این روز‌ها سوءاستفاده از اعتماد هم‌وطنان به یکی از بزرگ‌ترین راه‌های کلاهبرداری از کاربران فضای مجازی تبدیل‌شده است. بر اساس پرونده‌های تشکیل‌شده در پلیس Police فتا، علت وقوع بسیاری از جرائم سایبری سوءاستفاده از اعتماد هم‌وطنان هست که متأسفانه گاهی اوقات منجر به اخاذی، باج‌گیری، تهدید و... خواهد شد.

متأسفانه حدود ۷۰ درصد از پرونده‌های موجود به علت سهل‌انگاری و حسن اعتماد هم وطنان به کاربران آنلاین تشکیل‌شده است.

عدم رعایت برخی از نکات جزئی از جانب هم‌وطنان و همچنین اعتماد بیش‌ازحد به افراد آنلاین در فضای مجازی، می‌تواند مشکلاتی برای آن‌ها به وجود آورد که تبعات ناخوشایندی به دنبال خواهد داشت.

سپردن گوشی‌های تلفن همراه به دیگران از مهم‌ترین عوامل وقوع برخی از جرائم سایبری در این حوزه می‌باشد.

این مقام مسئول افزود: ازآنجایی‌که تلفن‌های همراه به گنجینه‌های با ارزشی از اطلاعات مهم و خصوصی (کلیپ، تصویر، فایل صوتی، فایل متنی و...) تبدیل‌شده‌اند، لذا اعتماد به دیگران (حتی نزدیک‌ترین دوستان و آشنایان) نمی‌تواند درست باشد..

استفاده از رمز‌های عبور ساده، ذخیره‌سازی اطلاعات مهم در حافظه دستگاه، سپردن گوشی تلفن همراه به دیگران (از قبیل تعمیرکاران غیرمجاز) و ازجمله مواردی است که می‌تواند در ادامه برای کاربران تلفن همراه مشکل‌ساز شود.

کسانی که گوشی‌های تلفن همراه خود را به دیگران می‌سپارند باید این نکته را در نظر بگیرند که امکان هرگونه سوءاستفاده از دستگاه تلفن آن‌ها وجود دارد.

فقط کافی است که افراد سودجو با به دست آوردن رمز ورود دستگاه شما به فایل‌های موجود در کارت حافظه دسترسی پیداکرده و اهداف مجرمانه خود را عملی کنند.

البته گاهی اوقات نیازی به داشتن رمز ورود به دستگاه نمی‌باشد، کافی است با خارج کردن کارت حافظه، اطلاعات موجود را استخراج نمود؛ بنابراین انتخاب رمز عبور برای کارت‌های حافظه امری اجتناب‌ناپذیر بوده و تا حدود بسیار زیادی می‌تواند دسترسی افراد سودجو را محدود کند.

از جمله اقداماتی که مجرمان سایبری می‌توانند انجام دهند، نصب نرم‌افزار‌های شنود است که از این طریق می‌توانند اقدام به سرقت Stealing اطلاعات ذخیره‌شده در حافظه، فعال کردن میکروفن و دوربین دستگاه و حتی فیلم‌برداری از صفحه‌نمایش تلفن همراه کنند.

افراد سودجو به‌محض دسترسی به گوشی تلفن همراه اقدام به نصب نرم‌افزار‌های فیلم‌برداری از صفحه‌نمایش کرده و به‌راحتی می‌توانند تمامی فعالیت‌های صورت گرفته توسط قربانی را رصد و کنترل کنند.

در صورت مراجعه به تعمیرکار سعی کنید به نمایندگی‌های مجاز مراجعه و در صورت امکان در تمام مدت انجام تعمیرات در کنار تعمیرکار حضورداشته باشید.

بر اساس ماده ۷۵۳ قانون Law مجازات اسلامی بخش جرائم رایانه‌ای، بر اساس بند "ب" این ماده "فروش یا انتشار یا در دسترس قرار دادن گذرواژه یا هر داده‌ای که امکان دسترسی غیرمجاز به داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی متعلق به دیگری را بدون رضایت او فراهم می‌کند" جرم Crime بوده و افرادی که به هر نحوی اقدام به دسترسی غیرمجاز به اطلاعات دیگران را نمایند مجرم هستند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

دختر دانشجو در حمام به دار آویخته شد!+عکس

راز تلخ نوعروسی که خود را دار زد / داماد جوان وقتی به خانه رسید خشکش زد!

فرار به ایران پس از آزار و اذیت عروس جوان + عکس

عروس 14 ساله باردار را زنده زنده در آتش سوزاندند!+عکس

هدیه زیبای امام رضا(ع) به یک زن و شوهر

فرار ترانه عروس 15 ساله ساعتی بعد از عقد!

7 سال زندان به خاطر فریب در ازدواج با زن دوم

فرار قاچاقچی بزرگ ایران با چادر زنانه از عروسی دخترش!

ندانسته در دام زن شوهردار افتادم / او همکلاسی خواهرم بود!

آشنایی شوم دختر 16 ساله با رامین 40 ساله در پارتی شبانه

راز شوم قتل شهاب دوست قدیمی با تبر / شرافت زنم قابل برگشت نبود!

لج بازی های بی شرمانه فریبا وخواهرش با پسران جوان+عکس

راز هولناکی که داماد از عروس 18 ساله اش پنهان کرده بود!

راز شوم قتل شهاب دوست قدیمی با تبر / شرافت زنم قابل برگشت نبود!

خبری که آیت الله هاشمی به کسی نگفت و مخفی نگه داشت

گفتگو با تنها مسافر تنها بازمانده هواپیمای تهران-یاسوج

نقشه شیطانی عروس برای پدر شوهرش!

کدخبر: 369616 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟