مردم این روستا زیر زمین زندگی میکردند + عکس
رکنا: شاید به ذهن کمتر کسی برسد که زمانی مردمانی زندگی در دل خاک را به روی آن ترجیح میدادند و خانه های خود را به صورت مخفیگاهی پنهان در میان رسوبات آتش فشانی میکندند.
به گزارش رکنا، همه ساله گردشگران زیادی از مسیر اسکو - کندوان گذر میکنند تا از روستای صخرهای و تاریخی کندوان بازدید کنند، بعد از طی مسیر 44 کیلومتری از شهر تبریز، خانههای کندویی شکل روستای کندوان در دل صخرههای عجیب و دیدنی خودنمایی میکند.
در مسیر دو کیلومتری روستای صخرهای کندوان، وجود حفرههای متعدد در دل کوهپایه ی بزرگ مجاور روستای کندوان، توجه ما را به خود جلب کرده و در کنار آن توقف میکنیم، در نگاه اول به طور دقیق نمیتوان فهمید که حفرههایی در دل خاک به چه منظوری در دامنه کوه ایجاد شده اند. با پرس و جو از دستفروشان اطراف دامنه کوه، پی میبریم که این مکان، روستایی مدفون شده در دل خاک است.
شاید به ذهن کمتر کسی برسد که زمانی مردمانی زندگی در دل خاک را به روی آن ترجیح میدادند و خانه های خود را به صورت مخفیگاهی پنهان در میان رسوبات آتش فشانی میکندند یا شاید هم این مردمان خانه های خود را به عنوان مخفیگاهی برای حفاظت خود از دید دشمنان در جنگ یا درندگان وحشی ساخته اند، چنین روستای شگفت انگیز و پنهان در دو کیلومتری روستای معروف کندوان مستقر شده است.
کنار روستای حیله ور، دست فروشهایی با وانت به فروش محصولات خشکبار، پسته، گردو و لواشک مشغول هستند، برخی از مردم برای خرید در مسیر توقف کرده و سپس بدون توجه به چالههای حفر شده در دامنه کوه، مجددا به راه خود ادامه میدهند اما برخی نیز همان ابتدا متوجه این حفاریهای عجیب شده و کنجکاوانه برای کشف آن، مسیر دامنه تا اواسط کوه را با پای پیاده طی میکنند.
برای بازدید وارد خانههای حفر شده میشویم که روزی با دست مردمان گذشته حفر شدند، داخل غارها تاریک و البته بسیار خنک است، یک واحد مسکونی از سالنهای متعدد تشکیل شده که با درب های کوچک به یکدیگر متصل میشوند. اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی رسوبات را از درون برخی حفاری ها تخلیه کرده ولی با این حال هنوز هم صدها واحد مدفون شده در دل خاک مانده است.
با معرفی خود به عنوان خبرنگار، گردشگران به جای پاسخگویی به سوالاتم، سوالات متعددی از من در مورد روستا پرس و جو میکنند.
روستای حیله ور مانند نامش هنوز از دیدها مخفی مانده
یکی از گردشگران در خصوص روستای حیله ور، اظهار میکند: بنده اصالتا تبریزی هستم ولی تاکنون از وجود چنین روستای عجیب و شگفت انگیز در نزدیکی کندوان بی خبر بودم، امروز نیز همراه میهمانمان برای بازدید از روستای صخره ای کندوان به این منطقه آمدیم تا اینکه به صورت اتفاقی با مشاهدهی فروشندگان در کنار این کوه، برای خرید توقف کرده و سپس متوجه وجود چنین مکانی شدیم.
وی ادامه میدهد: برای بنده بسیار تعجب آور است که چنین روستایی در نزدیکی تبریز مستقر است ولی کم تر افرادی از وجود آن با خبر هستند، در حین بازدید از اینجا، متوجه شدم مردم به طور انبوه به سمت روستای کندوان روانه هستند ولی کسی برای بازدید از اینجا توقف نکرده و بی تفاوت یا بی خبر از کنار آن رد میشود، البته حق هم دارند چرا که در این مکان حتی تابلو راهنمایی برای معرفی آن نصب نشده است. خود ما به عنوان فرد بومی از وجود آن بی اطلاع بودیم چه برسد به توریسم خارجی که به مناطق ما ناآشنا و غریبه هستند، بسیار تاسف بار است توریستی بدون بازدید از این روستای جالب و عجیب از اینجا گذر کند.
وی با بیان اینکه روستای حیله ور مانند نامش هنوز هم از دیدها مخفی مانده است، اضافه می کند: معماری این روستا به گونه ای خاص طراحی شده که هوای داغ تابستانی بیرون به این خانهها نفوذ نمیکند و از این رو هوای درون غارها خنک است. به نظر میرسد هنوز تحقیقات لازم از سوی میراث فرهنگی انجام نشده چرا که تاکنون باید این روستا به جاذبهی گردشگری تبدیل و مملو از گردشگران داخلی و خارجی میشد.
وی بیان می کند: متاسفانه اطلاعات اندکی در اینترنت در خصوص تاریخچه دقیق و مردمان روستا درج شده که این مقدار اطلاعات برای ما کفایت نمی کند.
وی با انتقاد از نوشتههای درج شده در برخی دیوار غار های روستای حیله ور توسط افراد، اظهار میکند: متاسفانه به دلیل نبود نظارت و حفاظت کافی برخی از افراد حتی به آثار تاریخی رحم نکرده و روی دیوار غارها با اسپری جملاتی نوشته اند که این واقعا اقدامی تاسف بار است.
ارسال نظر