کشف کشتی جنگی بعد از 300 سال+عکس

کشتی جنگی سوئدی واسا که سالها پیش در دریا غرق شده بود امروزه تبدیل به یک موزه هنری و یکی از بهترین جاذبه های گردشگری استکهلم شده است.

یکی از جاذبه های دیدنی و گردشگری سرتاسر دنیا موزه هایی هستند که همانند موزه های دیگر محل نگهداری اشیا قیمتی و تاریخی نمیباشند بلکه به نوعی یک اثر هنری محسوب می شوند.

داستان واقعی کشتی موزه واسا استکهلم چیست؟
این کشتی یکی از کشتی های جنگی بود که در قرن هفدهم میلادی برای سفری از به حرکت در آمد اما به دلیل بادی شدید به یک طرف کج شد و به عمق دریا فرو رفت. سالها پیش یعنی در سال 1628 میلادی تعدادی از کشتی های جنگی از بندر استکهلم سفر خود را آغاز کردند که بزرگترین آنها کشتی واسا که به نام خاندان سلطنتی آن زمان نامگذاری شده بود ؛ این کشتی بزرگ و زیبا بعد از حرکت به سمت دهانه بندر به علت وزش بادی شدید به یک طرف منحرف شد و آب از درگاه های آن به داخل کشتی ورود پیدا کرد و به عمق دریا فرو رفت و بیش از 300 سال بعد کشف شد.

غرق شدن کشتی واسا در در سال 1628 میلادی
طبق اسناد و گفته ها کشتی واسا قرار بود یکی از بهترین کشتی های نیروی دریایی سوئد با 64 توپ باشد که احتمالا به طرف لهستان که برای سالیان سال دشمن شماره یک سوئد به شمار می رفت لنگر کشیده بود اما هرگز به مقصد خود نرسید.

333 سال طول کشید که واسا دوباره نور خورشید را ببیند و توسط پژوهشگری آزاد به نام "اندرس فرانزن" در اوایل دهه 1950 میلادی کشف شد و طولی نکشید که ایده ی ساخت موزه ی آن شکل گرفت و بعد از مدت کوتاهی تحت نظارت استاد هلندی مشوهری با گروهی تشکیل شده از مجسمه تراش ها، نجارها، نقاشان، شیشه کاران و آهنگران ساخته شد و به شکل امروزی خود که در تصاویر این بخش از سرگرمی نمناک مشاهده می کنید در آمد .

پس از مدتها تلاش در نهایت در تاریخ 24 آوریل سال 1961 میلادی کشتی واسا با انجام کارهای مقدماتی از دریا خارج شد و برای نگهداری آن ابتدا از پلی اتیلن یک ماده مومی حلال در آب استفاده شد و برای چندین سال پاشیدن آن ماده روی کشتی ادامه داشت. که در این میان هزاران شی بازیابی شده و قدیمی ترین بادبان های موجود در جهان، استخوان های خدمه کشتی، تجهیزات و مجسمه های کنده کاری شده و بیش از 14 هزار شی چوبی یافت شد که تک تک آن ها مرمت شده و مانند یک پازل بسیار بزرگ در جای خود قرار گرفت.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

کدخبر: 448055 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟