سومین دوره نوپیا؛ پیوند نوآوری اجتماعی با سلامت، آموزش و اشتغال
رکنا: سومین رویداد ملی نوآوری اجتماعی «نوپیا» (نوآوری و پیشرفت ایران)، با محوریت سلامت، آموزش، اشتغال و توانمندسازی در دانشگاه تهران برگزار میشود.

به گزارش رکنا، سومین دوره رویداد ملی «نوآوری و پیشرفت ایران» یک رویداد تخصصی با محوریت سه موضوع سلامت، آموزش و اشتغال، بستری برای گفتوگو و تبادل نظر میان فعالان، پژوهشگران و سیاستگذاران حوزه اجتماعی فراهم میکند.
محمدحسن دوباشی، مشاور عالی بنیاد برکت و رئیس شورای سیاستگذاری نوپیا، درباره اهمیت این رویداد گفت: «نوپیا از سال ۱۴۰۱ با هدف گردهمآوری فعالان نوآوری اجتماعی کشور شکل گرفته است. این رویداد تلاش میکند میان مسائل مرتبط با زندگی اجتماعی مردم و راهکارهای حل این مسائل نسبت برقرار کند.»
وی افزود: «در نخستین دوره، نوپیا فعالان حوزه مسائل اجتماعی و نوآوریهای مؤثر را معرفی کرد و در سال دوم، با تمرکز بر سه عرصه سلامت، آموزش و کسبوکارهای اجتماعی، فعالان را در فضای تخصصی گرد هم آوردیم. امسال برای نخستین بار بخش دانشجویی با تاکید بر نقش دانشجویان علوم انسانی و اجتماعی به این رویداد افزوده شده است.»
دوباشی در ادامه خاطرنشان کرد: «ورود به عرصه دانشجویی و دانشآموزی از رویکردهای جدید این دوره است تا کنشگران جوان و تازهنفس به عرصه فعالیتهای اجتماعی کشور وارد شوند. باوجود فعالیتهای مؤثر سازمانهای مردمنهاد، خیریهها و گروههای جهادی، همچنان به رویکردهای نوین و نیروهای تازه برای مواجهه با مسائل پیچیده اجتماعی نیاز داریم.»
وی همچنین تاکید کرد: «با حمایت بنیاد برکت، محرومیتزدایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفته و طرحهای برگزیده در این زمینه حمایت و توسعه خواهند یافت.»
محسن دنیوی، دبیر رویداد نوپیا و مدیر نوآوری و فناوریهای اجتماعی بنیاد برکت، گفت: «نوپیا نخستین و تنها رویداد ملی فعالان نوآوری اجتماعی کشور است که امسال با تمرکز بر گفتوگوهای تخصصی میان کنشگران، سیاستگذاران و پژوهشگران برگزار میشود.»
وی ادامه داد: «سه محور اصلی رویداد شامل آموزش، سلامت و اشتغال است و برای نخستین بار جریانسازی میان دانشجویان و دانشآموزان، به ویژه در رشتههای علوم انسانی، رسانه و هنر، به صورت ویژه دنبال میشود تا نسل جدیدی از کنشگران اجتماعی تربیت شوند.»
دنیوی افزود: «در این دوره، ۱۰ پروژه موفق در حوزه توانمندسازی مردمی از میان صدها طرح انتخاب و معرفی خواهند شد تا به عنوان الگوهای موثر در حل مسائل اجتماعی کشور شناخته شوند.»
مهدی جانیپور تروجنی، روابط عمومی و دبیر اجرایی نوپیا، درباره پیشینه این رویداد گفت: «اولین گردهمایی نوپیا در تیرماه ۱۴۰۱ برگزار شد و بیش از هزار نفر از اقشار و سنین مختلف با دغدغههای اجتماعی گرد هم آمدند تا در فضایی تعاملی به تبادل تجربیات، آشنایی و همکاری بپردازند. این رویداد فرصتی بود برای رونمایی از زیستبوم نوپای نوآوری اجتماعی ایران که در آن کنشگران متنوع از خیریهها، گروههای جهادی، سازمانهای مردمنهاد، شرکتها و نهادهای مختلف حضور دارند.»
وی افزود: «در دومین دوره نوپیا که در آبان ۱۴۰۲ با حضور بیش از دو هزار نفر برگزار شد، این رویداد به شکل تخصصیتر با پنلهای علمی و معرفی پروژههای موفق دنبال شد. موضوعاتی مانند سالمندی در حوزه سلامت، مهارتآموزی نوجوانان در آموزش و اثرگذاری اجتماعی در کسبوکارهای اجتماعی از محورهای مهم این دوره بودند.»
جانیپور تاکید کرد: «نوپیا علاوه بر معرفی پروژهها، فرصتی برای همآفرینی آینده ایران ایجاد کرده است که با استقبال گسترده کنشگران و نهادهای مختلف مواجه شده است. بخش ایدهپردازی و سرمایهگذاری نیز برای نخستین بار در این دوره به رویداد افزوده شد تا زمینه حمایت از نوآوریهای اجتماعی فراهم شود.»
-
فیلم غوغای آواز باشکوه عرفان طهماسبی، پدیده موسیقی این روزهای ایران/ منم سرگشته حیرانت ای دوست !
ارسال نظر