اخبار مهم بورس امروز و یک هفته اخیر
رکنا اقتصادی: اخبار مهم بورس امروز و یک هفته اخیر را در ادامه بخوانید.

سقوط شاخص بورس برای چهارمین روز متوالی!
شاخص کل بورس با ریزش ۵۷ هزار واحدی در پایان معاملات امروز به ۲ میلیون و ۷۳۱ هزار واحد رسید. در جریان معاملات امروز بازار سرمایه (سه شنبه 10 تیر 1404)، شاخص کل بورس تهران با سقوط بیسابقهای مواجه شد و با کاهش 57,411 واحدی در سطح 2 میلیون و 731 هزار واحد ایستاد.
شاخص هموزن نیز 9,372 واحد افت کرد و به 861 هزار واحد رسید که نشاندهنده فشار فروش سنگین در کلیت بازار است. همچنین ارزش معاملات خرد بورس امروز به حدود 14 هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به روزهای گذشته حجم قابل توجهی را نشان میدهد.
بیشترین تأثیر منفی بر شاخص کل امروز مربوط به نمادهای فارس (صنایع پتروشیمی خلیج فارس) با 6,957 واحد تأثیر منفی، فملی (ملی صنایع مس ایران) با 5,970 واحد، شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی) با 4,506 واحد، پارسان (نفت و گاز پارسیان) با 2,624 واحد، وامید (گروه مدیریت سرمایهگذاری امید) با 2,447 واحد، کگل (صنعتی و معدنی گلگهر) با 2,017 واحد بوده است.
همچنین در فهرست پرتراکنشترین نمادهای امروز، سهام بانک تجارت، بانک ملت، سایپا، بانک صادرات و شستا بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص دادند که اغلب با صف فروش و کاهش قیمت همراه بودند.
روند بازار امروز نشان از فضای شدیداً منفی و بیاعتمادی سرمایهگذاران داشت که منجر به فشار فروش گسترده و ریزش شدید شاخصها شد.
تاکید پزشکیان بر ساماندهی اوضاع نابسامان بورس
نایب رئیس اتاق ایران از تاکید رئیس جمهور بر ساماندهی اوضاع نابسامان بورسی خبر داد. در سه معاملاتی روز گذشته و پس از از سرگیری معاملات بازار سرمایه، شاخص کل بورس حدود 6.57درصد ریزش داشته است؛ و دیروز پس از 50روز، نماگر اصلی بازار سرمایه کانال 2میلیون و 800هزار واحد را از دست داد.
از سوی دیگر حقیقیها نیز به واسطه ریسکهای سیاسی، حدود 5همت پول از گردونه معاملات سهام خارج کردند که این میزان از سوم شهریور 99 بیسابقه بوده است.
فشار فروش هیجانی، د رکنار عدمبرنامهریزی موثر برای بازگشایی بازار سرمایه توسط سازمان بورس، از جمله نبود حمایتهای مالی کافی و مدیریت ضعیف دامنه نوسان، به تشدید بحران این روزهای بازار سهام منجر شده است.
این در شرایطی است که به باور کارشناسان در حالی که زیرساختهای اقتصادی کشور آسیب چندانی را متحمل نشدند، نبود شفافیت و ارتباط با فعالان بازار، به سردرگمی سهامداران دامن زده است. از این رو بازسازی اعتماد سهامداران خرد و ایجاد ثبات در بازار، نیازمند اقدامات فوری و هماهنگ دولت و نهادهای مالی است که باید بیش از گذشته به بازار روانه شود.
در این راستا محمدرضا بهرامن با اشاره به دیدار هیات رئیسه اتاق ایران با رئیسجمهور و وزرای صنعت، اقتصاد و کار، رئیس بانک مرکزی و رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: طراحی بسته حمایتی برای شرکت های صنعتی جهت جبران شوکهای وارده ناشی از جنگ تحمیلی 12 روزه، جامع است و میتواند برای بخش تولید راهگشا باشد.
نایب رئیس اتاق ایران افزود: با تبادل نظر درباره ساماندهی بورس امید می رود در روزهای آینده تمهیدات لازم برای کنترلهای روانی و تخصصی دیده شود تا صاحبان سرمایه آسیب نبینند.
دلیل معاملات بلوکی دیروز بازار سهام اعلام شد
مدیریت نظارت بر بورسهای سازمان بورس اعلام کرد: معاملات بلوکی که دیروز(دوشنبه) در بازار سرمایه اتفاق افتاد، به علت تجهیز منابع صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه بوده است.
مدیریت نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: معاملات بلوکی انجام شده در طول معاملات روز گذشته(دوشنبه 9 تیرماه)، با هدف تجهیز منابع صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه رخ داده است.
شاخص بورس ارتفاع 2.8 میلیون واحد را از دست داد
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۵۶هزار واحدی روبرو شد و ارتفاع ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد را از دست داد. در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 5میلیارد و 484میلیون سهم و حق تقدم به ارزشی بالغ بر 12هزار میلیارد تومان در بیش از 305هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 56هزار و 353واحدی در ارتفاع 2میلیون و 788هزار و 389واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فولاد، وبملت و فارس شد و در مقابل نمادهای امید و اتکام با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 13میلیارد و 907میلیون ورقه به ارزش 7هزار و 714میلیارد تومان در 199هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 573واحد افت کرد و در ارتفاع 25هزار و 547واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی آریا، کگهر و مارون شد و در مقابل نمادهای معاملاتی آریان، فزر و نان بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
دلایل افت شاخص بورس طی دو روز اخیر
کارشناس بازار سرمایه گفت: حمایتنشدن از بازار سرمایه، تعطیلی دوهفتهای بازار و برخی ابهامات موجب ریزش شاخص بورس در این روزها شد.
همایون دارابی در تشریح علل ریزش بازار بورس طی دو روز اخیر گفت: نیازهای نقدینگی فعالان حقیقی و حقوقی در این دو هفته انباشته شد و شرایطی که ما در بازار تجربه کردیم باعث شد بازار در این روزهای اخیر با صفهای فروش زیاد مواجه شود که در این شرایط عدم حمایت کافی دولت از بازار نیز موجب کاهش شاخص در این دو روز بوده است.
وی در ادامه گفت: بازار سرمایه در هفته جاری پس از نزدیک به دو هفته تعطیلی ناشی از تجاوزات رژیم صهیونیستی با صفهای فروش فعالیت خود را آغاز کرد و نزدیک به 5 درصد شاخص کل در این دو روز عقبنشینی کرد.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: ما شاهد بودیم در روز گذشته بانک مرکزی با تزریق نزدیک 20همت به نظام بانکی برای متعادل نگهداشتن نظام بانکی کشور موجب عدمحمایت از بازار سرمایه شد و این امر به بروز رفتار هیجانی در افراد حقیقی و حقوقی بازار منجر شد.
وی گفت: با توجه به بودجه و لایحه بودجه در سال جاری بازار سرمایه و بازار بدهی نقش مهمی را در تأمین بودجه دارد، اما عملاً با عدم حمایت دولت از بازار سرمایه موجب خروج افراد حقیقی و حقوقی از این بازار شد که در نتیجه آسیب جدی به بازار سرمایه، بازار بدهی و تأمین مالی آتی دولت خواهد زد چرا که باعث انتقال پول بهسمت بازارهای موازی میشود و این خود موجب تورم در کشور ناشی از رونق بازارهای مالی کاذب خواهد شد.
5.5 همت حمایت از بازار سرمایه طی دو روز گذشته
معاون بورسها و ناشران سازمان بورس گفت: ۵.۵ همت حمایت از بازار سرمایه طی دو روز گذشته صورت گرفت.
یاری معاون بورسها و ناشران سازمان بورس گفت : طی دو روز گذشته مجموعاً حدود 5.5 هزار میلیارد تومان منابع برای حمایت از بازار سرمایه تزریق شده و این روند با هماهنگی بانک مرکزی و صندوق تثبیت در روزهای آینده ادامه خواهد یافت.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به منابع مالی برای حمایت از بازار گفت: روز گذشته نزدیک به 4 هزار میلیارد تومان از منابع صندوقهای حمایتی وارد بازار شد.
وی افزود: در یکی دو روز آینده اخبار خوبی از حمایتهای نظام بانکی منتشر خواهد شد و از بسته حمایتی دولت ظرف یکی دو روز آینده خبرهای خوبی خواهد رسید. در جلسهای که دیروز با وزیر اقتصاد داشتیم، ایشان از این رویکرد استقبال کردند و امیدواریم بازار در روزهای آتی بازگردد.
شاخص بورس یکشنبه 77 هزار واحد افت کرد
شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۷۷هزار واحدی روبرو شد. در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 6میلیارد و 460میلیون سهم و حق تقدم به ارزشی بالغ بر هزار میلیارد تومان در بیش از 127هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 77هزار و 711واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 844هزار و 917واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، فملی و فولاد شد.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 4میلیارد و 691میلیون ورقه به ارزش 2هزار و 927میلیارد تومان در 207هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 620واحد افت کرد و در ارتفاع 26هزار و 128واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی مارون، آریا و نیشکر شد.
ریزش ۶۲ هزار واحدی بورس شنبه در نخستین روز بازگشایی
در حالی که بازار سرمایه در پی آغاز جنگ تحمیلی علیه کشورمان برای ممانعت از زیان سهامداران، ۹ روزِ کاری متوقف بود، در نخستین روز بازگشایی ۶۲ هزار واحد عقبگرد ثبت کرد.
در پایان معاملات امروز شنبه - ۷ تیر - شاخص کل بورس با افت ۶۲ هزار و ۵۰۴ واحدی به تراز ۲ میلیون و ۹۲۲ هزار واحد کاهش یافت؛ شاخص هموزن نیز ۱۵ هزار و ۵۲۲ واحد منفی و در ایستگاه ۹۰۸ هزار واحد متوقف شد.
بازار سهام در حالی بعد از ۹ روزِ کاری با دامنه نوسان و شرایط آخرین روز کاری فعال (۲۱ خرداد) فعال شد که در پی تجاوز رژیم صهیونیستی و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه این رژیم علیه جمهوری اسلامی ایران، شورای عالی بورس با توقف فعالیت بازار با هدف جلوگیری از وارد آمدن زیان به سهامداران متوقف بود و تنها خرید و فروش واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای با درآمد ثابت و تالارهای فیزیکی بورسهای کالا و انرژی در جریان بود.
در معاملات امروز و در پی توقف نمادهای خودروسازان، برخی از پتروشیمیها و پالایشیها به دلیل برگزاری مجامع عمومی این شرکتها و افشای اطلاعات با اهمیت گروه «ب»، نمادهای بانکی اغلب با افت حدود منفی ۳ درصد در ارزش سهام مواجه شدند؛ همچنین نمادهای فلزی نیز ریزش سنگین ارزش سهام و تأثیرگذاری در افت شاخص را تجربه کردند.
در حالی که ارزش کل بورس تهران به کف کانال ۹.۲ هزار همت کاهش یافت، ارزش معاملات امروز بورسهای تهران و فرابورس ۱۲ همت و معاملات خُرد ۳.۱ همت بود.
۲۱۱۳ میلیارد تومان خالص خروج پول حقیقیها از بازار، ۳۵۶ میلیارد تومان از صندوقهای سهامی و حدود ۱۵۰ میلیارد تومان از صندوقهای با درآمد ثابت خارج شد. این در حالی است که ارزش صف خرید تنها ۱۳ و فروش ۲۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود.
تعداد نمادهای مثبت در بورسهای تهران و فرابورس امروز تنها ۸ و منفی ۶۱۷ نماد بود؛ بیشترین میزان خروج پول حقیقی به نماد وپاسار با ۳۴۷ میلیارد تومان و بیشترین میزان ورود پول حقیقی به نماد رپویا با ۹.۱ میلیارد تومان اختصاص داشت؛ نماد نان (نان قدس رضوی) نیز ۸.۲ میلیارد تومان فروش سهام به حقیقیها را داشت. بیشترین میزان خروج پول حقیقیها از گروه بانکها با ۶۴۶ میلیارد تومان رخ داد ولی به هیچ گروهی (از صنایع بورسی غیر از صندوقها) نقدینگی حقیقی وارد نشد.
شاخص فرابورس نیز ۴۶۴ واحد منفی شد و به تراز ۲۶ هزار و ۷۴۰ واحد برگشت.
البته ناظران بازار سرمایه، عقبگرد امروز بورس را غیرمنتظره نمی دانند و بر این باورند که با توجه به ریسک های سیاسی و اقتصادی پیش آمده در روزهای اخیر و متاثر از شرایط جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، این ریزش دور از انتظار نبود. بازار سرمایه ایران پیش از آغاز این جنگ و در روز ۱۷ خرداد امسال نیز عقبگرد ۶۰ هزار واحدی را تجربه کرده بود.
-
فیلم / کشف پایگاه پیاده نظام موساد در نزدیکی ستاد فرماندهی کل سپاه !
رشد بورس امیدی است برای دارندگان سهام .احتمالا رشد بورس تا روزی ۱۰۰ هزار واحد هم برسد .
همگی استعفا استعفا بدهید برید کنار
این که باز منفیه
مشکل دامنه نیست مشکل بی ارزشی سهما شده چرا باید سهم بیاید زیر ارزش اسمی ومعامله بشه ارزش واقعی سهم با توجه به دارایی ها وسود اوردی شرکتها خیلی بیشتره ارزش اسمی همه سهمها باید بشه 1000 تومان -شرکتها باید سهام تشویقی بدهن کجاست ناظر بازار