چرا نوزادان به کم خونی مبتلا می شوند

سلامت کودکان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدین است و آنها مدام مراقب هستند تا گزندی به فرزندشان نرسد اما گاهی به‌دلایل مختلف سلامت کودکان از همان دوران نوزادی و جلوی چشم والدین به خطر می‌افتد.

کم خونی یکی از همین مشکلات قابل رفع است اما شاید بسیاری ندانند که بی‌توجهی به آن، نوزاد را در آینده با کندذهنی، رخوت و افزایش احتمال ابتلا به عفونت‌ها مواجه خواهد کرد.دکتر حسن ابوالقاسمی در این باره به «ایران» می‌گوید: هرچند کم خونی در نوزادان پدیده‌ای رایج نیست اما بسیار با اهمیت است.رئیس دهمین کنگره هماتولوژی نوزادان می‌افزاید: بیماری‌های ژنتیک و ناسازگاری خونی جنین و مادر دلایلی هستند که باعث می‌شوند نوزاد با کم خونی به دنیا بیاید.

گاهی هم مقداری خون از طریق بندناف به جفت منتقل می‌شود که باعث کم خونی نوزاد می‌شود. اما در مواردی هم نوزاد پس از تولد دچار این بیماری می‌شود. برای مثال برخی نوزادان نارسی که در nicu نگهداری می‌شوند، به دلیل خونگیری‌های متعدد و ابتلا به عفونت دچار کم خونی می‌شوند.آن دسته از نوزادانی که در اوایل شیرخوارگی به‌دلیل محرومیت از شیر مادر و ناسازگاری با شیر خشک از شیر پاستوریزه استفاده می‌کنند نیز در معرض کم‌خونی فقر آهن قرار دارند.رئیس انجمن خون و سرطان کودکان تأکید می‌کند: نوزادان طبیعی از

4 تا 6 ماهگی و نوزادان نارس از

6 هفتگی باید قطره آهن استفاده کنند، هرگونه سهل‌انگاری در این زمینه می‌تواند احتمال ابتلا به کم خونی فقر آهن را افزایش دهد.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 309997 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟