شرایط رسیدگی به گل آفتابگردان + فیلم
حجم ویدیو: 21.04M | مدت زمان ویدیو: 00:01:13

به گزارش رکنا، جالب است بدانید گل آفتابگردان برخلاف باور بیشتر مردم وقتی بالغ شد جهت آن با خورشید تغییر نمی‌کند، بلکه این تغییر جهت تنها زمانیست‌ که گل هنوز بالغ نشده است. گل آفتابگردان، چندساله است و با یک بار کاشت، چند سال برمی‌گردد و مجددا به باغچه شما گل‌های زیبای خود را هدیه می‌دهد! اگر می‌خواهید گل‌های بلند و مقاومی داشته باشید، قطعا کاشتن آفتابگردان در باغچه فکر بسیار خوبی است.

تاریخچه گل افتاب گردان

اما بعد از معرفی گل آفتابگردان برویم سراغ تاریخچه این گل زیبا؛

گل آفتاب گردان برای نخستین بار در آمریکا رشد کرده وتا سال‌ها به عنوان یک منبع غذایی مهم در جهان شناخته می شد اما با رخ دادن انقلاب صنعتی اروپا، اهمیت تجاری این گل کمتر شد. امروزه آفتابگردان بیشتر از منظر زیبایی مورد توجه قرار می‌گیرد.

نماد گل

آفتابگردان نماد وفاداری، ستایش و پایدار ماندن یک رابطه طولانی است.

انواع گل آفتابگردون

تنوع گل آفتابگردان زیاد است و نمی‌توان همه آن‌ها را در یک بند خلاصه کرد و گفت، باوجوداین ما به معرفی دونوع گل آفتابگردان می‌پردازیم؛ نوعی از آفتابگردان، آفتابگردان آمریکایی است. این گل ارتفاع زیاد و گل بزرگی دارد. نوعی دیگر آفتابگردان، آفتابگردان کوتوله است، این نوع آفتابگردان قد بلندی دارد، اما چون کمی از سایرانواع آفتابگردان کوتاه‌تر است به آن کوتوله می‌گویند.

روش نگهداری

نور

آفتابگردان در مناطق گرم رشد بسیار خوبی داشته و نسبت به گرما و خشکی مقاوم است. بهترین شرایط نوری برای آن، قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید است. فصل گل آفتابگردان تابستان است.

به طوری که روزانه 8-6 ساعت نور خورشید را دریافت کند. هر چه دمای هوا بالاتر بوده و گرم‌تر باشد، احتمال شکوفه دهی آفتابگردان نیز بالاتر است. پس حتما آفتابگردان خود را در مکانی بکارید که بتواند میزان زیادی از نور طبیعی را داشته باشد.

آبیاری آفتابگردان

درست است که آفتابگردان در برابر گرما و خشکی مقاوم است، اما این به معنی عدم نیاز آن به آب نیست. آفتابگردان نیز مانند هر گیاه دیگری برای رشد خود به آب نیازمند است. زمانی که گیاه رشد خود را آغاز می‌کند، باید مناطق اطراف ریشه را آبیاری کنید؛ یعنی حدودا 8-6 سانتی متر دور تر از ساقه.

دانه کاشته شده آفتابگردان باید مرتبا آبیاری شود، طوری که خاک آن همواره مرطوب بماند. دقت کنید آن را غرقاب نکنید.

اما پس از اینکه گیاه به خوبی رشد کرد و در خاک مستقر شد، هفته‌ای یکبار آبیاری کافی است. آبیاری آفتابگردان نامنظم است، اما باید بسیار زیاد و عمقی صورت بگیرد؛ پس چند لیتر آب برای آفتابگردان فراهم کنید.

خاک

گل آفتابگردان در خاکی با زه کشی مناسب رشدی چشمگیر خواهد داشت.

خاک آن باید به گونه‌ای باشد که آب در آن تجمع نکرده و به خوبی عبور کند. از دیگر ویژگی‌های خاک مناسب برای آفتابگردان، متخلخل بودن آن است. ریشه این گیاه به فضای کافی برای رشد و عمیق‌تر شدن در خاک نیاز دارد. خاک متخلخل به دلیل داشتن فضای خالی در بین ذرات خود، این اجازه را به ریشه می‌دهد که بدون مشکل رشد کند.

اگر ریشه‌های سطحی نتوانند به خوبی در عمق خاک نفوذ کنند، گیاه پایه مستحکمی نخواهد داشت و در اثر وزش بادهای شدید سقوط خواهد کرد. اگر در منطقه‌ای باد خیز زندگی می‌کنید، حتما آفتابگردان را در کنار دیواری جنوبی بکارید تا در برابر باد از آن محافظت کند.

کوددهی

آفتابگردان به کوددهی نیازی ندارد، مگر اینکه خاک انتخابی شما از نظر دارا بودن مواد مغذی غنی نباشد. در این صورت، از کودهای هوشمند و یا کمپوست استفاده کرده و روی خاک بریزید. کود را خیلی نزدیک به ساقه نریخته و آن را به گیاه تماس ندهید. اضافه کردن کود به خاکی حاصلخیز و غنی، با افزایش میزان نیتروژن همراه بوده و در نهایت سبب شکستن ساقه یا تاخیر در گلدهی گیاه می‌شود.

راه دیگر استفاده از کودهای مایع است. می‌توانید این کودها را در آب حل کرده و ضمن آبیاری به گیاه اضافه کنید. این نوع کود نیز نباید در نزدیکی ساقه ریخته شود، چون سبب ایجاد خندقی بزرگ در اطراف گیاه خواهد شد.

روش کاشت

آفتابگردان را باید در خاک با زه کشی مناسب کاشته، آب کافی به آن بدهید و منتظر بمانید تا شاهد معجزه زیبایی آن باشید! البته برای بهتر شدن آفتابگردان خود، کوددهی را نیز فراموش نکنید!

زمان گلدهی گل آفتابگردان تابستان است. علاوه‌براین به یاد داشته باشید که 20 روز قبل و 20 روز بعد از گلدهی نباید این گل را بیش از حد آبیاری کرد. همچنین می‌توانید برگ ها و گل های مرده را جدا کنید تا گیاه برای رشد بهتر تحریک شود.

سمی بودن

گیاه آفتابگردان سمی نیست. اما فراموش نکنید، هر گیاهی که به مقدار زیاد توسط حیوانات خانگی خورده شود قطعا اثرات جانبی منفی خواهد داشت.

معطر بودن

آفتابگردان‌های امروزی عطر و بویی ندارند. اگر به عطر گیاهان حساسیت دارید، آفتابگردان بدون رایحه انتخاب خوبی برای شماست.

آفات و بیماری ها

پرنده‌ها و سنجاب‌ها به دانه آفتابگردان علاقه مند هستند. اگر آفتابگردان را به منظور برداشت دانه‌های آن کاشته اید، باید با کمک وسایل حفاظی و بازدارنده جانواران از آنها دور کنید. هر زمان که دانه‌های آفتابگردان ظاهری کامل پیدا کردند، می‌توانید آنها را با پارچه‌های مخصوص باغبانی بپوشانید. این پارچه‌ها نازک بوده و از پشم گوسفند ساخته می‌شوند.

گاهی اوقات پروانه های خاکستری تخم خود را در شکوفه‌های آفتابگردان قرار می‌دهند، بهتر است این کرم‌ها را از گیاه بردارید.

شپشک آردی، سفیدک کرکی، سفیدک سطحی و زنگ زدگی از سایر آفاتی هستند که ممکن است برای آفتابگردان پیش بیاید. اگر توانستید حضور این آفات و یا ابتلای گیاه به بیماری‌های قارچی را تشخیص بدهید، سریعا گیاه را با محلول ضد قارچ باغبانی اسپری کنید.

اگر برگ‌های آفتابگردان شما رو به زرد و پژمرده شدن رفت، به احتمال زیاد خاک بیش از حد برای آن مرطوب است. خاک رسی یا خاک غرقاب شده زمینه ساز ابتلای گیاه به انواع بیماری‌های قارچی است. گیاهانی که در چنین شرایطی رشد می‌کنند، گل نخواهند داد. اگر این اتفاق رخ داد، برگهای آسیب دیده را از گیاه جدا کرده و میزان آبیاری را کاهش دهید.

موارد مصرف

همان‌طور که می‌دانید روغن استخراج شده از دانه‌های آفتابگردان در صنایع غذایی و خوراکی کاربرد داشته در کشورهایی مانند کشورمان ایران، بیشترین روغن مصرفی مردم روغن آفتابگردان است.

در چین نیز چینی‌ها از فیبر موجود در ساقه آفتابگردان برای ساختن کاغذ استفاده می‌کنند.

علاوه‌براین موارد برگ‌های این گل زیبا به‌عنوان علوفه به دام داده شده، از گلبرگ‌هایش رنگ زرد بی‌نظیری به دست می‌آید و مهم تر از همه دانه‌های آن یک خوراکی خوشمزه، به‌خصوص هنگام تماشای فیلم هستند.

وبگردی