عملکرد مبهم 16 زن نماینده مجلس در حمایت از حقوق زنان / محمودی: مردان کمک کنند!

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، با گذشت 5 ماه از آغاز به کار مجلس یازدهم، عملکرد 16 نفر از بانوانی که توسط مردم به مجلس راه یافتند حداقل برای قشر زنان مبهم است . زنان نمی دانند نمایندگان زن فعلی مجلس برای حقوق آنان در چند ماه گذشته چه گامی برداشته اند.

سمیه محمودی

سمیه محمودی ، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص عملکرد زنان فعلی مجلس و آنچه در این مدت برای شرایط مردم بخصوص قشر زنان جامعه انجام داده اند اظهار داشت: در مورد عملکرد کلی بانوان مجلس ابتدا باید بودجه نوشته شود و ببینیم که چقدر در بودجه نویسی موفق هستیم، اکنون تا دلمان بخواهد قانون موجود است و مشکلی از این نظر وجود ندارد، موضوع این است که ما بعد از اینکه قانون ایجاد شد، بتوانیم منابع و اجرای آن را به خوبی نظارت کنیم. تعداد زنان در مجلس شورای اسلامی بسیار کم است و فقط 16 نفر از خانم ها در مجلس حضور یافته اند، مسلماً باید آقایان در زمینه قانون گذاری به بانوان کمک کنند، اگر قرار باشد ما مسائل مربوط به بانوان را دنبال کنیم باید همه نمایندگان و نه فقط 16 نفر از نمایندگان پیگیر آن باشند. مسئله دیگر آن است که باید بدانیم ما در مجلس فقط نماینده بانوان نیستیم بلکه نماینده کل مردم هستیم، بنده که اکنون نماینده مردم شهرضا هستم فقط کار صنفی نمی کنم که مثلاً به امور بانوان بپردازم و به چیز دیگری کار نداشته باشم، بخشی از فعالیت بانوان مربوط به مسائل زنان می شود و مابقی اش مسائل دیگر است. ضمناً بخشی از امور مردم در شهرستان ها نیز جزو مسئولیت های نمایندگان خانم در مجلس است.

عملکرد زنان را باید بر اساس وظایف شان دسته بندی کرد

محمودی با بیان اینکه برای ارزیابی عملکرد زنان مجلس باید وظایف آن ها را دسته بندی کرد، افزود: بخشی از فعالیت های بانوان به امور زنان مربوط شده و برای تحلیل عملکرد آن ها باید مشخص کنیم که هر نماینده زن فعالیتش چه بوده و براساس آن بگوییم هر نماینده بر حسب وظایفش چگونه عمل کرده است. نماینده ای موفق است که بتواند در حوزه های مختلف ورود پیدا کند، فرقی هم نمی کند که زن باشد یا مرد، مهم آن است که بتواند به وظایف محول شده اش به خوبی عمل کند.

عملکرد نماینده های خانم تهرانی متفاوت تر از سایر نماینده هاست

نماینده شهرضا در مجلس در مورد مقایسه نمایندگان زن در مجلس یازدهم و دهم ابراز داشت: مجلس یازدهم فقط یک نماینده کمتر از دور قبل دارد، ضمن اینکه تفاوتی در تعداد نمایندگان زن که از حوزه انتخابیه تهران به مجلس آمدند وجود ندارد، هم اکنون رئیس فراکسیون زنان یک نماینده از تهران است، این شکی نیست که همواره نماینده های زن از حوزه انتخابیه تهران متفاوت تر از نماینده های خانم شهرستان ها عمل می کنند، شاید این موضوع به آن دلیل است که درجه صنفی بودن کار آن ها بیشتر است، همچنین به دلیل آن که نماینده پایتخت و کلانشهر محسوب می شوند، می توانند در حوزه هایی خاص کار کنند، اما نماینده ای مثل بنده که نماینده شهرستان است، علاوه بر پیگیری حوزه های مربوط به بانوان باید در برخی حوزه های کلان کشور و مسائل مختلفی همچون پیگیری راه، آّب، کار و... را دنبال نمایم.

زمان سپری شده از مجلس یازدهم ملاک خوبی برای ارزیابی نماینده ها نیست

محمودی با تاکید بر اینکه برای قضاوت عملکرد بانوان باید به آن ها زمان داد، افزود: اول از همه باید زمان بدهیم تا عمکلرد بانوان مجلس را در این دوره در حوزه قانون گذاری بنگریم و سپس آن ها را با نمایندگان دوره دهم و یا قبل تر از آن مقایسه کنیم. اکنون می توان کارنامه نمایندگان خانم را در برنامه ششم بررسی کرد و حالا زمان آن است که ببینیم نمایندگان حال حاضر در مجلس یازدهم در برنامه هفتم چه عملکرد و نقشی را ایفا می کنند، علاوه بر این چون بنده در برنامه تلفیق و بودجه 98 بودم، چند موضوع را در این حوزه پیگیری کردم اما این جزو عملکرد همه بانوان محسوب می شود، بنابراین با توجه به اینکه فقط دو نفر از بانوان مجلس دهم به مجلس یازدهم راه یافتند و خانم ها الهیان و شریعتی نیز از نماینده های باسابقه در مجلس محسوب می شوند، سایر نمایندگان خانم مجلس تازه کار هستند، بنابراین زمانی که از آغاز به کار کردن مجلس یازدهم می گذرد، نمی تواند ملاک مناسبی برای قضاوت عملکرد آن ها باشد. بانوان باید حداقل یک بودجه بنویسند تا بفهمند روند قانون گذاری و عملکرد مجلس چگونه است، الان بحث هایی که در مورد توانایی و عملکرد بانوان می شود بیشتر بر مبنای احساس است و این موضوع نیز نمی تواند مسئله قابل قبولی باشد.

لزوم کمک آقایان به زنان مجلس برای تصویب برخی طرح ها

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد قانون صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان یا منع خشونت علیه زنان که چند وقتی است فرایند تصویبش به تاخیر افتاده است، گفت: متاسفانه همچنان این لایحه ابلاغ نشده، اگرچه ما این لایحه را از قوه قضائیه و دولت دنبال کردیم اما هنوز چیزی تحت این عنوان به مجلس ارائه نشده است، این لایحه باید هرچه زودتر ارائه شود و احتمالاً دوستانی که در کمیسیون قضائی هستند و البته تعدادشان 6 الی 7 نفر بیشتر نیست پیگیر آن خواهند بود. در پایان تاکید می شود که آقایان باید به یاری خانم های مجلس بیایند زیرا همانطور که اشاره شد هم تعداد و هم تجربه اکثریت بانوان مجلس اندک است، علاوه بر این ها یکی از دغدغه های بانوان در مجلس این است که تا کنون حتی یک نفر از خانم های مجلس در کمیسیون تلفیق و بودجه رای نیاورده است، یعنی در کاندیداها نماینده های زن وجود داشتند اما آقایان به آن ها رای ندادند، بنابراین باید منتظر بمانیم تا انتخابات کمیسیون ها از جمله کمیسیون اقتصادی برگزار شود تا ببینیم نگاه آقایان چگونه است، ضمناً باید بدانیم که نیاز است که زنان هم در کمیسیون تلفیق حضور داشته باشند. بهرحال باید منتظر روزهای آینده بمانیم و ببینیم که کمیسیون تلفیق و بودجه مردانه است و یا حداقل دو نفر از خانم ها نیز در آن حضور خواهند داشت یا خیر؟  آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

اخبار تاپ حوادث

وبگردی