تب کریمه کنگو خطرناک است اما قابل پیشگیری است

انتقال بیماری

انواع حیوانات وحشی و اهلی مانند گاو، گوسفند، بز و گربه قربانی اصلی این ویروس هستند اما بسیاری از پرندگان نسبت به آن مقاوم اند. همچنین تب کنگو در شتر مرغ بسیار شایع است و یکی از مهم ترین علل ابتلای انسان محسوب می شود. پس از نیش زدن حیوان توسط کنه آلوده، ویروس حدود یک هفته در جریان خون باقی می ماند و با نیش زدن مجدد کنه ای دیگر، بیماری به حیوان دیگر انتقال می یابد.ویروس تب کنگو از طریق نیش کنه، تماس با خون و بافت های حیوان بلافاصله پس از ذبح به انسان منتقل می شود. به همین دلیل بیماری در بین کارکنان دامپزشکی و کشتارگاه ها شیوع بیشتری دارد. همچنین تماس مستقیم با خون، ترشحات، اندام ها و مایعات بیولوژیک بدن انسان نیز می تواند فرد دیگری را مبتلا کند. استریل نشدن وسایل بیمارستانی نیز عامل انتقال بیماری در بیمارستان هاست.

علایم تب کریمه کنگو

مدت کمون بیماری بستگی به نوع انتقال دارد. پس از نیش کنه، ویروس عموما سه تا حداکثر 9 روز در خون باقی می ماند. پس از تماس با خون یا بافت های آلوده 5 تا 6 روز و حداکثر 13 روز تا زمان بروز علایم فاصله است.بروز بیماری ناگهانی و همراه با تب، درد عضلانی، سرگیجه، خشکی و درد گردن، کمر درد، سردرد و حساسیت چشم ها به نور است. ممکن است بیمار دچار علایمی مثل تهوع، استفراغ، اسهال، دردهای شکمی، درد گلو، آشفتگی، خون ریزی زیرپوستی و بداخلاقی ناگهانی شود. پس از دو تا چهار روز، تحریک پذیری جای خود را به خواب آلودگی، افسردگی و خستگی می دهد و درد شکم به سمت بالا و کبد پیشروی می کند.علایم بیماری شبیه هپاتیت است و در موارد ابتلای شدید پس از پنج روز می تواند به اختلال شدید عملکرد کلیوی، نارسایی کبدی و ریوی ناگهانی بینجامد.

پیشگیری؛ مهم ترین راه مقابله

این بیماری به سرعت پیشرونده و با علایمی شبیه آنفلوآنزا همراه است و تشخیص ندادن فوری آن، زندگی بیمار را به خطر می اندازد. به همین دلیل پیشگیری بهترین و مؤثرترین روش در برابر آن است.پوشیدن لباس و شلوار کاملا بلند و با رنگ روشن برای تشخیص جای نیش کنه، استفاده از مواد دافع کنه و دوری از مناطق آلوده به کنه توصیه می شود.استفاده از لباس های محافظ، دستکش و قرار دادن حیوان در قرنطینه قبل از ورود به کشتارگاه به مدت دو هفته باعث پیشگیری از انتقال ویروس از حیوان به انسان می شود.همچنین کادر درمانی نیز در صورت مشاهده فرد مبتلا به این بیماری به هیچ وجه نباید با وی تماس فیزیکی داشته باشند، حتما باید لباس های محافظ بپوشند و پس از اقدامات درمانی دست ها را به خوبی بشویند. گوشت پخته این بیماری را منتقل نمی کند.

مترجم: مریم سادات کاظمی برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 269098 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟