10 واقعیت رنگ ها و اثر رنگ در عکاسی
رکنا: واقعیت رنگ ها و اثر رنگ در عکاسی را در ادامه بخوانید.

به گزارش رکنا، موضوع رنگ در عکاسی ، یکی از جذاب ترین مسائل مربوط به هنر عکاسی است. هنر عکاسی به شدت مبتنی بر نور، فرم و رنگ است.
براساس نظریات دانشمندان درحقیقت چیزی به نام رنگ وجود ندارد و دنیا کاملا بی رنگ است. مغز انسان دارای یک سیستم تکامل یافته پیچیده، برای تشخیص نور مرئی است. مغز انسان با تفکیک فرکانس های مختلف رنگ ها را خلق می کند. آنچه را که به عنوان رنگ می بینیم در حقیقت انعکاس نورهای مختلف با فرکانس های متفاوت است. ما این فرکانس های مختلف را به صورت نورهای رنگی، یا رنگ مشاهده می کنیم.
موضوع رنگ در عکاسی یکی از هیجان انگیز ترین موضوعات دنیای عکاسی است. برای اینکه بتوانیم تاثیرات رنگ در عکاسی را بشناسیم، باید ابتدا با واقعیت رنگ ها و تاثیرات آن آشنا شویم. در این مقاله قصد داریم ضمن بررسی ماهیت رنگ ها به تاثیرات آن و موضوع رنگ در عکاسی بپردازیم.
موضوعات کاربردی رنگ در عکاسی
تعیین هدف: قبل از استفاده از رنگ در عکاسی، باید هدف خود را مشخص کنید. آیا میخواهید رنگها را برای جذابیت تصویر استفاده کنید؟ یا ممکن است بخواهید با استفاده از رنگها، احساسات و ابهامات را بیان کنید؟
بررسی رنگهای موجود در صحنه: قبل از شروع به عکاسی، باید رنگهای موجود در صحنه را بررسی کنید. این کار به شما کمک میکند تا با توجه به رنگهای موجود، رنگهای مناسب را برای استفاده در عکس انتخاب کنید.
استفاده از رنگهای تضادی: استفاده از رنگهای تضادی، مانند سبز و قرمز یا آبی و نارنجی، به عکس شما جذابیت بیشتری میبخشد.
استفاده از رنگهای طبیعی: استفاده از رنگهای طبیعی، مانند سبز، آبی و قهوهای، به تصویر شما زیبایی و طبیعیت بیشتری میبخشد.
استفاده از رنگهای پراکنده: استفاده از رنگهای پراکنده، مانند گلهای رنگارنگ در یک چمن سبز، یا ظرف های رنگی درکنار هم بر روی سک صفحه یکدست رنگی،به تصویر شما جذابیت بیشتری میبخشد.
توجه به نور: نور موجود در صحنه، میتواند تأثیر زیادی بر رنگهای عکس داشته باشد. بنابراین، باید در نظر داشت که در هنگام عکاسی، نور را به درستی کنترل کنید.
استفاده از فضای رنگی مناسب: استفاده از فضای رنگی مناسب، مانند RGB یا CMYK، به شما کمک میکند تا رنگها را به درستی در عکس نشان دهید.
رنگ در عکاسی طبیعت
واقعیت رنگ در عکاسی
واقعیت این است که رنگ در عکاسی به صورت مستقل، قابل تحلیل و ارزیابی نیست. به این معنی که رنگ ها از تاثیرات محیط و رنگ های هم جوارشان معنا می گیرند. وقتی رنگ سفید در یک پس زمینه سفید کشیده می شود، تاثیری خنثی دارد. اما وقتی همین رنگ بر روی پس زمینه ای سیاه قرار داده می شود، به شدت مورد توجه قرار می گیرد. یکی از موارد مهم در موضوع رنگ در عکاسی تاثیراتی است که رنگ پیش زمینه یا میان زمینه، بر پس زمینه و یا بالعکس می گذارد.
سیاه، سفید، خاکستری Gray |white | Black
مهم نیست چه رنگی را انتخاب می کنید، حتی بی رنگ ترین رنگ ها (سیاه، سفید، خاکستری) اگر به صورت هوشمندانه انتخاب شوند؛ جادویی می کنند که غیر قابل توصیف است. رنگ های سیاه و سفید در دو حالت مختلف که یکی رنگ پس زمینه (background) باشد و دیگری رنگ میان زمینه (middle ground) تاثیر کاملا متفاوتی دارند. سفید که رنگی فعال است، فراتر از حدودی که برایش تعیین شده پرتو افشانی می کند. با مقایسه این چهار تصویر متوجه میزان تاثیر هر کدام از رنگ های سیاه وسفید بر روی پس زمینه مخالف خواهید شد.
دود سفید روی پس زمینه سیاه
رنگ سیاه روی سفید
عکس سیاه روی پس زمینه سفید
عکس سفید روی پس زمینه سیاه
رنگ سفید بر روی زمینه سیاه، بزرگ تر از شکلی سیاه با همان اندازه بر روی زمینه ای سفید نمایان می شود.حال آن که سیاه رنگی غیر فعال است. در تصاویر بالا چنین به نظر می رسد که رنگ های متضاد بر روی خودش برمی گردد.
تاثیر رنگ های اصلی وفرعی بر روی زمینه های سیاه و سفید
رنگ های اصلی و فرعی بر روی پس زمینه سیاه یا سفید، جلوه های متفاوتی ایجادمی کنند. این موضوع در تمام ژانرهای عکاسی، که اهداف عکاسی تبلیغاتی یا پروپاگاندا را مد نظر دارند مانند عکس گردشگری، عکس انتخاباتی ، عکس تاتر، عکس فیلم و سایر عکس های تبلیغاتی مربوط به کالا و خدمات، اهمیت بسیار زیادی دارد. در ادمه با قراردادن سوژه هایی که رنگ های غالب آنها ( زرد، قرمز، آبی ) است بر روی دو پس زمینه سفید و سیاه می توانید تفاوت های این انتخاب را مشاهده کنید.
yellow|رنگ زرد
رنگ زرد روی زمینه سیاه
همانطور که مشاهده می کنید گل زرد رنگ، بر روی زمینه ی سیاه، گرم و آرام است. اما همین گل بر روی زمینه ی سفید، سرد و هجوم آور است.
رنگ زرد روی سفید
رنگ زرد طول موجی بین 580 تا 600 نانومتر دارد. با اینکه طول موج بالایی دارد و سرشار از انرژی و زندگی است، اما تاثیر پس زمینه های سفید و مشکی بر روی آن به قدری زیاد است که، معنای متفاوتی را در دو بستر تیره و روشن به نمایش می گذارد.
Red|رنگ قرمز
رنگ قرمز با طول موجی در حدود 700 نانومتر یکی از سه رنگ اصلی عکاسی است. این رنگ با وجود جاذبه و قدرت بسیار زیادی که دارد در دو پس زمینه سیاه و سفید جلوه های متفاوتی از خود را به نمایش می گذارد.
رنگ قرمز روی پس زمینه مشکی
رنگ قرمز، بر روی پس زمینه سفید، پرتو افشان و نورانی است.با مقایسه قرارگیری این دو سوژه بر روی پس زمینه های سفید و مشکی کاملا مشخص می شود که، رنگ قرمز بر روی زمینه مشکی جلوه متفاوتی از زیبایی رنگ قرمز را نشان می دهد.
توت فرنگی قرمز روی پس زمینه سفید
در عکاسی توجه به کاربرد رنگ به لحاظ تضاد رنگ ها و یا همنشینی رنگ ها، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. قرارگرفتن عکس در زمینه سفید و یا پس زمینه سیاه، به اهداف مورد نظر عکاس، بستگی دارند.
Blue| رنگ آبی
رنگ آبی، یکی دیگر از رنگ های اصلی عکاسی با طول موجی درحدود 450 تا 500 نانومتر است. در روانشناسی رنگ ها، رنگ آبی از اهمیت خاصی برخوردار است. این رنگ یکی از رنگ هایی است که طرفداران زیادی دارد .انواع آبی ها از آبی تیره تا آبی روشن، رنگ مورد علاقه بسیاری از مردم جهان است. از آنجا که آب و آسمان دو عنصر اصلی طبیعت، به رنگ آبی هستند؛ این رنگ بنام رنگ بهشت و اقتدار معروف است. جالب است بدانید رنگ پرچم سازمان ملل متحد و 53 درصد کشورهای جهان رنگ آبی است.
رنگ آبی بر روی پس زمینه سفید
احساساتی که رنگ آبی تداعی می کند:
آبی تیره :هوش، عزت، اعتقاد و اعتبار را تداعی میکند.
آبی کمی روشن تر: احساس اقیانوس ها و بیکرانگی دریا،احساس خنکی، استحکام ، تمیزی و پاکی را به ذهن متبادر می کند.
آبی روشن: احساس آبی آسمان، آرامش معنوی و بی نهایت را تداعی می کند.
عکاسی آسمان شب
آبی بیش از هر رنگ دیگری جلوه هایی معنایی دارد. تاثیرات آبی متاثر از غلیظ یا رقیق شدن آن و تلفیقش با سایه ها است.رنگ آبی بر روی زمینه سیاه بسیار تیره است. آبی بر روی زمینه سفید نورانیت بیشتری دارد.
موضوع رنگ در عکاسی یکی از موضوعات مهم است. و در این مقاله به بخش کوچکی از تاثیرات رنگ در عکاسی اشاره شد.
-
فیلم آوازخوانی و رقص ریز شقایق دهقان با آهنگ محلی مازندرانی / جان و جهانى و خورشید کهکشانى...!
ارسال نظر