تهران چگونه می تواند الگویی از کارآمدی نظام اسلامی باشد؟

تهران می تواند الگویی از کارآمدی نظام اسلامی باشد

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در نشست با امنای محله تجریش که در مسجد همت منطقه یک برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی دو ظرفیت بزرگ دین و مردم

وی افزود: بر اساس این نگاه، ملت ایران دو مسئولیت مهم بر عهده دارد؛ نخست فراهم کردن زمینه های ظهور و تحقق اهداف دینی و دوم ساختن الگویی کارآمد، اثرگذار و پیش برنده در عرصه های مادی و معنوی با عنوان ایران اسلامی.

شهردار تهران اظهار کرد: ایجاد چنین الگویی به یک نقطه آغاز نیاز دارد و ما تهران، شمیران و ری را برای شروع این مسیر انتخاب کرده ایم. تهران ویژگی مهمی دارد؛ هر الگویی که در این شهر شکل بگیرد، می تواند با سرعت در دیگر نقاط کشور نیز گسترش پیدا کند.

زاکانی ادامه داد: اگر بتوانیم در تهران نمونه ای از کارآمدی نظام اسلامی

وی با اشاره به نقش شهروندان در اداره شهر گفت: مردم ولی نعمت ما هستند و باید در متن جامعه مسئولیت های خود را بر عهده بگیرند. هدف ما این است که از مسیر خدمت رسانی، میزان رضایت و امید در جامعه افزایش یابد.

چهار محور تحول در مدیریت شهری

شهردار تهران درباره عملکرد دوره اخیر مدیریت شهری بیان کرد: حدود پنج سال و ۱۵ روز است که در شهرداری تهران مسئولیت داریم و در این مدت تلاش کرده ایم با نگاهی تمدنی و با ترسیم افقی بلندمدت، وظایف خود را در محدوده مسئولیت شهری انجام دهیم.

وی گفت: در این مسیر، چهار تحول را دنبال کردیم. نخستین محور، تحول کالبدی

زاکانی با اشاره به قراردادهای دوره اخیر مدیریت شهری افزود: با لطف خدا حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیارد دلار قرارداد در تهران در حال اجراست. اجرای این طرح ها به معنای کاهش زمان انتظار و سرعت گرفتن روند ارائه خدمات به شهروندان است.

وی دومین محور را به سبک زندگی و روح حاکم بر شهر مربوط دانست و گفت: در این بخش قصد داریم بر سبک زندگی اثر بگذاریم و این روند را بر پایه مشارکت شهروندان پیش ببریم. مردم در این زمینه نقشی برجسته دارند.

شهردار تهران خطاب به معتمدان شمیرانات اظهار کرد: معتمدان این منطقه می توانند با استفاده از ظرفیت های خود، به کانون ابتکار و پیوند میان توانمندی های شهر و مدیریت شهری تبدیل شوند. دیدگاه و نظر معتمدان و شهروندان در طرح هایی که در حوزه های گوناگون اجرا می کنیم، برای ما اهمیت فراوانی دارد.

زاکانی درباره طرح «من شهردارم» گفت: این طرح چهار سال قبل آغاز شد و در نخستین سال حدود ۳۴۶ هزار نفر در آن مشارکت کردند. این میزان در سال های بعد به حدود ۲ میلیون و ۸ هزار نفر رسید. چنین افزایشی نشان می دهد جامعه می تواند از طریق مشارکت خود، تغییرات قابل توجهی در اداره شهر ایجاد کند.

وی افزود: رویکرد مدیریت شهری این است که با تکیه بر مسئولیت پذیری و قواعدی که دنبال می کنیم، اجازه ندهیم مطالبات مردم بدون پاسخ باقی بماند.

شهردار تهران درباره مسائل معیشتی شهروندان گفت: با هماهنگی های انجام شده، برنامه ای گسترده در این زمینه دنبال می شود تا مردم در مورد برخی کالاها، دست کم برای مدت شش ماه، ثبات بیشتری در قیمت ها احساس کنند و بخشی از فشار اقتصادی موجود کاهش یابد.

زاکانی سلامت را از دیگر اولویت های مهم دانست و بیان کرد: با هماهنگی دولت، قرار است موضوع سلامت در ۶ نقطه تهران دنبال شود. این برنامه حوزه های بهداشت و درمان را در بر می گیرد و پس از دستیابی به نتیجه مطلوب، می توان آن را در سراسر تهران گسترش داد.

وی درباره کمبود مسکن در پایتخت اظهار کرد: تهران با کمبود حدود ۹۰۰ هزار واحد مسکونی روبرو است و ۵۱ درصد خانوارها در واحدهای استیجاری سکونت دارند. بخش زیادی از درآمد ماهانه بسیاری از خانواده ها صرف اجاره بها می شود و برای حل این مسئله باید در ساختارهای موجود اصلاحات اساسی انجام گیرد.

برنامه مدیریت مصرف انرژی در پایتخت

شهردار تهران از توافق با دولت برای ساماندهی مصرف انرژی خبر داد و گفت: مقرر شده مدیریت مصرف انرژی در تهران با محوریت شهرداری انجام شود. در این برنامه، موضوعاتی مانند برق، گاز و بنزین مورد توجه قرار خواهد گرفت.

زاکانی درباره وضعیت اقتصادی شهرداری تهران نیز اظهار کرد: در زمان آغاز فعالیت، شهرداری با حجم زیادی از بدهی های انباشته روبرو بود و شرایط به گونه ای پیش رفته بود که امکان تنفس مالی وجود نداشت. با اقداماتی که انجام گرفت، وضعیت بودجه ای شهرداری تغییر چشمگیری پیدا کرده است.

وی ادامه داد: اکنون از یک سو اجرای پروژه های بزرگ و گشایش دهنده برای تهران را دنبال می کنیم و از سوی دیگر تلاش داریم ارتباط خود را با متن جامعه حفظ کنیم تا اجرای امور با همکاری و هم آفرینی مردم انجام شود.

ظرفیت های کم نظیر کشور

شهردار تهران با تاکید بر توانمندی های کشور گفت: ایران از ظرفیت هایی بزرگ و کم نظیر برخوردار است و باید از روش های سنتی عبور کنیم و راهکارهای تازه ای را جایگزین آنها کنیم.

وی افزود: هدف من این است که با ترسیم آینده ای روشن، الگویی جغرافیایی در تهران شکل بگیرد که بتواند پیام های گوناگونی را به جامعه منتقل کند.

زاکانی درباره جایگاه ایران در عرصه بین المللی اظهار کرد: کشور در شرایطی ممتاز قرار گرفته است و نادیده گرفتن ظرفیت های موجود، نشانه بی توجهی به واقعیت های امروز است.

وی ادامه داد: در نشست های اخیر هیئت دولت و گزارش های ارائه شده درباره سفرهای خارجی و اجلاس های بین المللی، بر توجه قدرت های بزرگ جهان به مقاومت مردم ایران و دستاوردهای کشور تاکید شد. کشورهایی که تا مدتی پیش زمینه همکاری با ایران را فراهم نمی کردند، اکنون برای گسترش روابط و همکاری های مشترک تلاش می کنند.

شهردار تهران تاکید کرد: توجه به ایران به عنوان شریکی قابل اعتماد برای آینده جهان، اهمیت زیادی دارد. کشور ما در یکی از مهم ترین مناطق جغرافیایی جهان، جایگاهی محوری و اثرگذار دارد.

زاکانی در پایان گفت: باید با همکاری یکدیگر، مسیر وحدت و انسجام را ادامه دهیم، مسئولیت های اصلی خود را به انجام برسانیم و با پیروی از رهبر معظم انقلاب، حضوری فعال و اثرگذار در عرصه های مختلف داشته باشیم.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1250223
  • انفجار در مسجدی در پاکستان با حداقل 17 کشته + فیلم