گوگوش را بیشتر و بهتر بشناسید ! /  چگونه فائقه لقب گوگوش را گرفت ! + بیوگرافی و حواشی

فائقه آتشین با نام هنری گوگوش متولد اردیبهشت ۱۳۲۹ در تهران است. او تا پیش از انقلاب به هنرپیشگی و خوانندگی پرداخت. پس از انقلاب این خواننده خانه نشین شد، در سال ۱۳۷۹ از ایران خارج شد و فعالیت خود را دوباره شروع کرد.

 گوگوش از خوانندگان و هنرپیشگان قبل از انقلاب است، در سال‌های پیش از انقلاب او را شاه ماهی موسیقی ایران می‌نامیدند. اگر از طرفداران این خواننده پرحاشیه هستید و به دنبال بیوگرافی کامل گوگوش می‌گردید، برای آشنایی با او با ما همراه باشید.

گوگوش

دوران کودکی گوگوش؛ از تولد تا کار با پدر

گوگوش که نام اصلی او فائقه آتشین است در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۹ از پدر و مادری آذربایجانی که از مهاجران آذربایجان شوروی بودند متولد شد، البته تاریخ تولد او در شناسنامه اش ۱۸ بهمن ۱۳۲۹ ثبت شده است. او تنها دو سال داشت که پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند، نسرین، مادر گوگوش بعد از جدایی، با فردی یهودی ازدواج کرد. سرپرستی فائقه را پدرش، صابر آتشین به عهده گرفت. صابر اکروبات باز «شومن دوره گرد» بود و فائقه تا سن سه سالگی در نمایش‌های خیابانی به عنوان همکار پدرش در عملیات آکروباتیک روی صحنه ظاهر می‌شد. او در سه سالگی استعداد فوق العاده اش را درخوانندگی نشان داد و به خوبی کار آوازه خوانان و رقصندگان را تقلید می‌کرد. بعد از مدتی به اجرای آهنگ‌های خوانندگان معروف روی صحنه پرداخت و مورد توجه افراد زیادی قرار گرفت.

گوگوش

چه کسی لقب گوگوش را برای فائقه انتخاب کرد؟

پدر فائقه ساکن شهر سراب و مادرش از مهاجرین آذربایجان شوروی بود، در آن زمان نام‌هایی مانند گوگوش، نیوش و مینوش در میان مهاجرین آذربایجانی بسیار مرسوم بود. به نقل از خود گوگوش؛ صابر آتشین نام گوگوش را برای فرزند خود انتخاب کرد، اما در اداره ثبت احوال اجازه ثبت این اسم را ندادند و صابر نام فائقه را برای ثبت در شناسنامه دخترش برگزید. با این حال در محافل خانوادگی و غیر رسمی او را با نام گوگوش صدا می‌زدند. البته برخی معتقدند دایه ارمنی گوگوش این نام را برای او انتخاب کرده است، که بعد‌ها فائقه این نام را به عنوان نام هنری اش انتخاب کرد.

تحصیلات گوگوش؛ ترک تحصیل بعد از اتمام دبستان

کار همراه با پدر، اجرا‌های مکرر و سفر به شهر‌های مختلف برای اجرا، ادامه تحصیل را برای گوگوش دشوار کرد. این خواننده محبوب تحصیلات ابتدایی را تمام کرد، اما فعالیت‌های هنری اش مانع ادامه تحصیل او شد و به ناچار مدرسه را ترک کرد. با این حال استعداد فراوان او مانع از موفقیت هایش نشد. اجراهای بی نظیر او به زبان انگلیسی، فرانسوی و ایتالیایی درخشش او در سطح بین المللی را به دنبال داشته است.

گوگوش و همسرانش؛ چهار ازدواج ناموفق گوگوش

این خواننده ایرانی تا کنون چهار ازدواج ناموفق داشته است، البته شایعاتی در باره ازدواج مخفیانه او با داریوش قبل از انقلاب و ازدواج گوگوش با رها اعتمادی هم وجود دارد.

ازدواج اول؛ ازدواج با محمود قربانی

فائقه آتشین در سن ۱۷ سالگی با محمود قربانی، کاباره دار ثروتمند تهرانی آشنا شد. این آشنایی در هیجدهم بهمن ماه سال ۱۳۴۶ به ازدواج انجامید. یکسال بعد در سن ۱۸ سالگی این خواننده محبوب صاحب یک پسر به نام کامبیز شد. محمود قربانی فردی دائم الخمر و بداخلاق بود و این ازدواج پس از ۵ سال به جدایی کشید.

گوگوش

ازدواج دوم؛ ازدواج با بهروز وثوقی

این خواننده در آبان ماه سال ۱۳۵۴ با بهروز وثوقی که در آن زمان نامزد بهترین دوستش پوری بنایی بود، ازدواج کرد. آن‌ها در یک مراسم ساده و تنها با حضوردوستان نزدیکشان مراسم عقد را برگزار کردند، با این وجود خبر این ازدواج تیتر بسیاری از روزنامه‌ها در آن زمان بود. «همسفر» و «پنجره» از فیلم‌هایی است که این زوج در آن به ایفای نقش پرداختند. این ازدواج هم موفقیت آمیز نبود و بعد از یکسال و اندی به جدایی کشید.

ازدواج سوم؛ ازدواج با همایون مصداقی

فائقه آتشین در سال ۱۳۵۶ با همایون مصداقی که در آن زمان صاحب چندین شرکت بیمه بود، آشنا شد و بعد از مدت کوتاهی ازدواج کردند. ازدواج با همایون ۱۲ سال دوام داشت اما این زوج در سال ۱۳۶۸ از یکدیگر جدا شدند.

ازدواج چهارم؛ ازدواج با مسعود کیمیایی

گوگوش

در سال ۱۳۷۶ گوگوش با مسعود کیمیایی کارگردان معروف ایرانی ازدواج کرد. این زوج هنرمند در سال ۱۳۸۲ از یکدیگر جدا شدند. این دو هنرمند همچنان به نیکی از هم یاد می‌کنند. 

گوگوش

گوگوش و فرزندانش؛ از شایعه تا واقعیت

کامبیز قربانی تنها فرزند این خواننده قدیمی است، او در لس آنجلس با موسیقی رپ ایرانی آغاز به فعالیت کرد، اما بعد از مدتی به مشاغلی، چون بادیگاردی روی آورد. او دو فرزند به نام مایا و دارا دارد. البته شایعاتی در مورد شادی پهلوی وجود دارد، شادی ادعا می‌کند حاصل رابطه نامشروع شاه و فائقه است! او از طریق آزمایش DNA نسبتش با خاندان پهلوی را اثبات کرده است و از کامبیز درخواست کرده با حضور در ترکیه و انجام آزمایش DNA خواهر و برداری شان را ثابت کنند.

گوگوش

فعالیت‌های هنری گوگوش؛ از بازیگری تا خوانندگی

۱. بازیگری؛ ورود به سینما با فیلم بیم و امید

او با ایفای نقش اول در فیلم بیم و امید پا به عرصه سینما گذاشت. فائقه تنها در چهار فیلم بیم امید (۱۳۳۹)، فرشته فراری (۱۳۳۹)، پرتگاه مخوف (۱۳۴۲) و شیطون بلا (۱۳۴۴) بازی کرده بود که گفت و گویی مفصل با او صورت گرفت و در مجله امید ایران در سال ۱۳۴۵ به چاپ رسید. فائقه آتشین از سال ۱۳۳۹ تا سال ۱۳۵۶ در فیلم‌های بسیاری به ایفای نقش پرداخت.

۲. خوانندگی؛ ورود به عرصه خوانندگی در سن ۱۵ سالگی

این خواننده محبوب کار خوانندگی را در برنامه‌های «صبح جمعه رادیو ایران» شروع کرد، اما شهرزاد قصه گو نخستین ترانه مستقل اوست که در سن ۱۵ سالگی اجرا کرد. حسن شماعی زاده سازنده آهنگ این ترانه بود. با گسترش تلویزیون و برنامه‌های موسیقی، فائقه به مشهورترین خواننده آن دوران تبدیل شد. محبوبیتش از مرز‌های ایران فراتر رفت و طرفداران فراوانی در کشور‌های پارسی زبان همچون افغانستان و تاجیکستان پیدا کرد. گوگوش در مدت کوتاه خوانندگی خود در ایران با آهنگ سازان و ترانه سرایانی همچون واروژان، پرویز مقصدی، جهانبخش پازوکی، حسن شماعی زاده، شهریار قنبری همکاری داشته و بسیاری از اشعار ایرج جنتی عطایی، اشعار اردلان سرفراز و اشعار مونا برزویی را نیز خوانده است.

۳. مجری برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی

از برنامه‌های مختلفی که گوگوش اجرای آن‌ها را به عهده داشت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    چشمک: یک برنامه موسیقی به کارگردانی فرشید رمزی بود که عصر‌های جمعه پخش می‌شد.

    رنگارنگ: از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ عصر‌های جمعه از شبکه دوم تلویزیون پخش می‌شد.

    پنجره ها: این برنامه در سال ۱۳۵۶، جمعه شب‌ها پخش می‌شد.

    رادیو تعطیلی: یک برنامه رادیویی بود که هر هفته صبح جمعه پخش می‌شد. مجریان این برنامه گوگوش و زنده یاد منوچهر نوذری بودند.

۲۱ سال خانه نشینی فائقه آتشین پس از انقلاب اسلامی 

چند ماه قبل از انقلاب گوگوش به همراه همسرش همایون مصداقی به فرانسه و سپس سوئیس رفت و از آنجا برای افتتاح یک کلاب به لس انجلس دعوت شد. درست در همین زمان حکومت ایران تغییر کرد. فائقه می‌دانست که با بازگشت به ایران دیگر اجازه خوانندگی ندارد، از طرفی تمام اموالش در ایران بودند و پول کافی برای ماندن در لس انجلس نداشت. بعد از افتتاح کلاب ۱۵ برنامه دیگر هم در لس انجلس اجرا کرد، اما دستمزدش را نپرداختند. او و همسرش به کمک یکی از دوستانشان به نیویورک رفتند، بعد از مدتی این خواننده قدیمی ریسک برگشت به ایران را پذیرفت. گوگوش در سال ۱۳۵۹ تعهد داد که هیچ فعالیت هنری در ایران نداشته باشد و سال‌ها خانه نشین شد.

شروع مجدد فعالیت گوگوش بعد از انقلاب

گوگوش بعد از ۲۱ سال خانه نشینی در ایران، در سال ۱۳۷۹ موفق به دریافت پاسپورت از اداره گذرنامه شد و همراه با همسرش، مسعود کیمیایی از ایران خارج شد. با خروج از ایران دوباره فعالیت هنری خود را شروع کرد. آلبوم زرتشت اولین کار فائقه بعد از انقلاب است. آهنگ‌های این آلبوم در ایران و صدای گوگوش در کانادا ضبط شد. بعد از آن به اجرای کنسرت‌های بازگشت پرداخت که با استقبال طرفدارانش رو به رو شد. گوگوش دو سال فعالیتی نداشت، این بار آواز خواندن او در سرزمینی بیگانه قدغن شده بود، اما در هفدهم سپتامبر سال ۲۰۰۵ با اجرای یک کنسرت با شکوه در سالن فروم لس انجلس دوباره فعالیتش را آغاز کرد. این شاه ماهی هنر ایران در سال ۱۳۸۳ آلبوم آخرین خبر و در سال ۱۳۸۵ آلبوم مانیفست را منتشر کرد.

گوگوش

گوگوش اکنون ساکن امریکاست و در سراسر دنیا طرفداران و منتقدان خاص خود را دارد.

وبگردی