بیست و چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات علی دیواندری و 8 متهم دیگر

به گزارش رکنا ، بیست و چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده اتهامات علی دیواندری و ۸ متهم دیگر مبنی بر اخلال در نظام اقتصادی کشور امروز (سه‌شنبه ۸ بهمن ماه) در شعبه اول دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی موحد برگزار شد.

علی دیواندری، مجید سعادتی، بهروز مختاری، رحمت الله باختری، مهدی فلاحتیان، اسماعیل احدی، سمانه حضرتی آشتیانی، وحید نمازی و حسین ابوالحسنی متهمان این پرونده هستند و سه متهم این پرونده از جمله رحمت الله باختری، سمانه حضرتی آشتیانی و مجید سعادتی متواری هستند.

متهمان پرونده از طریق تشکیل و سردستگی شبکه کلاهبرداری و خیانت در امانت نسبت به وجوه بانک‌های ملت و پارسیان، خرید و فروش کشتی، پرداخت وجوه به مهدی فلاحتیان، واگذاری نفت خام به رحمت الله باختری، تحصیل مال نامشروع و موضوع سفر‌های محرمانه در کنار قاچاق حرفه‌ای ارز به ترکیه تحت پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند.

در ابتدای جلسه متهم دیواندری با قرار گرفتن در جایگاه به بیان دفاعیات خود پرداخت و اظهار کرد: همان طور که در جلسه پیشین گفتم، جلسه قبل جلسه تخریب من بود که توسط نماینده دادستان صورت گرفت. تخریب یک مدیر ضد تحریمی به نفع مملکت نبوده و نمی‌دانم هزینه این را چه کسی باید بپردازد.

متهم دیواندری ادامه داد: من در جلسات غیر رسانه‌ای حقایقی را گفتم که نماینده دادستان آن‌ها را کتمان کرد و به من هتک حرمت داشت و این عادلانه نیست که مواردی خلاف واقع گفته شود.

وی ادامه داد: من با هیچ کسی رابطه‌ سری نداشتم و اگر مدیری در قوه قضاییه در معرض اتهاماتی است که هنوز تحقیقات آن تمام نشده لازم نیست این حرف‌ها اینجا بیان شود.

متهم دیواندری با اشاره به برگشت پول به خزانه دولت گفت: در جلسه پیشین بیان شده که بسیاری از اموال به خزانه دولت برگشتند و آقای فلاحتیان بدهی خود را پرداخت کرده است، اما بسیاری از ذی‌نفعانی که در جلسات دادگاه حاضر می‌شوند به جای پاسخگویی قصد به حاشیه راندن جلسات دادگاه را دارند.

وی ادامه داد: برخی از موارد خارج از کیفر خواست بیان می‌شوند که من تمام آن‌ها را رد می‌کنم.

متهم دیواندری با بیان اینکه من اولین مدیر عامل بانکی هستم که تحریم شده است، گفت: آقای قهرمانی تحت اظهارات دستغیب چیزی را گفتند که حقیقت نداشت. ایشان فرمودند که اگر سند آورده شود و در آن سند گفته شود که من بر اساس برجام از تحریم خارج شدم، او از من عذر خواهی می‌کند، آقای قهرمانی من سند وزارت امور خارجه را به شما نشان می‌دهم که سال ۹۴ بر اساس عهدنامه برجام از تحریم خارج شدم.

وی ادامه داد: دستغیب من را با عوامل بیگانه مرتبط دانست، البته من در این باره او را به زودی در دادسرا ملاقات می‌کنم و من در تمام دفاعیات خود به صراحت گفتم که اگر فردی از وجوه بانکی سوء استفاده کرده باشد، باید به سزای اعمالش برسد و من هیچ حمایتی از هیچ فردی نداشتم و روحیه فساد ستیزی در من شناخته شده است.

متهم دیواندری افزود: من ۲۵۰ برگ سند به دادگاه ارائه کردم، اما از بین تمام آن اسناد تنها ۱ سند اکتفا شده و می‌توانم بگویم که کیفرخواست از روی بغض و انتقام جویی شخصی نوشته شده و هر فردی که کیفرخواست را بخواند متوجه می‌شود که از روی انتقام شخصی این اسناد نوشته شده اند.

قاضی موحد گفت: انتقام شخصی باید دلیل داشته باشد، اما شما هنوز هیچ سندی ارائه نداده‌اید و حتی درباره اتهاماتی که به کارشناس زده اید هم سندی نیاورده‌اید، اینکه جلسه پیشین جلسه تخریب شما بوده کاملا کذب است.

وی ادامه داد: هر فردی مسئول اظهارات خویش است و جلسه پیشین هیچ ارتباطی با تخریب شما نداشت. اینکه شما دادگاه را به تخریب متهم می‌کنید، به هیچ وجه درست نیست.

قاضی موحد تصریح کرد: شما پول را بدون وثیقه و ضمانت داده‌اید، به همین دلیل مسئول هستید و نمی‌توانید که بگویید سعادتی پول داده است، زیرا شما مدیر بانک بودید.

قاضی موحد افزود: وقتی ما از شما می‌پرسیم چرا استعلام نکردید؟ در پاسخ می‌گویید: «به دلیل اینکه به ما نگفته بودند باید استعلام شود». این پاسخ غیر قابل قبول است، زیرا بر اساس قانون مکلف بودید که استعلام کنید. چرا فردی که سابقه نفاق داشته را وارد فعالیت‌های تراستی کردید؟ از کجا معلوم که این فرد اطلاعات را افشا نکرده باشد؟

وی گفت: سعادتی دست راست تو و ابوالحسنی دست چپ تو بوده و شما ۳ نفر باید پاسخگوی اموال به باد رفته بیت المال باشید.

قاضی موحد افزود: نزاکت دادگاه باید رعایت شود؛ این دادگاه ۲۴ جلسه برای شنیدن حرف‌های شما وقت داشت، اما شما مسئولیت نمی‌پذیری. مدیر بانک بودی، اما درباره اقداماتی که انجام دادی حرف نمی‌زنی.

وی ادامه داد: من درباره رفتن شما از بانک پارسیان تحقیق کردم. درباره رفتن خود از بانک هم حرف‌هایی خلاف واقع داشته‌ای. آقایان هیچ کدام حرف‌های شما را تأیید نکردند.

متهم دیواندری با اشاره به مواردی که در کیفرخواست آمده است، گفت: تصویری از من در کیفرخواست آمده که نشان می‌دهد من فشار آورده‌ام که این موضوع کذب است؛ از مدیران بانک پارسیان و ملت می‌خواهم که بیایند در این مورد حرف بزنند.

قاضی گفت: ما اشخاصی را که می‌دانستیم به دادگاه آوردیم و مشخص شد که شما به افراد فشار آوردید.

متهم دیواندری گفت: صرف متهم کردن افراد درست نیست، اگر در شرکت داریس فعالیتی انجام می‌شد با هماهنگی مدیران بوده است، عادلانه نیست که فقط یکی از امضا کنندگان مورد بازخواست قرار گیرد.

وی با بیان اینکه کارنامه من در بانک ملت با دستورات بدون مصوبه در تعارض است، گفت: من به هیچ فردی نگفتم که کار پنهانی انجام دهد و آن را تنفیذ کند. اگر تنفیذی صورت گرفته دیگران هم مقصر هستند و باید درباره آن صحبت کنند. هیچ دستوری خارج از مصوبات نبوده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 538929 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟