چگونه عکس ها می توانند سرنوشت بیماران سرطانی را تعیین کنند؟
رکنا: دانشمندان با کمک هوش مصنوعی FaceAge، با تحلیل چهره بیماران سرطانی توانستند احتمال زندهماندن آنها را تخمین بزنند؛ این فناوری نوین دقتی فراتر از ارزیابی برخی پزشکان داشته و راه را برای پیشبینی بهتر شانس بقا هموار کرده است.

به گزارش رکنا، محققان موفق شدهاند با بهرهگیری از الگوریتمی تازه به نام "FaceAge"، از طریق تحلیل تصاویر چهره بیماران، احتمال زندهماندن آنها را پیشبینی کنند. این فناوری نوپا توانسته در برخی موارد از ارزیابیهای پزشکان پیشی بگیرد.
پشتوانه مطالعاتی و روش کار FaceAge
براساس مطالعهای که در مجله Lancet Digital Health منتشر شده است، این الگوریتم فقط با یک عکس، قادر است سن بیولوژیکی فرد را تخمین بزند. نتایج آزمونها نشان داد بیمارانی که چهرهای جوانتر از سن واقعی خود داشتند، شانس بقای بیشتری در برابر سرطان داشتند.
FaceAge با آموزش دادهشده از دهها هزار تصویر، روی بیش از ۶ هزار بیمار مورد آزمایش قرار گرفت و توانست ارتباط مهمی میان ویژگیهای ظاهری و پیشآگهی سرطان یافته و مدل کند. ضمن آنکه ترکیب نتایج الگوریتم با تحلیلهای پزشکان، دقت پیشبینیها را به عدد قابل توجه ۸۰ درصد افزایش داد.
کاربردها و چالشها
این ابزار میتواند به پزشکان در تصمیمگیری درمانی دقیقتر کمک کند. با این حال، پژوهشگران درباره ریسکهای مرتبط با دادههای ناقص و احتمال سوگیری مدل هشدار دادهاند. اکنون بررسیهای بیشتری برای مطالعه عملکرد این الگوریتم و آزمایش آن روی گروههای جدید از بیماران در دست اقدام است.
-
جنابخان به رضا گلزار هم رحم نکرد!
ارسال نظر