از کارکنان اسنپ معرفی کرده است. این فرد به او گفته بود اگر کدی را که برایش پیامک شده نخواند، خط تلفنش خواهد سوخت.

این زن نیز بدون اطلاع از نقشه کلاهبردار، کد ارسال‌شده را برای او خوانده بود؛ غافل از اینکه همان کد برای انجام خرید قسطی از حساب او مورد استفاده قرار گرفته است.

 خریدهای چند میلیونی با حساب مردم

در جریان تحقیقات، دو فروشنده دیگر نیز به مأموران مراجعه کردند و گفتند این مرد طی روزهای گذشته چندین بار از مغازه‌های آنها خرید اقساطی انجام داده است.

یکی از کسبه پس از بررسی دوربین‌های مغازه خود متوجه شده بود متهم در چند مرحله حدود 5 میلیون تومان کالا خریداری کرده است. زمانی که فروشنده با شرکت مربوط و مشتری تماس گرفت، مشخص شد خریدها از حساب فرد دیگری انجام شده است.

مأموران در ادامه متوجه شدند متهم به فروشگاه لوازم‌التحریر نیز مراجعه کرده و در آنجا حدود ۱۰ میلیون تومان لوازم‌التحریر خریداری کرده است.

یکی دیگر از کسبه نیز به پلیس گفت که هنگام حضور متهم در مغازه همسایه، شنیده است او از فردی پشت تلفن می‌خواسته کدی را که برایش ارسال شده، بخواند و حتی برای جلب اعتماد او مدعی شده بود در صورت نخواندن کد، خط تلفن خواهد سوخت.

 مرد جوان: برای همسر ۱۴ ساله‌ام هدیه خریدم!

پس از انتقال متهم به کلانتری احمدآباد، مشخص شد این فرد رحمت، ۲۴ ساله است و به تازگی از یکی از شهرستان‌های جنوبی استان به مشهد آمده و قصد داشته برای خود شغلی پیدا کند.

رحمت در ابتدا انجام هرگونه کلاهبرداری را انکار کرد و مدعی شد نمی‌داند چرا کسبه از او شکایت کرده‌اند.

او در ادامه اعتراف کرد که لباس و مقداری لوازم‌التحریر خریداری کرده و آنها را برای همسرش در شهرستان فرستاده است.

متهم همچنین مدعی شد همسرش ۱۴ سال دارد و قرار است به زودی مراسم عروسی آنها برگزار شود.

رحمت در حالی که همچنان تلاش می‌کرد خود را بی‌ گناه نشان دهد، در بخشی از اظهاراتش به موضوعی اشاره کرد که مسیر تحقیقات پلیس را روشن‌تر کرد.

او گفت پس از دیدن تبلیغات خرید اقساطی یکی از شرکت‌های اینترنتی، به فکر استفاده از این روش افتاده و سپس با جست‌وجو در فضای مجازی و عضویت در چند کانال، ده‌ها فیلم آموزشی درباره شگردهای کلاهبرداری دانلود و تماشا کرده است.

متهم مدعی شد پس از ترک شهر محل زندگی‌اش به مشهد آمده، اما همچنان منکر ارتکاب جرم بود و حتی ادعا کرد به برخی مغازه‌ها برای شارژ تلفن همراهش مراجعه کرده است.

اعتراف به سه فقره کلاهبرداری با کد پیامکی

با ادامه تحقیقات، متهم در نهایت به سه فقره کلاهبرداری با شگرد دریافت کد تأیید از شهروندان** اعتراف کرد.

بررسی‌های پلیس نشان داد دامنه فعالیت او ممکن است بیشتر از این موارد باشد و ردپای تماس‌های مشکوک وی به افرادی در شهرهای کهنوج، ساوه و یکی از شهرهای شمال کشور و همچنین دو نفر در مشهد رسیده است.

در میان افرادی که متهم با آنها تماس گرفته بود، افرادی نیز وجود داشتند که فریب او را نخورده بودند.

یکی از قربانیان بالقوه در گفت‌ و گو با مأموران توضیح داد که متهم ابتدا با او تماس گرفته و مدعی شده بود برنده شده است و برای دریافت جایزه باید کدی را که برایش ارسال می‌شود، بخواند.

این زن پس از دریافت پیامک، به جای اعلام کد، با همسرش تماس گرفته و موضوع را با او در میان گذاشته بود. همسرش نیز از او خواسته بود تا زمان بازگشت او از سر کار هیچ اقدامی نکند.

با وجود این، کلاهبردار حدود ۱۰ بار دیگر با این زن تماس گرفته و هر بار تلاش کرده بود او را برای اعلام کد متقاعد کند.

حتی یک بار متهم خودش چند عدد را خوانده و از زن پرسیده بود آیا کد ارسال‌شده همین اعداد است یا خیر، اما زن حاضر به اعلام کد صحیح نشده بود.

در نهایت همسر این زن پس از بازگشت به خانه با متهم تماس گرفت و متوجه شد که او قصد کلاهبرداری داشته است.

 پرونده کلاهبرداری به دادسرا رفت

در ادامه تحقیقات پلیس برای شناسایی سایر شاکیان و بررسی احتمال ارتکاب جرایم بیشتر از سوی متهم ادامه دارد.

همزمان دو شاکی دیگر نیز به مقر پلیس مراجعه کرده‌اند و جزئیات تماس‌ها و خریدهای انجام‌شده از حساب خود را در اختیار مأموران قرار داده‌اند.

پرونده رحمت پس از تکمیل تحقیقات اولیه برای رسیدگی قضایی به دادسرا ارجاع شده است.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1247980
  • فیلم خروج قطار نسافربری از ریل در فرانسه