آیت الله مصباح یزدی درگذشت + علت فوت

به گزارش رکنا، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی پس از مدتی تحمل بیماری، عصر جمعه دارفانی را وداع گفت.

علت فوت آیت الله مصباح یزدی

آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی از روز شنبه (۶ دی ماه) به علت وخامت بیشتر بیماری گوارشی در بیمارستانی در تهران بستری شده بود که عصر امروز در سن ۸۵ سالگی جان به جان‌آفرین تسلیم کرد.

زندگی نامه آیت الله محمدتقی مصباح یزدی

محمد تقى مصباح یزدى در سال ۱۳۱۳ هجرى شمسى در شهر کویرى یزد دیده به جهان گشود. وى تحصیلات مقدماتى حوزوى را در یزد به پایان رساند و براى تحصیلات تکمیلى علوم اسلامى عازم نجف شد. از سال ۱۳۳۱ تا سال ۱۳۳۹ ه. ش. در دروس امام راحل (ره) شرکت و در همین زمان، در درس تفسیر قرآن، شفاى ابن سینا و اسفار ملاصدرا از وجود علامه طباطبایى (رحمه الله) کسب فیض کرد.

دوران جوانی و مبارزات انقلابی

وى حدود پانزده سال در درس فقه آیت الله بهجت (ره) شرکت داشت. بعد از آن که دوره درسى ایشان با امام (ره) به علت تبعید حضرت امام قطع شد، به تحقیق در مباحث اجتماعى اسلام، از جمله بحث جهاد، قضا و حکومت اسلامى، پرداخت.

وى در مقابله با رژیم پهلوى نیز حضور داشت که از آن جمله، همکارى با شهید بهشتى، شهید باهنر و مرحوم هاشمی رفسنجانى است و در این بین، در انتشار دو نشریه با نام هاى "بعثت" و "انتقام" نقش داشت.

فعالیت‌های علمی فرهنگی

پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران او در تأسیس دفتر همکاری حوزه و دانشگاه و در جهت تحول و بازسازی نظام حوزه نقش فعالی ایفا کرد. او بنیاد علمی پژوهشی باقرالعلوم و سپس مؤسسهٔ آموزشی پژوهشی امام خمینی را در قم پایه‌گذاری کرد. وی هم‌اکنون رئیس مؤسسهٔ علمی پژوهشی امام خمینی و همچنین رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است.

انتخابات مجلس شورای اسلامی دهم

در زمان دولت یازدهم ایران، مصباح از مخالفان این دولت محسوب می‌شد و از برنامه انفرادی خود و اعضای جبهه پایداری برای در دست‌گرفتن اکثریت اعضای دوره دهم مجلس شورای اسلامی صحبت کرده‌است. وی در جلسات خود با نمایندگان دوره نهم مجلس شورای اسلامی که عضو جبهه پایداری هستند، از سعید جلیلی و باقری لنکرانی، به عنوان بهترین گزینه‌ها برای در دست گرفتن ریاست دوره نهم مجلس شورای اسلامی سخن گفته‌است.

مسئولیت های کنونی

مصباح یزدی  ریاست مؤسّسه آموزشى و پژوهشى امام خمینى(رحمه الله) را از جانب رهبر انقلاب برعهده داشت . ایشان در سال ۱۳۶۹ به عنوان نماینده دومین دوره مجلس خبرگان رهبری از استان خوزستان، و پس از آن نیز در دوره‌های سوم و چهارم این مجلس از سوی مردم تهران به نمایندگی برگزیده شد.

آثار و تألیفات

او داراى تألیفات و آثار متعددى در زمینه هاى فلسفه اسلامى، الهیّات، اخلاق و عقاید است که از جمله این آثار می توان به آذرخشى دیگر از آسمان کربلا ، آزادی؛ ناگفته‌ها و نکته‌ها ، آفتاب مطهر، آفتاب ولایت‌، آموزش عقاید، آموزش فلسفه جلد ۱، آموزش فلسفه جلد ۲، آیین پرواز، اخلاق اسلامی، اخلاق در قرآن (معارف قرآن ۷) جلد اول، اخلاق در قرآن (معارف قرآن ۷) جلد دوم، اخلاق در قرآن (معارف قرآن ۷) جلد سوم، اصلاحات، ریشه‌‌ها و تیشه‌‌ها‌‌‌‌، انسان‌سازى در قرآن (مجموعه کتب آموزشی معارف قرآن ۷)، انسان‌شناسى (معارف قرآن ۳)، انسان‌شناسى در قرآن (مجموعه کتب آموزشی معارف قرآن ۳)، انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن، انقلاب اسلامی، جهشی در تحولات سیاسی تاریخ ایدئولوژى تطبیقى و ... اشاره کرد.

درس ها

آیت الله مصباح یزدی در سال های گذشته کلاس درس های مختلفی را در شهر قم برای طلاب حوزه علمیه و سایر پژوهشگران موضوعات دینی برگزار کرده است که از جمله آنها می توان به شرح دعای مکارم الاخلاق؛ درس‌های اخلاق، موانع التزام به ایمان، درس‌های اخلاق، اخلاق و سیاست، شرح رویش، تا ملاقات خدا و ... اشاره کرد.

مواضع

مصباح یزدی معتقد است که زمامدار صالح باید ذهن مردم را نسبت به آنچه از اسلام نمی‌دانند هوشیار کرده و به آن‌ها آموزش دهد؛ البته در هر زمانی نیز نیاز‌های مردم مختلف است؛ در هر صورت باید بدانیم که مخالفت با، ولی امر مسلمین به نوعی شرک است.

وی با برشماری ارکان مهمی که حوزه را در تراز انقلاب اسلامی نگاه می‌دارد، معتقد است: سه رکن مهم در رابطه با حوزه تراز انقلاب اسلامی وجود دارد. اولین رکن، شناخت صحیح نسبت به اسلام است. هم اینکه چه موضوعاتی را باید دانست و هم اینکه چطور باید آن‌ها را فراگرفت. امروز سوالات در جامعه فراوان است، اما پاسخ‌ها به اندازه کافی نیست. همه ما نیز می‌دانیم که با چنین وضعی جامعه اصلاح نخواهد شد.

مصباح یزدی اظهار می کند که دومین رکن، عامل درونی برای عمل است. صرف دانستن، دردی را دوا نمی‌کند بلکه باید آنچه را آموخته ایم به کار گیریم و سومین رکن، بصریت اجتماعی است. اگر درک اجتماعی و شناخت مسائل روز و حیله‌های دشمنان را به خوبی بشناسیم و هر سه رکن را در حوزه علمیه پیاده کنیم، در برابر خداوند متعال رو سفید خواهیم بود وگرنه به هیچ وجه نخواهیم توانست پاسخگوی خون‌هایی باشیم که در راه این هدف ریخته شده است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

کدخبر: 635173 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟