تاریخ‌ سازی در فضا: اولین تصویر از مهمان میان‌ ستاره‌ ای منظومه شمسی

به گزارش رکنا،  رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) موفق شده است با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ خود (VLT)، تصویری بسیار واضح از دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای 3I/ATLAS را ثبت کند. این تصویر تنها دو روز پس از کشف آن، در تاریخ اول ژوئیه سال ۲۰۲۵ تهیه شده است.

ورود دنباله‌دار به منظومه شمسی

دنباله‌دار 3I/ATLAS یکی از معدود مهمان‌های میان‌ستاره‌ای است که تاکنون وارد منظومه شمسی شده است. این جرم که از فضای میان‌ستاره‌ای به ما نزدیک شده است، پس از جرم‌های شناخته‌شده‌ای همچون 'اوموآموآ' در سال ۲۰۱۷ و 'بوریسوف' در سال ۲۰۱۹، سومین مورد کشف‌شده محسوب می‌شود.

نمایش حرکت دنباله‌دار

تصاویر جدیدی که از این جرم میان‌ستاره‌ای تهیه شده‌اند، به‌صورت تایم‌لپس ثبت شده‌اند و طی یک مدت‌زمان ۱۳ دقیقه‌ای حرکت آن را در آسمان به نمایش می‌گذارند. رصدخانه جنوبی اروپا اعلام کرده است که در آینده، تصاویر واضح‌تر و دقیقی از این دنباله‌دار مرموز منتشر خواهد شد، در حالی که این جرم همچنان به مسیر خود در درون منظومه شمسی ادامه می‌دهد.

دنباله‌دار در مسیر نزدیکترین فاصله به زمین

بر اساس پیش‌بینی‌ها، دنباله‌دار 3I/ATLAS در اواخر اکتبر ۲۰۲۵ به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین خواهد رسید. با این حال، در آن زمان به دلیل قرار گرفتن این جرم در پشت خورشید، امکان مشاهده آن وجود نخواهد داشت.

دوباره قابل رؤیت در دسامبر

در ماه دسامبر همان سال، این دنباله‌دار بار دیگر قابل مشاهده خواهد بود. این فرصت، پیش از بازگشت آن به اعماق فضای میان‌ستاره‌ای رخ می‌دهد. انتظار می‌رود که اطلاعات بیشتری در خصوص این جرم میان‌ستاره‌ای از سوی پژوهشگران ارائه شود.

منبع: space

اخبار تاپ حوادث

وبگردی