باند خانوادگی انبار تاجر تهرانی را خالی کرد / باند سرقت انبار های تجاری منهدم شدند

سرهنگ کارآگاه «کرم سلطانی» در تشریح جزئیات این پرونده اظهار داشت: در پی شکایت یکی از تجار پایتخت مبنی بر سرقت لوازم برقی و آرایشی به ارزش حدود ۵ میلیارد تومان از انباری در محدوده میدان فردوسی، موضوع به‌صورت ویژه در دستور کار کارآگاهان پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.

وی افزود: در بررسی‌های اولیه صحنه سرقت، هیچ‌گونه آثار تخریب یا ورود اجباری مشاهده نشد و همین موضوع احتمال دسترسی سارقان به کلید انبار و نقش داشتن افراد آشنا با محل را تقویت کرد؛ بنابراین کارآگاهان فرضیه سرقت از سوی عوامل داخلی یا افراد دارای دسترسی را به‌صورت ویژه مورد بررسی قرار دادند.

فرمانده پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه داد: کارآگاهان در جریان تحقیقات تخصصی، کلیدهای انبار را برای بررسی‌های فنی به مرکز تشخیص هویت پلیس آگاهی منتقل کردند که در نتیجه آن مشخص شد یکی از کلیدهای مجموعه به‌صورت غیرمجاز تکثیر شده است.

سرهنگ سلطانی تصریح کرد: این سرنخ فنی مسیر تحقیقات را مشخص کرد و مأموران با انجام اقدامات اطلاعاتی و بررسی‌های دقیق، یکی از کارکنان مرتبط با انبار را که با سوءاستفاده از اعتماد کارفرما زمینه دسترسی سارقان به محل را فراهم کرده بود، شناسایی کردند.

وی افزود: متهم اصلی پس از شناسایی، در یک عملیات غافلگیرانه در مخفیگاهش واقع در محدوده خیابان جمهوری دستگیر شد. متهم در تحقیقات فنی و پس از مواجهه با مستندات موجود، به جرم خود اعتراف کرد و اطلاعاتی درباره همدستانش که از بستگان نزدیک وی بودند، در اختیار کارآگاهان قرار داد.

فرمانده پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه داد: در مرحله بعد، مأموران با هماهنگی مقام قضایی و در یک عملیات ضربتی در محدوده محله رسالت، ۲ همدست دیگر متهم را دستگیر کردند و در بازرسی از مخفیگاه آنان، تمامی اموال مسروقه که به‌صورت ماهرانه‌ای مخفی شده بود، کشف و ضبط شد.

سرهنگ سلطانی خاطرنشان کرد: با کشف اموال و بازگشت کامل کالاهای مسروقه به مالباخته، تحقیقات برای شناسایی سایر جرایم احتمالی این باند ادامه یافت و متهمان در مواجهه با مستندات و مالباختگان به ۴ فقره سرقت مشابه دیگر در محدوده بازار و بهارستان نیز اعتراف کردند.

وی با تأکید بر اشراف اطلاعاتی و اقدامات فنی پلیس آگاهی گفت: اعضای این باند با سوءاستفاده از اعتماد شغلی و دسترسی به اطلاعات و کلیدهای محل، تصور می‌کردند می‌توانند بدون بر جای گذاشتن آثار تخریب، اموال تجاری را سرقت کنند، اما بررسی‌های تخصصی کارآگاهان سرنخ اصلی پرونده را آشکار کرد.

فرمانده پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ در پایان اظهار داشت: پس از تکمیل تحقیقات و انجام مواجهه حضوری میان متهمان و مالباختگان، پرونده با صدور قرار تأمین کیفری متناسب از سوی بازپرس شعبه دوم دادسرای ناحیه ۳۴ تهران تکمیل و تمامی اعضای این باند برای سیر مراحل قانونی روانه زندان تهران بزرگ شدند.

توصیه پلیسی برای حفاظت از انبارهای تجاری

سرهنگ سلطانی از صاحبان واحدهای تجاری و انبارها خواست در نگهداری از کلیدهای محل‌های حساس دقت ویژه داشته باشند و اظهار داشت: کلیدهای انبار باید صرفاً در اختیار افراد مورد اعتماد قرار گرفته و هرگونه تکثیر یا جابه‌جایی کلید با نظارت و ثبت دقیق انجام شود.

وی همچنین بر ضرورت استفاده از تجهیزات امنیتی مناسب تأکید کرد و گفت: استفاده از دوربین‌های مداربسته با قابلیت ذخیره‌سازی تصاویر در بسترهای امن و خارج از محل می‌تواند در صورت سرقت یا تخریب تجهیزات ضبط تصاویر، از بین رفتن مستندات را به حداقل برساند.

فرمانده پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ در پایان خاطرنشان کرد: صاحبان مشاغل و مدیران مجموعه‌های تجاری باید نسبت به صلاحیت و میزان دسترسی کارکنان به محل‌های حساس توجه داشته و نظارت‌های دوره‌ای و سیستمی را جدی بگیرند؛ چرا که اعتماد بدون نظارت می‌تواند فرصت سوءاستفاده را برای مجرمان فراهم کند.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1242752
  • سقوط ناگهانی درخت روی یک خودرو در خیابان فرشته + فیلم