رکنا گزارش می دهد،
تابستان بی حقوق و بیمه؛ معلمان حق التدریس مثل کارگران فصلی هستند / کمیسیون آموزش مجلس پیگیر شده است
رکنا: معلمان حقالتدریس در حالی تابستان را بدون حقوق و بیمه میگذرانند که وعدههایی برای تعیینتکلیف وضعیت استخدامی و پرداخت مزایا از سوی مسئولان داده شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، نداشتن حقوق در شرایط تورمی امروز، تلخ و دور از انتظار است؛ به ویژه برای برخی از معلمان که باید 9 ماه تمام، در کلاس های درس ایستادگی کنند و چراغ آموزش را روشن نگه دارند، در حالی که خاطرشان از وضع معیشت خود و خانواده شان آسوده نیست. معلمان حق التدریس، همچون کارگران فصلی، پس از پایان سال تحصیلی، بی هیچ پشتوانه ای دوباره به خانه باز می گردند؛ لذا آغاز سال تحصیلی، برای بسیاری از این معلمان، با انبوهی از فشارهای اقتصادی همراه باشد و ممکن است ناراحتی های ناشی از این فشارهای اقتصادی را در کلاس درس و نحوه برخورد با دانش آموزان از خود نشان دهند.
تابستان برای این گروه نه نشانی از استراحت دارد و نه آرامش؛ بلکه باید در این مدت، به دنبال کاری باشند برای گذران زندگی، بی آنکه خبری از بیمه یا حقوق باشد. داستانی آشنا که شباهت بسیاری به وضعیت پرستاران طرحی دارد.
معلمان حق التدریس، نیروهایی هستند که آموزش و پرورش برای جبران کمبود نیروی انسانی، به صورت نیمه وقت و قراردادی از آنان دعوت به همکاری می کند. آنها طبق قوانین فعلی، تنها با شرکت در آزمون استخدامی ماده ۲۸، می توانند به استخدام رسمی درآیند.
اولین بار در سال ۱۳۸۳، موضوع به کارگیری معلمان حق التدریس در قانون مطرح شد و پنج سال بعد، یعنی در سال ۱۳۸۸، طرح استخدام این معلمان به تصویب رسید. از آن زمان تاکنون، دستکم 14 مرتبه قوانین مرتبط با تعیین وضعیت این گروه مصوب شده؛ اما هیچگاه کمبود نیروی انسانی به طور کامل برطرف نشده و وضعیت استخدامی بسیاری از آنها همچنان معلق مانده است.
آمار دقیقی از تعداد معلمان حقالتدریس در دست نیست و آموزش و پرورش نیز عدد مشخصی ارائه نکرده؛ اما در سال ۱۳۸۸، مجلس شورای اسلامی مصوب کرد که حدود ۶۰ هزار نفر از نیروهای حقالتدریس، آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مربیان پیشدبستانی تعیینتکلیف شوند. در ادامه، معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۰ از تعیین وضعیت ۸۸ هزار نفر از این معلمان خبر داد؛ با این حال، هنوز بسیاری از نیروهای شاغل از سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱، در بلاتکلیفی به سر میبرند.
یکی از این معلمان در گفتوگو با رکنا میگوید: در فصل تابستان نه حقوقی دارم، نه بیمهای و نه حتی امیدی به اینکه کسی شرایط ما را جدی بگیرد.
چند روز پیش، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از پیگیری جدی وضعیت معلمان خرید خدمات آموزشی و حق التدریس آزاد خبر داده و گفته بود: با توافق اولیه بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه، حقوق و بیمه تابستانی این معلمان در آستانه نهایی شدن است و همچنین طرح تبدیل وضعیت به قرارداد کار معین نیز در دستور کار فوری کمیسیون آموزش قرار دارد. آنچه همچنان مطالبه جدی این معلمان است، ثبات شغلی از طریق قرارداد کار معین و بهرهمندی از حقوق و بیمه در ایام تابستان است؛ در حالی که سازمان برنامه و بودجه، تابستان را جزو دوره پرداخت برای این معلمان نمیداند.
وی با اشاره به پیگیریهای کمیسیون آموزش بعد از شرایط جنگی، افزوده بود: در گفتوگویی تلفنی با نجفیخواه، معاون سازمان برنامه و بودجه، اعلام شد که در صورت تعریف برنامه آموزشی مشخص برای این نیروها در تابستان، سازمان آمادگی پرداخت حقوق و بیمه آنها را خواهد داشت؛ هر چند عنوان شد که وزارت آموزش و پرورش در این خصوص پیگیری لازم را نداشته؛ اما کمیسیون آموزش با جدیت این موضوع را دنبال کرده و در فضای رسانهای نیز بازتاب گستردهای داشته است.
عظیمیراد همچنین از برگزاری جلسهای مهم بین معاون وزیر آموزش و پرورش و معاون سازمان برنامه و بودجه خبر داده و گفته بود: در این جلسه که با حضور فرهادی معاون وزیر آموزش و پرورش و نجفیخواه برگزار شد، جمعبندیهای اولیه در خصوص پرداخت بیمه و حقوق تابستانی معلمان حقالتدریس آزاد حاصل شد و امید میرود این موضوع در جلسه آتی شورای حقوق و دستمزد نهایی شود. این مطالبه را حذفناپذیر میدانیم و اعتقاد داریم که هرگونه هزینه در مسیر ارتقاء شان و منزلت معلمان، سرمایهگذاری بلند مدت برای کشور است؛ امیدواریم با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با فرهنگیان و حمایت رئیسجمهور، به زودی شاهد تعیین تکلیف قطعی وضعیت قرارداد کار معین و همچنین حقوق و بیمه تابستانی این گروه از معلمان باشیم.
-
فیلم حمله گاو در مسابقه گاو بازی / لحظات هیجانانگیز و خطرناک
ارسال نظر