به گزارش گروه حوادث رکنا، تصاویرغمبار خانه‌هایشان البته اتفاقات چندان امید بخشی را روایت نمی‌کند. اگرچه رئیس جمهوری پس از سفر هفته گذشته خود به مناطق سیل‌زده، پرده‌ای از امیدها را برای اهالی گلستان گشود، اما نگرانی‌ها همچنان ادامه دارد. مردم نسبت به آینده شهرشان دغدغه دارند و سیلاب‌های اخیر دراستان‌های غرب و جنوب غربی و روانه شدن سیل کمک‌ها و دغدغه‌ها به آن سمت هم آنها را نسبت به «فراموش شدن» ترسانده است. امید در گلستان اما هنوز در جریان است. حرکت‌های خیرخواهانه مردم و خیرین ادامه دارد و در کنار اتفاقات تلخ باید از تصاویر روشن و امیدبخش هم حکایت کرد. مراسم جشن عروسی 35 زوج جوان ترکمن، سیستانی و فارس در محل اسکان اضطراری، یک تصویر زیبای به یاد ماندنی محسوب می‌شود. در کنار این باید به روحیه همبستگی و اتحاد گلستانی هم پرداخت. حفر کانال، ایجاد یک دیواره شن و ماسه برای نجات شهری که سیل در کمینش نشسته، قطعاً تا سالیان سال در ذهن مردم خواهد ماند. سیل اگرچه تصاویر غمبار و تلخ زیادی به همراه داشت، اما نوید یک سال امید بخش انساندوستانه هم به مردم داد. گلستانی‌ها در اوج مشکلات، سخاوت به خرج دادند و اندک دارایی باقیمانده‌شان که همان زور بازوهایشان بود را به خدمت گرفتند. زنجیره انسانی ساختند و با تمام توان به جنگ سیلی رفتند که قرار بود برایشان سرچشمه خیر و برکت شود. سیل البته خسارات زیادی به همراه داشته است، اما قطعاً در پس آن؛ یک سال پر آب و پر برکت خواهد بود. این حرف مردمی است که روی تپه‌هایی از گل و لای نشسته‌اند و به زندگی از دست رفته‌ای فکر می‌کنند که سال‌های سال برایش زحمت کشیده‌اند!

دولت با همه قدرت در صحنه است
آخرین تماس رئیس جمهوری با محمد غراوی، سرپرست استانداری گلستان نشان می‌دهد مسئولان درهرقدم، پیگیراقدامات انجام شده برای امدادرسانی و مهار روان آب‌های سطح منطقه گلستان هستند. حسن روحانی در این تماس، به مردم قول داد که دولت با همه قدرت برای تخلیه آب از سطح مناطق به زیر آب رفته گلستان در صحنه است و پس از آن هم برای بازسازی استان و رفع مشکلات مردم در کنار آنها خواهد ماند! میر محمد غراوی هم در پاسخ به رئیس جمهور، گزارش مفصلی از آخرین وضعیت سیلاب در گلستان ارائه کرد و با اشاره به ورود تجهیزات جدید لایروبی قرارگاه خاتم الانبیا، نوید داد که لایروبی مسیر سیلاب‌ها و خروجی رودخانه‌های منطقه شدت بگیرد. او همچنین از تمهیداتی خبرداد که روان آب‌های بالادست در حوزه آبریز شرق گلستان به طرف تالاب‌ها منحرف شده و آب کمتری روانه آق‌قلا و گمیشان شود. آن‌طور که او از آخرین وضعیت گلستان می‌گوید، وضعیت استان در مدت کوتاه‌تر از آنچه تصور می‌شد، به حالت طبیعی برخواهد گشت! گلستان 18 سال پیش هم طعمه سیل شده بود، آن زمان 300 نفر، جان خود را از دست دادند و حالا اما آمار 8 نفر فوتی با وجود خسارت‌های مالی زیاد، یک رکورد بی‌سابقه محسوب می‌شود. رکوردی که البته نمی‌تواند از فاجعه نامیده شدن سیل گلستان کم کند!
نشست کاری فرماندهان نیروهای مسلح در روز 5 شنبه شاید آخرین وضعیت استان را بهتر توصیف کند.
در این نشست یکبار دیگر، تخلیه سریع آب از منازل و معابر عمومی و هدایت آن به سمت رودخانه و دریای خزر مورد تأکید قرار گرفت. به گفته سرپرست استانداری، دبی گرگانرود در پشت سد وشمگیر از 74 به 94 متر مکعب در ثانیه افزایش یافته است. در شهرستان بندر ترکمن و در روستای قره سو دستگاه‌های لایروب شرکت آب منطقه‌ای و سپاه فعال شده‌اند تا خروجی به سمت دریای خزر افزایش یابد. در آن سو در گمیشان نیزدستگاه لایروب سازمان بنادر و دریانوردی در دهانه گرگانرود فعال شده تا قدرت تخلیه آب به سمت دریا بیشتر شود. لایروب تخصصی نیروی دریایی ارتش هم با هدف تلاش برای لایروبی سریع‌تر کانال و رودخانه گرگانرود و خروج آب از شهر گمیشان راه‌اندازی و فعالیت خود را آغاز کرده است.
مسئولان قول داده‌اند تا طی هفته آینده، آب منازل و معابر شهرها تخلیه شده و پس از آن شرایط بازگشت مردم به خانه‌هایشان و مرمت و ترمیم ساختمان‌ها فراهم شود.
آنها البته می‌دانند که تا رسیدن به وضعیت ایده‌آل زمان زیادی باقی است. نیروهای اعزامی شهرداری تهران هم کماکان در گلستان مشغول فعالیتند. آنها تا زمانی‌که آب خانه‌ها به‌طور کامل تخلیه نشود، کنار گلستانی‌ها خواهند ماند. کشاورزان البته بیشتر از سایرین نگران آینده‌شان هستند. آنها تنها دارایی‌شان یعنی زمین‌هایشان را از دست داده‌اند.
هنوز برآورد خسارات به‌طور کامل اعلام نشده، اما صندوق بیمه کشاورزی کشور از 15 فروردین ماه، کار مرحله اول پرداخت غرامت را آغاز کرده است. اگرچه هنوز تکلیف 3 هزار نفر کارگری که بر اثر تخریب و تعطیلی واحدهای تولیدی و خدماتی منطقه بیکار شده‌اند، مشخص نیست! وحید قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی هم از پرداخت 500 هزار تا یک و نیم میلیون تومان به حساب مددجویان سیل‌زده آق‌قلا و گمیشان خبر می‌دهد.

تسهیلات قرض‌الحسنه برای خانوارهای سیل‌زده
تصویرزیبای دیگر به یک خیر معروف به‌نام حاج محمد شهرکی برمی‌گردد که به پیشنهاد او به 200 نفر از خانوارهای سیل‌زده در گنبدکاووس که لوازم خانگی آنان درجریان سیل آسیب دیده است، تسهیلات قرض‌الحسنه هر یک به مبلغ 50 میلیون ریال پرداخت می‌شود. این خیر و نیکوکار در جریان سیل به مدت یک هفته برای سیل‌زدگان گنبدکاووس و دو شهر سیل‌زده دیگرغذای گرم توزیع می‌کرد.
اصغر نودهی، رئیس جمعیت هلال احمر گنبدکاووس هم از توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر به ارزش 500 هزار تومان بزودی بین دانش‌آموزان سیل‌زده گنبدکاووس، آق‌قلا و گمیشان خبر می‌دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

حمیده امینی‌فرد

 

کدخبر: 467500 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟