به گزارش خبرنگار رکنا در کرمانشاه، جعفر الفتینیا مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب امروز در نشست خبری که بمناسبت روز خبرنگار برگزار شد، اظهار کرد: تابستان امسال میانگین دمای متوسط کل کشور حدوداً سه الی چهار درجه به نسبت سالهای گذشته افزایش داشته است.
وی ادامه داد: به ازای هر درجه افزایش دما، حدود یکهزار و 800 مگاوات به میزان تقاضای مصرف برق کشور اضافه میشود که معادل دوبرابر مصرف کل استان کرمانشاه است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب در رابطه با مصرف برق در استان کرمانشاه، گفت: امسال در استان کرمانشاه پیک یکهزار و 10مگاوات را تجربه کردیم که نسبت به سال گذشته رشد ۸ درصدی داشته، البته این افزایش مصرف را در کل کشور داشتیم بطوریکه طی دو روز گذشته حدود 79 هزار و 800 پیک را در کل کشور تجربه کردیم این یعنی 7 هزار مگاوات بیشتر از دوره اوج مصرف سال قبل که رشدی بیش از 8 درصد داشته است.
وی میانگین رشد مصرف در سالهای متوالی در دورههای 5 و 10 ساله را حدود 4.5 الی 5 درصد عنوان کرد و افزود: پیشبینی میشود که هر ساله افزایش مصرف داشته باشیم، اما امسال 2 برابر میانگین 10و 5 ساله رشد داشتهایم و این آمار زیادی است و تأمین انرژی بسیار سخت خواهد شد.
الفتی در مقایسه مصرف ایران با دیگر کشورها به مصرف انرژی در کشور مصر اشاره داشت و افزود: کشور مصر با وجودی که شرایط جوی آن گرمتر از ایران است؛ اوج مصرف در این کشور 32 هزار مگاوات است در صورتی که کشور ایران در تابستان 35 هزار مگاوات افزایش بار نسبت به زمستان داشته که این تفاوت مصرف تابستان و زمستان از استفاده حداکثری از وسایل سرمایشی است که نشان میدهد ایران بیش از کشور مصر وسایل سرمایشی دارد و مصرف وسایل سرمایشی از کل کشور مصر بیشتر است.
وی گفت: زمانی که وسایل سرمایشی استفاده نمیشود؛ نیروگاههای کشور با 70 الی 80 درصد ظرفیت در مدار هستند، بنابراین توجیه اقتصادی ندارد که طی دوره کوتاهی پیک بار نیروگاه ساخته شود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب در بیان دلایل ناترازی انرژی، تصریح کرد: با توجه به بهای ناچیز انرژی، در توسعه ساختوسازها با مشکلاتی مواجه میشویم، الگوی مصرف درستی نداریم، لذا باید با همکاری اصحاب رسانه فرهنگسازی شود.
وی افزود: در دوره گذشته مجلس شورای اسلامی قانون حمایت از برق را تصویب کرده که سبب میشود صنعت برق را پایدار نگه دارد.
الفتی در رابطه با تأمین برق صنایع آنها را مکلف به نصب نیروگاه دانست و گفت: حدود 10هزار مگاوات در کل کشور میزان مصرف صنایع است که این بار باید از دوش مصارف خانگی برداشته شود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب اظهار کرد: حدود 17 هزار مگاوات ناترازی در صنعت برق وجود دارد که فاصله بین نیاز مصرفکننده و تولید است که ناچار میشویم در بازههایی از سال به سمت مدیریت مصرف برویم.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا علیرغم اینکه در استان کرمانشاه تولید برق بیش از مصرف است، صنایع استان محدود میشود، تصریح کرد: برق صنعتی است که قابل ذخیرهسازی نیست و انرژی تولیدی باید مصرف شود و اینگونه نیست که چون در استان نیرو برق تولید میشود این نیرو فقط در استان تولید شده مصرف شود، تولید نیرو برای کل کشور است و صادرات و تبادلات انرژی باید در کل کشور انجام شود.
الفتی در رابطه با توسعه شبکه به تعریف پروژههای برای گذر از پیک سال 1403 اشاره کرد و گفت: افزایش پست شهرستان قصرشیرین با ارزش 120 میلیارد تومان داشتیم که برای همایش بزرگ اربعین و پایداری مرز و توسعه قصرشیرین، ظرفیت این پست 2 برابر شد.
وی با اشاره به توسعه 400 کیلوولت بیستون، خاطرنشان کرد: توسعه در پست 230 کیلوولت نیروگاه بیستون صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب خاطرنشان کرد: برای گذر از پیک 1404 از هماکنون پروژههای آن با 4 پروژه در سرپلذهاب شروع شده که ارزش این پروژها بیش از یکهزار میلیارد تومان است و در راستای تقویت صادرات برق در حال اجرا است.
افزایش ظرفیت در پستهای سنقرو کلیایی، احداث پست شهرک صنعتی زاگرس در راستای تأمین برق پایدار صنایع، پست و خط فوق توزیع در سرفیروزآباد که جز طولانیترین شبکه توزیع در کل کشور است از دیگر پروژههایست که برای گذر از پیک سال 1404 در دست اجرا داریم.
وی در خصوص صادرات برق به عراق، تصریح کرد: صادرات برق به عراق به عنوان مشترکی که برای کشور ارز آوری و درآمدزایی خوبی دارد، داریم.
الفتی افزود: بزرگترین صادر کننده برق در حوزه غرب کشور هستیم، اما وقتی شبکه تحت فشار قرار گیرد و پیک بار داشته باشیم؛ اولین جایی که برق آن قطع میشود، بخش صادرات است.
حسین مسکنه/کرمانشاه
ارسال نظر