جدال بر سر گنج هایی که رموز گذشتگان را فاش می‌کند +تصاویر

باستان شناسان زنگ های خطر را به صدا درآورده اند، ماریون بلوگر زن آلمانی سرپرست تیم باستان شناسی در یک منطقه تاریخی به جامانده از رومی هاست، او تیمش از ترس جویندگان گنج در تلاشند تا حد امکان به صورت مخفیانه حفاری های خود را انجام دهند، زیرا اگر جویندگان به تب و تاب بیفتند به حفاری های عمیق تری دست خواهند زد و احتمالا به یک شی تاریخی با ارزش را که اطلاعات بسیاری از گذشتگان در آن نهفته آسیب می زنند. برآورد آسیبهای ناشی از حفاری های غیرقانونی هرچند مشکل بوده اما به گفته پلیس Police سر به میلیون ها یورو می زند. این روزها جستجوی گنج با ابزارهای مدرن به سرگرمی Hobby خیلی ها بدل شده است.در منطقه ای که ماریون و تیمش تحقیق می کنند، بسیاری از مردم هم در حال جستجو برای یافتن اشیای عتیقه و قیمتی هستند.

بنا بر اعلام دویچه وله هرسال در مسابقات قهرمانی جویندگان گنج در آلمان، تعداد بسیاری از شهروندان شرکت می کنند و کسی موفق به یافتن بیشترین و گرانترین سکه های قیمتی و طلا شود بدون شک برنده این رقابت خواهد بود. ماریون در طول برگزاری این مسابقات با شرکت کنندگان وارد گفت و گو شد و به آنها هشدار داد این سرگرمی تا چه حد می تواند موجب تخریب آثار تاریخی شود.

پیتر هنریش همکار این زن هم درباره روند قانونی کار پس از یافتن یک عتیقه و مجوزهای مورد نیاز برای حفاری به حضار توضیحاتی داد. وی همچنین گفت: صحبتهایی شنیده ام مبنی بر اینکه جویندگان اجازه دارند بدون محدودیت همه جا به دنبال گنج باشند، این حرف بدون قطعا اشتباه است!

ماریون پس از این سخنرانی از یک تجربه تلخ صحبت کرد که شبی با تیم خود مشغول تحقیق در یک منطق بودند که پس از انها در نیمه های شب شخصی ناشناس با چنگک به جان قسمت حفر شده افتاده بود و اشیای قدیمی که هر کدام معدنی از اطلاعات درباره گذشته بودند را تاراج برد که بدون شک با شیوه غیراستاندارد خود به آنها آسیبهای بسیاری وارد کرده بود.

در ادامه آثار تاریخی را می بینیم که هر کدام در یک کیسه مخصوص شماره گذاری شده قرار می گیرند و مشخصات دقیق آنها به همراه اطلاعاتی ارزشمند ثبت خواهد شد.

بسیاری از جویندگان گنج در کمال میل با باستان شناسان همکاری می کنند اما بعضی دیگر مانند اکسل تیل فن کراخت یک جوینده سر موضع خود ایستاده و معتقد است این باستان شناسان هستند که مدام در تعقیب آنها بوده و برایشان دردسر ایجاد می کنند.

وی همچنین معتقد است جویندگان به هیچ عنوان سارق آثار تاریخی نیستند و این برچسب ها به آنها نمی چسبد اما در این میان کسانی هستند که به دنبال ادوات نظامی،بمب یا چیزهایی از این قبیل متعلق به گذشته هستند،این کار نه تنها ممنوع بلکه بسیار خطرناک است.

موردی دیگر که از نظر باستان شناسان یک فاجعه تهدید آمیز محسوب می شود گروهی مافیایی است که به صورت پنهانی به مقبره های باستانی حمله برده و آثار به جا مانده را تخریب می کنند.

ماریون در پایان به این نکته اشاره کرد که آنها می خواهند جویندگان را به همکاری دعوت کرده تا از به خطر افتادن اطلاعات موجود در آثار تاریخی مدفون که برای آیندگان بسیار ارزشمند خواهد بود،جلوگیری کنند.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

8795589_764

8795547_602

8795542_611

اکسل تیل فن کراخت

کدخبر: 426008 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟