از 16 روز پیش و پس از زلزله پر قدرت 7.5 ریشتری در مناطق کوهستانی این کشور واقع در اقیانوسیه که باعث دفن شدن خانه‌ها و رانش زمین و مسدود شدن راه‌ها که به طبع آن دسترسی به مناطق دور افتاده روستایی سخت شده، کشور پاپوا گینه نو در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.

پلیس کشور اکنون اعلام کرده که پس از رسیدن خبرهای جدید از مناطق دور افتاده روستایی، آمار کشته شده ها به 125 نفر رسیده است. در حالی که هفته گذشته تعداد قربانیان 100 نفر اعلام شده بود.

پلیس پاپوا گینه نو باانتشار بیانیه‌ای ذکر کرد: بر اساس گزارش‌های دریافتی از واحدهای اعزام شده ارتش در مناطق زلزله زده، مرگ 45 نفر در «بلندی‌های جنوبی» و 80 نفر در استان «هلا» تأیید شده است.

پلیس اضافه کرده که انتظار می‌رود رقم کشته شدگان با پایان عملیات تجسس، بیش از این شود.

همچنین گزارش شده که 1500 نفر در «بلندی‌های جنوبی» و 20 هزار نفر در «هلا» آواره شده اند که به این تعداد افرادی که در چادرهای موقت به سر می‌برند نیز اضافه می‌شود. مدارس نیز دراین مناطق تاکنون بسته بوده است.

در حالی که بالاخره کمک‌ها به مناطق دور افتاده می‌رسد، پزشکان هشدار داده اند که وضعیت سلامت در افراد بومی رد خطر جدی‌ است و این ترس وجود دارد که بیماری باعث افزایش کشته‌ها شود.

«سم یوکوپوا» رئیس کمک‌های فوری پزشکی اداره دولتی سلامت پاپوا گینه نو در مصاحبه‌ای با روزنامه ملی این کشور گفت: بیماری‌هایی که از طریق آب و غذا منتقل می‌شوند تنها دو مورد از بیماری های متعددی هستند که بسیاری را می‌تواند به کام مرگ بکشاند.

وی توضیح داد که وضعیت به حدی است که در یکی از مناطق به طور مثال 80 نفر در اثر جراحت ناشی از زلزله به نیروهای اعزام شده پزشکی مراجعه کرده بودند در حالی که 100 نفر به دلیل بیماری غذایی به آن مرکز رفته بودند.

«پیتر اونیل» نخست وزیر پاپوا گینه نو نیز در اینباره گفت که پزشکان استرالیایی برای کمک به مناطق درگیر بحران اعزام خواهند شد.

وی همچنین اظهار داشت: در روزها و هفته‌های آتی بیماری‌های آبی به مناطق آسیب دیده از زلزله، آسیب دیگری می‌رساند. ما باید با ارائه خدمات پزشکی با آن مواجه شویم.

پاپواگینه نو کشور کوچک و دور افتاده در اقیانوس آرام روی خط زلزله موسوم به «حلقه آتش» قرار دارد که به طور مستمر شاهد وقوع زمین لرزه های پرقدرت و مخرب بوده است.

خط زلزله «حلقه آتش» به مناطقی در کناره‌های اقیانوس آرام گفته می‌شود که حدود 90 درصد از زلزله‌های جهان و 81 درصد از بزرگترین زلزله‌ها در این مناطق رخ می‌دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 366409 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟