جزئیات رفتار توهین‌آمیز سعودی‌ها با رئیس‌جمهور فراری یمن

به گزارش گروه سیاسی رکنا، منابع آگاه یمنی نزدیک به محافل رسمی جزئیات تکان دهنده‌ای را از شیوه و چگونگی رفتار و برخورد «بسیار بد» مقامات سعودی با مقامات یمنی و در راس آن‌ها عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور (مستعفی)، فاش کردند.

این منابع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود به «عربی-۲۱» گفتند: «مقامات سعودی در طول سه سال گذشته، اغلب از شیوه‌های توهین آمیزی در رفتار و برخورد با منصور هادی و دیگر مقامات یمنی نزدیک به وی استفاده کرده اند.»

این منابع افزودند سعودی‌ها به تعامل و رفتار نامناسب و ناپسند با مقامات یمنی (فراری) حاضر در عربستان ادامه می‌دهند و این برخورد‌های نامناسب گاهی به صورت توهین‌های مستقیم و گاهی به طور غیر مستقیم است و هیچ توجهی به موقعیت و جایگاه منصور هادی نمی‌کنند.

به گفته این منابع، منصور هادی بین چکش «ممنوعیت بازگشت به شهر عدن در جنوب یمن» و سندان «شیوه‌های غیر مودبانه و توهین آمیز مقامات سعودی» گیر افتاده است.

گفته می‌شود منصور هادی آوریل سال ۲۰۱۷ درخواست می‌کند تا با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان، دیدار کند ولی این درخواست پذیرفته نمی‌شود. منصور هادی بر دیدار با پادشاه سعودی اصرار و پافشاری می‌کند. در قبال این اصرار یک افسر سعودی برگه‌ای را نزد منصور هادی می‌آورد تا آن را امضا کند ولی وی امضای آن را به دیدار با پادشاه سعودی مشروط می‌کند که این شرط وی پذیرفته می‌شود.

منابع آگاه تاکید کردند برگه‌ای که رئیس جمهور (مستعفی) یمن امضا کرد شامل مواردی از جمله تشکیل کمیته سه جانبه به ریاست یمن و عضویت امارات و عربستان برای مشارکت در اداره امور و مدیریت اوضاع در یمن بود. پس از آن که روابط منصور هادی با امارات به تیرگی گرایید، وی برای دیدار مد نظر به محل اقامت پادشاه سعودی برده شد. به منصور هادی گفته شد این دیدار تنها پنج دقیقه و صرفا برای عکس گرفتن خواهد بود و بیشتر از این سقف زمانی نمی‌تواند با پادشاه بماند زیرا بسیار گرفتار و پرمشغله است.

رئیس جمهور (مستعفی) یمن نیز با سقف زمانی تعیین شده موافقت کرد ولی وقتی حضور پادشاه در یک مکان تفریحی مخصوص دربار سعودی رسید درباره مسایل مختلفی گفتگو کرد و وی را در جریان تحولات قرار داد و این دیدار حدود ۵۵ دقیقه طول کشید.

منابع آگاه یمنی افزودند پس از آن که دیدار منصور هادی با پادشاه سعودی پایان یافت، وی (منصور هادی) به اتاقی که در حوزه و محدوده محل اقامت پادشاه سعودی بود منتقل شد و به مدت ۲۴ ساعت بدون هیچ زیرانداز یا رو اندازی به همراه عبدالله العلیمی، مدیر دفترش، در آن جا بود. آن‌ها در این مکان نگه داشته شدند تا شب فرا رسید و هر دو روی یک کاناپه‌ای که در محل بود خوابیدند ولی هیچ رو اندازی در اختیار نداشتند.

به گفته منابع آگاه، منصور هادی از میزان توجه به وی و اعزام مسئولان خرد سعودی برای گفتگو با او به جای دیدار با مقامات بلندپایه سعودی مانند پادشاه، ولیعهد و جانشین ولیعهد به شدت اعتراض کرد. گفته می‌شود نوع تعامل سعودی‌ها با منصور هادی دلالت دارد بر این که پرونده مربوط به این کشور به مسئولان با رتبه وزیر یا پایین‌تر از وزیر واگذار شده است.

همه این اتفاقات باعث شد که عیدالعزیز جباری، معاون نخست وزیر یمن، مارس گذشته از سران سعودی بخواهد با منصور هادی و دیگر مقامات یمنی با احترام رفتار کنند.

منابع آگاه تاکید کردند دولت (مستعفی) منصور هادی احساس می‌کند همکاری با (به اصطلاح) ائتلاف عربی سخت‌تر شده است. عربستان که بحران یمن را در اولویت قرار نمی‌دهد و برای جلوگیری از خطر از بین رفتن این ائتلاف بر اثر اقدامات یکجانبه اماراتی‌ها هیچ تلاشی نمی‌کند.

دولت منصور هادی احساس ناامیدی کرد زمانی که فهمید عربستان نیز در مسیر سیاست‌های امارات در مخالفت با دولت منصور هادی حرکت می‌کند.

البته برخی منابع نزدیک به محافل رسمی در دولت (مستعفی) یمن فاش کردند توهین‌های غیر مستقیمی نیز به منصور هادی می‌شود از جمله این که دستور‌های او نادیده گرفته می‌شود و حتی بعضا برخی از مسئولان سعودی که جایگاه بالایی ندارند به طور مستقیم با منصور هادی و دستورات وی مخالفت می‌کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 376901 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟