از اداره شدن شرکت ها توسط فرزند وزیر تا تعداد فوتی های حوادث جاده ای

شرکت های زیادی از سوی فرزند آخوندی اداره می شود
ساعت 10:35: نادر قاضی Judge پور در نشست علنی امروز (یکشنبه یکم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی گفت: آقای آخوندی مجلس قانون Law تصویب کرد و در پی آن شورای نگهبان آن را تایید کرد در این راستا نباید از بازنشستگان استفاده کرد ،اما در حیطه کاری شما چند صد بازنشسته مسئولیت سنگین دارد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شما قبل از تصدی گری در وزارت راه تعداد زیادی شرکت داشتید که تولید ثروت می کردید که از این بابت از شما گلایه ای ندارم اما شما لیست اموالتان را به قوه قضائیه ارائه داده اید یا خیر؟
وی یادآور شد:از زمانی که وزیر شدید دوستان و شرکاء از جمله آقایان انصاری ها، محمدهادی احمد آخوندی، خانم ها نفیسه و ریحانه رسولی و سیدمحمد صدر هاشمی نژاد و باجناق آقای حمید همدانی به ویژه آقای اصغر فقید کاشانی به طور مستقیم یا دست دوم از کارهای عملیاتی استفاده کرده اند یا خیر.
قاضی پور افزود: عملکرد آقای فقید کاشانی در بانک مرکزی را یادتان نرفته است ایشان با شما شریک شده اند بدون آنکه از شرکت ها استعفا دهند شما در 26 بهمن 92 به عنوان رئیس هماهنگی طرح های سرمایه گذاری وزارتخانه به وی حکم مشاور دادید و بعد از آن ایشان چندین شرکت تاسیس کردند حال از وزیر اطلاعات نیز سوال دارم که چرا با این موارد برخوردی نکردید.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: افراد درجه یک وابسته به شما در وزارتخانه همگی چندین شرکت دارند و عضو هیأت مدیره آن شرکت ها فعالیت می کنند. در شرکت کمیسون سهامی خاص از معاونان و مدیرکل چندین نفر عضو هیأت مدیره هستند از سوی دیگر در کمیسیون فرمودید که فرزند شما هیچ شرکتی ندارد در حالی که شرکت های زیادی از سوی فرزند شما اداره می شود از جمله شرکت هایی همچون خانه شیراز به نام محمدهادی و احمد آخوندی به عنوان اولین مدیران شرکت و رئیس هیأت مدیره فعالیت می کنند که بگویید ایشان با شما چه نسبتی دارد.
وی یادآور شد: شما فعال اقتصادی هستید و حداقل به جای این همه شرکت های تجاری کارخانه تولیدی راه اندازی می کردید تا چندین کارگر مشغول به کار می شدند.
قاضی پور تاکید کرد: در خیابان قیطریه نبش جهانتاج بنیاد مسکن را به چه کسی داده اید. مسکن 40 میلیاردی را به 200 میلیون تومان داده اید آیا منزل فوق به آقای محمد هادی احمد آخوندی اختصاص یافته است.
این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: رئیس بنادر زیرمجموعه شما حدود 15 هزار یورو برای ماموریت 11 روزه خود به خارج را برنگرداند آقای صدری نژاد 220 میلیون تومان حق ماموریت گرفته است؛ می گویند ساختمان بنادر که در سال 82 خریداری شده در مدرس شمال با مبلغ 600 میلیون تومان بازسازی و شما آن را دفتر خارج از وزارتخانه کردید.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: در کنار این استیضاح بیش از یک گونی اسناد آمده که متاسفانه همه آن دارای مسئله بوده است شرکت آریا بندر ایرانیان قرارداد 430 میلیون دلاری بسته است که در اولین پرداخت 110 میلیون تومان برای تاسیس شرکت پرداخت کرده است؛ آقای آخوندی لیسانس علوم قضایی به عنوان مدیرکل تامین نگهداری بنادر چه حکمی دارد؟ قرارداد اولیه در سال 89 برای 48 دستگاه ترانسفر با شرکت های خارجی، 107 میلیون دلار بود که به علت تحریم لغو شد اما همچنان شرکت ها پابرجا است که همان قرارداد را با 104 میلیون دلار تنها برای 12 جلسه بسته شد.
وی افزود: سهل انگاری هواشناسی باعث شد میلیاردها تومان به کشاورزان مازندران و گیلان خسارت وارد شود چرا با هواشناسی برخورد نکردید. شما برای تهیه ریل ها سراغ شرکت های خارجی رفته اید.
قاضی پور گفت: در سیل اخیر سیستان و بلوچستان و فارس زیرساخت های زیادی آسیب دید از سوی دیگر در مورد مسکن نیز باید گفت ساز وکار درستی اندیشیده نشده است سازمان زمین و مسکن شما از زمین های دولتی دفاع می کند یا خیر. همچنین حدود 120هزار میلیارد تومان بدهی مسکن مهر داریم حال برنامه شما برای مسکن مهر چیست؟
وی افزود: آقای عظیمیان چندین شرکت فعال در زمینه محصولات خود دارند و مدیرکل مدیریت و رسیدگی به پروژه ها نیز چندین شرکت فعال دارند آیا این خلاف نیست. آقای وزیر مقام معظم رهبری فرمودند اراضی شمال و شمال شرقی تهران را تعیین تکلیف و ساماندهی کنید حال نتایج کارهایی که در این زمینه انجام دادید چیست؟
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: چرا به فکر کارگران نیستید. شرکت البرز نیرو و الوند نیرو ماهانه 10میلیارد تومان از راه آهن بی حساب و کتاب پول می گیرد؛ چرا پول سازمان مهندسی در بانک شهر بلوکه شد؟
قاضی پور افزود: بسیاری از مدیران راه آهن دارای شرکت هستند چرا با این موارد برخورد نمی کنید و زمانی که هنوز مهر وزارت شما خشک نشده با خرید زیادی از واگن های خارجی به تولید ضربه زدید.
استیضاح آخوندی فنی،عملکردی و نظارتی است 
ساعت 10:30: محمدحسین فرهنگی در نشست علنی امروز (یکشنبه، یکم اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه این استیضاح از معدود استیضاح‌هایی است که کاملا فنی،عملکردی و نظارتی است و مقام مسئولی وادار به توضیح و پاسخگویی شده است.
نماینده مردم تبریز،آذرشهر و اسکو درمجلس شورای اسلامی افزود:در این استیضاح متن و حاشیه و بررسی عملکرد بر مسائل سیاسی، شخصی، باندی و گروهی غلبه دارد.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تأکید کرد:حال علت اینکه بعضی از فراکسیون‌ها و شخصیت های مجلس عجله کرده و پیش از شنیدن استدلال‌ها اعلام نظر نموده‌اند،نمی‌دانم و امیدوارم که تجدیدنظر کنند.
فرهنگی با بیان اینکه از هیأت رئیسه مجلس تشکر می‌کنم که استیضاح در دستور کار هفتگی مجلس قرار گرفت، افزود: به حکم قانون اساسی و آیین‌نامه داخلی مجلس عمل شد هر چند که تأخیری خلاف آیین‌نامه داخلی در اعلام وصول استیضاح رخ داد؛در حالی که در ماده 223 آیین‌نامه داخلی مجلس حداکثر 17 روز مهلت تعیین شده است ،در حالی که از 14 آذرماه 95 که زمان ارجاع به کمیسیون است تاکنون بیش از دو ماه و نیم یعنی 10 هفته و دقیقاً 76 روز گذشته است.
وی افزود:آنچه عنوان می‌شد که بررسی برنامه ششم مانع اعلام وصول استیضاح بوده توجه به صراحت بند «و» ماده (184) آیین‌نامه داخلی مجلس مسموع نیست.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بحث بنده عمدتاً متمرکز بر حادثه Incident ریلی سمنان خواهد بود،ادامه داد: با توجه به وقت محدودی که برای موافقان استیضاح باقی مانده بود،عمده سخنان خود را پس از نطق وزیر ایراد خواهم کرد.
وی تأکید کرد:از هیأت رئیسه مجلس تقاضامندم برای صحبت‌های پایانی ترتیبی اتخاذ کنند که سخنان و استدلال محکم نمایندگان شنیده شود که اگر مسموع نباشد؛ممکن است برای مجلس خوب نباشد.
آخوندی تاکنون به سیستان نیامده است/ هاشمی بهتر از او، راه ها را می شناسد 
ساعت 10:00: حسینعلی شهریاری در نشست علنی امروز (یکشنبه یکم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح استیضاح "عباس آخوندی" وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم گفت: خوشحالیم که مشکلات دولت تمام شده است و وزیرمحترم امروز در صحن علنی مجلس حاضر شده اند!
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:لازم می دانم درخصوص بند 13 متن استیضاح وزیر راه مطالبی را بیان کنم که تعداد فوت شده های جاده های کشور سرسام آور است.
وی در ادامه تصریح کرد:براساس آمار رسمی سازمان پزشکی قانونی در سال گذشته 16 هزار و 300 نفر در جاده های کشور کشته شده و حدود 313 هزار نفر نقص عضو به دلیل تصادفات جاده ای در کشور داشته ایم.اگر کمی دقت کنیم مشاهده می شود که تعداد زیادی از تخت های آی سی یو و بیمارستانی مربوط به افرادی است که در تصادفات جاده ای زخمی یا مجروح شده اند.
شهریاری بیان کرد:تلفات جاده ای هزینه های سنگینی را به سیستم بهداشت و درمان کشور و مردم ایران اسلامی تحمیل می کند که ریشه در زیرساخت های غیراستاندارد جاده های کشور دارد.
وی با بیان اینکه کریدور شمال- جنوب مورد بی مهری دولت قرار گرفته است، گفت: بندر چابهار قرار بود به یکی از بنادر بزرگ کشور تبدیل شود؛ولی زیرساخت های لازم جهت ترانزیت کالا فراهم نشده است.
این نماینده مجلس دهم تصریح کرد: اگر قرار باشد در بندری سالانه 6 میلیون تن کالا تخلیه شود، نیازمند تردد ترانزیتی 2 هزار کامیون 20 تنی است؛ راه های غیراستاندارد،اجازه تزانزیت کالا را نمی دهد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: کریدور شمال – جنوب که در دولت پیش شروع به کار کرد،قرار بود به شاهراه ارتباطی تبدیل شود،اما این مهم تاکنون محقق نشده است.متاسفانه در تنها جاده شمال تلفات سنگینی در تصادفات روزانه به مردم تحمیل می شود.
وی گفت: براساس آمار رسمی فقیرترین مردم کشور ما در استان سیستان و بلوچستان هستند که می توان با ایجاد زیرساخت ترانزیتی بندر چابهار آن را مرتفع کرد، اما دولت اقدامی جدی تاکنون انجام نداده است.
شهریاری بیان کرد:براساس برنامه ریزی قبلی ،بند چابهار باید فعال می شد تا مانع آغاز به کار بندر گواتر شود،اما این اتفاق هم رخ نداده و بندر گواتر به شدت فعال شده است. با فعالیت کریدور شمال – جنوب قرار بود از طریق بندر چابهار کالا به آسیای میانه و افغانستان ارسال شود، اما این مهم نیز محقق نشده است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس گفت: فرودگاه چابهار علی رغم تصویب رسمی در تیرماه سال جاری، به دلیل درگیری برخی نهادهای استان سیستان و بلوچستان تاکنون محقق نشده است. منطقه آزاد تجاری چابهار رقمی در حدود 230 میلیون یورو آماده سرمایه گذاری دارد،اما به دلیل فقدان فرودگاه این سرمایه گذاری صورت نگرفته است.
وی گفت:تجار خارجی و سرمایه گذاران برای تردد به بندر چابهار دچار مشکل هستند؛زیرا آنها ناچارند از فرودگاه نظامی چابهار با فاصله 40 کیلومتری از این بندر استفاده کنند.
شهریاری با بیان اینکه آقای عباس آخوندی می توانست وزیر موفقی باشد به جز در وزارت راه و شهرسازی! گفت: شناختی که آقای هاشمی وزیر بهداشت و درمان کشور از جاده های کشور دارد، بهتر و بیشتر از شناخت و اطلاعات آقای آخوندی از وضعیت جاده ها است.
وی در ادامه گفت:وزیر بهداشت و درمان در چند سفری که به استان سیستان و بلوچستان داشتند،با خودرو در جاده های این استان تردد کرده و از نزدیک با وضعیت منطقه آشنا شدند،اما تاکنون وزیر راه و شهرسازی سفری به استان سیستان و بلوچستان نداشته اند تا بدانند وضعیت جاده ای این استان تا چه اندازه وخیم است.
عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: شاخص جاده های روستایی استان سیستان و بلوچستان حدود 30 درصد است، در حالی که متوسط کشوری رقمی در حدود 55 درصد است، یعنی این استان به لحاظ شاخص های جاده های روستایی از نرم کشور پایین تر است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: استان سیستان و بلوچستان پهناورترین استان کشور است، ولی حتی یک کیلومتر آزادراه نداریم و پروژه هایی که وجود دارند، همگی مربوط به دولت قبل است که نیمه کاره مانده اند.
وی افزود:حضور ما به عنوان استیضاح کنندگان وزیر راه و شهرسازی براساس وظیفه بوده است و ما قائل به نتیجه نیستیم.ما تلاش می کنیم براساس سوگندی که خورده ایم از حقوق ملت دفاع کنیم.
نمایندگان فارغ از نگاه های سیاسی رأی بدهند/ علت موافقتم با استیضاح حادثه قطار تبریز -مشهد است 
ساعت 9:40: محمدرضا صباغیان بافقی در نشست علنی امروز (یکشنبه، یکم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی درصحن علنی مجلس اظهارداشت: من تاکنون سعی کرده ام وابستگی جناحی نداشته باشم و برای همه دیدگاه ها احترام قائل شوم.
نماینده مردم بافق،ابرکوه،مهریز و خاتم در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای "آخوندی" را وزیری توانمند و صاحب ایده می دانم و به ایشان نمره قابل قبولی می دهم، کمتر وزارتخانه ای را به یاد دارم که در این دولت و دولت های قبل پس از اتفاق افتادن اینگونه حوادث، مدیر رده بالایی از آن ها به دلیل کوتاهی آن ها در زیر مجموعه مرتبط استعفا داده و برکنار شده باشد که این امر پس از حادثه قطار تبریز- مشهد صورت پذیرفت.
عضوکمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: شاید سوال شود با این شرایط چرا استیضاح وزیر راه و شهرسازی را امضا کرده ام، موافقت من با استیضاح بیشتر به دلیل حادثه قطار تبریز -مشهد است که در سمنان رخ داد.
صباغیان بافقی ادامه داد: یکی از ضعف های بزرگ مدیریت در کشور ما این است که در اینگونه حوادث Accidents افراد رده پایین مقصر شناخته می شوند و  بعضا تنبیه می گردند؛اما مسئولین ارشد که در رأس حوزه اجرایی می باشند از پاسخگویی مصون بوده و در حاشیه قرار می گیرند،این درحالی است که در کشورهای پیشرفته خلاف این روند به عنوان یک اصل پذیرفته شده شناخته می شود.
وی با اشاره به نمونه هایی از عذرخواهی مدیران رده بالای سایر کشورها افزود: نخست وزیر کره جنوبی به دلیل غرق شدن کشتی استعفا داد و وزیر نیروی ژاپن به دلیل قطعی نیم ساعته برق، 20 دقیقه به حالت تعظیم از مردم عذرخواهی کرد، این اندیشه و تفکر در سطوح بالای اجرایی سایر کشورها جاری می باشد.
عضو کمیسیون شوراهاو امور داخلی کشور مجلس گفت: مسئولان قوه مجریه اگر در مسائلی مانند فساد، اعتیاد،املاک نجومی،اختلاس، آلودگی هوا، حقوق های نجومی و پلاسکو بنابر خواسته عمومی استعفا می دادند،جامعه وضع بهتری داشت.
وی افزود: با توجه به اینکه حادثه قطار تبریز-مشهد درحوزه وزارت راه و شهرسازی اتفاق افتاده و نزدیک به یکصد نفر از هموطنانمان کشته و خسارات زیادی وارد شده من نیز این استیضاح را امضا کرده ام.امیدوارم که فرهنگ عذرخواهی درکشور نهادینه شود.
صباغیان بافقی گفت:از نمایندگان تقاضا دارم با درنظرگرفتن جمیع شرایط، دقت نظر و فارغ از نگاه های سیاسی آنچه را که مصلحت می دانند اعلام کنند و امیدوارم اینگونه استیضاح ها باعث برطرف شدن ضعف ها و کاهش تخلفات و رشد توسعه کشور شود.
آخوندی باید به جای مدیر کل راه آهن استعفا می داد/ آقای جهانگیری این معضل را حل کنید 
ساعت 9:25: سید مهدی مقدسی نماینده مردم اراک از موافقین استیضاح عباس آخوندی در نشست علنی امروز مجلس با اشاره به اینکه نمایندگان طبق اصل 67 قانون اساسی قسم خورده اند که از حقوق ملت دفاع کنند اظهار کرد: زیبنده نبود که بعد از اتفاقات مشهد – سمنان وزیر راه در سمت خود باقی می ماند و وی باید بعد از این حادثه استعفا می داد زیرا این موضوع بحث منطقی بود که برای کاهش آلام خانواده های درد دیده صورت می گرفت.
وی افزود: آخوندی باید به جای مدیر کل راه آهن استعفا می داد تا از میزان مصیبتی که به خانواده های داغ دیده وارد شده بود کاسته شود.
نماینده مردم اراک در مجلس تاکید کرد: البته ما همگی می دانیم که در بحث اقتصاد مقاومتی طبق منویات مقام معظم رهبری باید اقدامات لازم در تمامی حیطه ها صورت گیرد و از بنیه داخلی به منظور تحقق این سیاست ها استفاده شود روندی که متاسفانه تا به امروز در وزارت راه و شهرسازی اتخاذ نشده است.
مقدسی با بیان اینکه تمامی قوای سه گانه و دستگاه های مربوطه باید تا پایان سال پیرامون عملکرد خود در حیطه اقتصاد مقاومتی به مقام معظم رهبری گزارش دهند گفت: وزیر صنعت در اراک اعلام کرد اگر واگنی وارد کشور شود من جلوی آن واگن می ایستم و اجازه نمی دهم چنین اتفاقی رخ دهد حال چرا آخوندی وزیر صنعت را دور می زند و نامه ای به رئیس جمهور می نویسد و تقاضای واگن می کند این باعث شده که شرکت هپکو 9 ماه به کارگرانش حقوق ندهد.
وی تصریح کرد: بنده حامی دولت هستم ولی این وضعیتی را که در وزارت راه و شهر سازی روی داده را نمی پسندم و تحمل نمی کنم.
نماینده مردم اراک در مجلس خطاب به جهانگیری معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: آقای جهانگیری به فکر باشید و این معضل را حل کنید.
مقدسی تصریح کرد: در کشور از یک طرف تاکید بر این است که سیاستهای اقتصاد مقاومتی عملیاتی شود و از طرف دیگر شاهدیم که واردات در بخشهای مختلف از جمله در وزارت راه به شدت صورت می گیرد.
نماینده مردم اراک در مجلس تاکید کرد: آخوندی چرا برخلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی برای واردات 10 فروند کشتی از کره به کشور قرارداد بسته است درحالی که کارگران ما بیکار هستند.
وی افزود: مطالبات ما تنها حادثه قطار نیست بلکه مسئولین ما باید شیوه درست صحبت کردن با مردم را یاد بگیرند نباید آنها را به بیمه محول کنیم.
مقدسی تاکید کرد: وزارت راه در جاهایی خوب عمل کرده است ولی امروز اقدامات صورت گرفته در وزارت راه برخلاف مشی کلی کشور و سیاست های اقتصاد مقاومتی است از این رو ما معتقدیم این استیضاح به قوام دولت کمک می کند.
نماینده مردم اراک در مجلس تصریح کرد: ما در جهت استیفای حقوق ملت وارد عمل شده ایم و هدف ما از این استعفا حمایت از حقوق کارگران و نحوه پاسخگویی مسئولین به مردم است به گونه ای که وزیر راه باید در طی حادثه برخورد دو قطار استعفا می داد تا مشکلات امروز پیش نمی آمد.
انصراف از استیضاح پس از آغاز جلسه امکانپذیر نیست
ساعت 9:02: علی اکبر رنجبرزاده در نشست علنی امروز (یکشنبه یکم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح استیضاح "عباس آخوندی" وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم گفت:تعداد نمایندگان تقاضاکننده استیضاح که درخواست آنها به چاپ رسیده، 31 نفر است و کاهش یا افزایش این میزان براساس آیین نامه بعد از آغاز جلسه علنی امکانپذیر نیست، لذا پس گرفتن امضای استیضاح عملی نمی شود.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: خانم سعیدی مبارکه در نامه ای کتبی اعلام کرده امضای ناخوانا درخصوص استیضاح وزیر راه و شهرسازی متعلق به وی است و وی جزو استیضاح کنندگان است.
استیضاح وزیر راه سیاسی نیست/ عدم رضایت مردم از صنعت ریلی و هوایی کشور 
ساعت 9:00: محمداسماعیل سعیدی در نشست علنی امروز (یکشنبه یکم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس گفت: در ابتدا لازم است کلیاتی را در خصوص استیضاح وزیر راه مطرح کنم،مبنی بر اینکه بر خلاف آنچه که در روزهای گذشته مطرح شده است،استیضاح وزیر راه به هیچ عنوان سیاسی نیست.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دلایل استیضاح وزیر راه بر مبنای مستندات قانونی است افزود: مجلس شورای اسلامی باید به وظیفه نظارتی خود عمل کرده و اگر مشکلی در عملکرد وزرا و مسئولان دولتی وجود دارد این موضوع باید درصحن علنی مجلس پیگیری و مورد رسیدگی قرار گیرد؛بنابراین مطرح کردن مسائلی مبنی بر اینکه چند ماه تا پایان کار دولت زمان باقی است و نباید استیضاح در مجلس پیگیری شود،قابل قبول نبوده و وجهه قانونی ندارد.
وی با تاکید براینکه پاسخگویی از سوی مسئولان به مردم باید نهادینه شود تصریح کرد: به گفته امام(ره) مردم ولی نعمت ما هستند و لذا با پیشانی باز در مقابل این مردم درخصوص مشکلات باید عذرخواهی شود؛هرچند که این موضوع در حوادث گذشته به ندرت اتفاق افتاده به طوری که در حادثه اخیر قطار وزیر راه در مقابل مردم گفتند "نگران نباشید افراد دارای بیمه بودند."
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از خانواده ها عزیزانشان را در این حادثه از دست دادند گفت:بسیاری از خانواده ها در این حادثه حتی به خاکستر عزیزان خود نیز دست نیافتند؛بنابراین این سوال مطرح می شود که چرا قطار مجهز به امکانات و تجهیزات نبود و چرا امدادگران با تاخیر به محل حادثه آن هم پس از یک و نیم ساعت رسیدند.
سعیدی با اشاره به اینکه گفته می شود از بهترین سیستم ها و تجهیزات در زمان خطر برای قطار استفاده شده است افزود: اگر برای این سیستم میلیاردها تومان هزینه شده و گزارش آن به مردم داده شده است؛پس چرا خطای انسانی در این اتفاق به صفر نرسیده و چرا این حادثه ناگوار اتفاق افتاد و حدود 48 نفر در آتش سوختند.
وی با بیان اینکه چرا برای عبور از رکود سنگین مسکن اقدامات قابل قبولی انجام نشده است،تصریح کرد: آیا از بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری که تبدیل به معضل شده راضی هستید؟آیا از به سازی و نوسازی بافت های روستایی و اقدامات انجام شده در این مسیر رضایتی وجود دارد؟ آیا مردم از تکمیل پروژه های مسکن مهر راضی هستند؟.
این نماینده مردم در مجلس دهم با انتقاد از بی توجهی وزارت راه و شهرسازی در پیگیری مسکن اجتماعی گفت: آیا از بهبود وضعیت صنعت حمل و نقل ریلی راضی هستید. در خصوص نوسازی ناوگان برون شهری و درون شهری حرکت قابل قبولی انجام شده است. متاسفانه وزیر راه و شهرسازی بدون ارائه نظر کارشناسی طرح مسکن مهر را "مزخرف" می داند؛ضمن اینکه مسکن اجتماعی نیز تا کنون در حد شعار باقی مانده است. همچنین وزارت راه با وجود تخریب توأمان عرضه و تقاضا اقدام خاصی نیز در این حوزه انجام نداده است.
وی با بیان اینکه با کدام منطق خرید 118 فروند ایرباس و 108 فروند هواپیمای بوئینگ برای ایران ایر انجام شده است افزود: منابع خرید این هواپیماها از صندوق توسعه ملی تامین شده که رویکرد قابل قبولی نیست؛ضمن اینکه در کنار این شرکت هواپیمایی 13 شرکت هواپیمایی دیگر هم وجود دارد که اقدام حمایتی برای آنها انجام نشده است.همچنین اقدامات وزارت راه در صنعت هوایی باعث آزادسازی نرخ بلیط شد این در حالی است که این موضوع منجر به ایجاد انحصار و افزایش هزینه برای مردم گردید.
عضوکمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه بسیاری از پروژه های ریلی منتظر تامین منابع هستند،تصریح کرد: باید به مشکلات موجود در وزارت راه و شهرسازی توجه کرد.
لابی گری در جریان استیضاح وزیر راه در مجلس وجود نداشته است 
ساعت 8:59: محمدجواد ابطحی در نشست علنی امروز (یکشنبه، یکم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح استیضاح "عباس آخوندی" وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم در اخطار قانون اساسی گفت: براساس ماده 223 آئین نامه داخلی مجلس، هیات رئیسه موظف است بلافاصله طرح استیضاح را به کمیسیون تخصصی ذی ربط ارجاع کند و کمیسیون مکلف است،حداکثر ظرف یک هفته با دعوت از استیضاح کنندگان و وزیر مربوطه موارد اجرا را بررسی کند.
نماینده مردم خمینی شهر درمجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پس ازمدت مذکور درصورتی که حداقل 10 نفر منصرف نشده اند،استیضاح در اولین جلسه علنی مطرح می شود، آقای رئیس چه وقت استیضاح امضا شده است؟ چند ماه طول کشیده، به صراحت بفرمایید، آقای رئیس آیا این خلاف ماده 223 هست یا خیر؟ چون استیضاح بعد از سانحه قطار سمنان مطرح شد و اگر با آئین نامه عمل می کردیم در آن زمان فرصت بیشتری بود،برای پرداختن به موضوع تا حالا که برنامه ششم آمد که بعد گفتید در برنامه ششم نمی توانیم و زمان گرفته شد.
وی ادامه داد:بنده معتقدم باتوجه به سوگندی که نمایندگان و هم هیات رئیسه خورده اند؛این مسائل را جهت شفاف سازی افکار عمومی پاسخ دهید چون استیضاح های بعدی هم به همین شکل مطرح می شود و ما در این رابطه تاکنون چیزی به نام لابی گری در هیات رئیسه نداشته ایم و حتی در زمینه استیضاح وزیر علوم هم، همین مشکل به وجود آمده است.
کمیسیون عمران به دلیل بررسی بودجه در مجلس امکان تشکیل جلسه را نداشت
لاریجانی در پاسخ به اخطار این نماینده گفت: البته شما زود قضاوت Judgment کردید،چیزی به نام لابی گری همان طور که گفتید وجود ندارد، استیضاح که مطرح شد همراه شد با بحث برنامه و بودجه که خودتان در جریان بودید که 66هفته صبح تا شب ما در خدمتتان بودیم و کمیسیون نمی توانست جلساتی را برگزار کند.
وی ادامه داد:ما موضوع را به کمیسیون ارجاع دادیم؛اما کمیسیون امکان تشکیل جلسه را نداشت؛بعداز اینکه بحث برنامه و بودجه تمام شد بحث را مطرح کردند و فرستادند و ما در اولین جلسه هم اعلام کردیم؛هیچ تخلفی صورت نگرفته است.
رحیمی: برخی از سوالات مکتوب استیضاح کنندگان مبهم است/ لاریجانی: سوالات ابهامی ندارد و استیضاح کنندگان توضیحات لازم را می دهند 
ساعت 8:58: علیرضا رحیمی در نشست علنی امروز (یکشنبه یکم اسفندماه)مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم در اخطاری با استناد به اصل 60 قانون اساسی گفت: متاسفانه در سوالات مکتوبی که از سوی استیضاح کنندگان مطرح و تهیه شده است،موضوعات استیضاح صریح و بدون ابهام ذکر نشده است و این موضوع مغایر با ماده 223 آیین نامه داخلی مجلس و قانون اساسی است.
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: استیضاح کنندگان وزیر راه 13 مورد را در تشریح دلایل استیضاح وزیر راه مطرح کرده اند، ولی در برخی از موارد موضوعات به صورت کلی و در برخی دیگر سوالات صراحت کامل را نداشته و مبهم است، به طوری که سوالات 1، 4 ، 7 ، 10 و 13 صراحت لازم را ندارند، به طور مثال در سوال اول مسئله عدم پاسخگویی مناسب از سوی وزارت راه به مطالبات اجتماعی مطرح شده است که باید ذکر می شد که این موضوع چه نسبتی با عملکرد وزارت راه دارد. 
وی ادامه داد:به نظر من هیات رئیسه مجلس قبل از اینکه طرح استیضاح را در دستورکار قرار دهد،باید این محورها و سوالات را بررسی و رفع ابهام می کرد.
موضوعات و سوالات استیضاح کنندگان وزیر راه صراحت دارد
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار این نماینده گفت: به نظر من موضوعات و سوالات استیضاح کنندگان وزیر راه صراحت دارد و ابهامی نیست و استیضاح کنندگان نیز در سخنرانی های خود توضیحات لازم را ارائه می کنند.
ساعت 8:40: "علی اکبر رنجبرزاده"در نشست علنی امروز (یکشنبه یکم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی اسامی نمایندگانی که در موافقت با استیضاح "عباس آخوندی"، وزیر راه و شهرسازی در مجلس سخنرانی می کنند را به شرح زیر قرائت کرد:
محمداسماعیل سعیدی ؛نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی
سیدمهدی مقدسی؛ نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی
محمدرضا صباغیان بافقی ؛نماینده مردم مهریز در مجلس شورای اسلامی
اکبر ترکی ؛نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس شورای اسلامی
احمد علیرضابیگی ؛نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی
محمدحسین فرهنگی؛نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی
حسینعلی شهریاری؛نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی
ساعت 8:24: بررسی استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در نشست علنی امروز (یکشنبه، یکم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
گفتنی است که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور ،سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات ،محمود واعظی وزیر ارتباطات،بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی،سیدرضاصالحی امیری وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی،مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری ،سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی،بیژن نامدار زنگنه وزیرنفت برای حضور در جلسه استیضاح در پارلمان حضور یافتند.
ساعت 8:12: نشست علنی امروز (یکشنبه یکم بهمن ماه ) مجلس شورای اسلامی به ریاست دکتر علی لاریجانی و با حضور206 نماینده رأس ساعت 8:09 دقیقه آغاز به کار کرد، امیرحسین قاضی زاده هاشمی دستور کار صحن علنی را به شرح زیر قرائت کرد:
1.بررسی استیضاح عباس آخوندی وزیر محترم راه و شهرسازی
2.ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون مشترک در مورد طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد ( اعاده شده از شورای محترم نگهبان 2)
3.گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال 1396 کل کشور.
طرح استیضاح عباس آخوندی در نشست علنی روز سه‌شنبه هفته گذشته پارلمان با 34 امضا در اعلام وصول شد. این بار سوم است که عباس اخوندی باید در ارزیابی رای اعتماد بهارستان قرار گیرد.
متن کامل طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
هیأت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی
احتراماً اینجانبان امضاء‌کنندگان ذیل به عنوان نمایندگان مجلس شورای اسلامی به استناد بند اول اصل 89 قانون اساسی و ماده 222 آیین‌نامه داخلی مجلس به دلایل زیر تقاضای استیضاح وزیر محترم راه و شهرسازی جناب آقای دکتر آخوندی را داریم.
1 ــ سیستم ریلی به عنوان ایمن‌ترین شیوه حمل و نقل در دو سال گذشته در یک محل دارای دو سانحه مرگبار شده است در حالی که اولاً عامل آن مشکل مدیریتی و خطا در برنامه‌ریزی بوده و نه یک اتفاق. ثانیاً در استیضاح قبلی ایرادات اساسی ایمنی حمل و نقل ریلی هشدار داده شده بود و ثالثاً این سانحه دردناک در محوری اتفاق افتاد که هزینه ابهام‌آمیز تجهیزات سیگنالینگ آن مورد سؤال در استیضاح قبلی بود و بلاک‌بندی این مسیر به‌عنوان افتخار مدیریتی وزارت قلمداد می‌شد ولی همین بلاک‌بندی به‌دلیل سوء مدیریت و برنامه‌ریزی موجب سانحه شد.
2 ــ علت به‌کارگیری نیروی بازنشسته علی‌رغم مخالفت وزارت اطلاعات به‌عنوان مسئول حراست وزارتخانه چیست و چرا علی‌رغم تذکرات دستگاههای نظارتی ایشان را حفظ کرده‌اید و در قبال دخالتهای گسترده ایشان در تخلفات اقتصادی و سوء استفاده‌های مدیریتی سکوت کرده‌اید؟
3 ــ توسعه فعالیت اقتصادی بنگاه‌های وابسته به جناب‌عالی در حوزه وزارت راه و شهرسازی چیست و نقش فرزند شما در قراردادهای وزارتخانه چه توجیهی دارد؟
4 ــ مسکن مهر را مزخرف اعلام کرده و مسکن اجتماعی که در سال اول وزارتتان جایگزین مسکن مهر اعلام نمودید هیچ‌گاه معرفی نشد. طرح جامع مسکن را هم متوقف و بخش مسکن را بلاتکلیف کردید.
5 ــ علت اینکه توافقات خرید هواپیما را مخفی انجام داده و متن توافق را حتی در اختیار کمیسیون عمران قرار ندادید، چیست؟
6 ــ علت اینکه در هیئت دولت به‌جای کار وزارتخانه به‌دنبال طرحهای حزب‌سازی هستید، چیست؟
7 ــ علت عدم شفافیت در قراردادهای شرکت فرودگاه‌های کشور و عدم نظارت بر فعالیتهای اقتصادی مدیران این شرکت چیست؟
8 ــ چرا بررسی سانحه آنتونوف 149 تهران ــ طبس را متوقف نمودید؟
9 ــ در خصوص 4 سانحه مرگبار هوایی و ریلی چه پاسخی دارید؟
10 ــ برای کشته شدن سربازان راکب اتوبوس در فارس چه پاسخی به جامعه دادید؟
11 ــ در تمام دنیا با سوانحی چون سقوط Fall آنتونوف و قطار سمنان، مدیر مربوطه استعفا یا برکنار می‌شد اما شما در سانحه آنتونوف که با مجوز غیرقانونی رئیس هواپیمایی وقت فعالیت می‌کرد، رسماً از ایشان حمایت کردید و جلوی استعفای ایشان را گرفتید، چه پاسخی به افکار عمومی دارید؟
12 ــ کریدورهای بین‌المللی عبوری از ایران به‌دلیل عدم اقدام به‌موقع در کشورهای مجاور جایگزین شده و عملاً فرصتهای نسلهای آینده در حال از دست رفتن است، چه پاسخی دارید؟
 

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 246486 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟