حمله پلیس به مخفیگاه مالخران در مشهد / همه دزدها آنها را می شناختند

رئیس پلیس مشهد در حاشیه بازدید از کشفیات نیروهای کلانتری شفای مشهد به اجرای طرح گسترده مقابله با خرید و فروش لوازم سرقتی اشاره کرد و گفت:  به یقین مالخران سارقان اصلی هستند و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید قوانین سرقت و مالخری را مورد بازنگری قرار دهند؛ چرا که مجازات‌های فعلی در قوانین کشور از بازدارندگی کافی برخوردار نیست. 

سرهنگ احمد نگهبان افزود: سودجویان بی‌رحمی که با خرید لوازم سرقتی، افراد آسیب دیده یا در معرض آسیب‌های اجتماعی را ترغیب به انجام سرقت می‌کنند تا خود به سودهای نامشروع برسند، در واقع به تکثیر سارقان در جامعه می‌پردازند و تبهکاران و مجرمان حرفه‌ای را در دهلیز‌های تاریک جرم تربیت می‌کنند.

 مقام ارشد انتظامی مشهد تاکید کرد: پلیس اکنون در حالی با مافیای مالخری مقابله می‌کند که در پوشش‌های مختلف اقدام به خرید اموال سرقتی از سارقان می‌کنند  و گاهی لوازم مسروقه را با شگردها و ترفند‌های خاصی به خارج از کشور انتقال می‌دهند که تاکنون بسیاری از این گونه اموال مانند گوشی‌های تلفن همراه سرقتی، هنگام انتقال به نقاط مرزی کشور و با هوشیاری عوامل انتظامی کشف و ضبط شده است.

 سرهنگ نگهبان در ادامه تصریح کرد: اگر مجازات‌های مالخری به حدی افزایش یابد که هزینه ارتکاب جرم را برای مجرم بالا ببرد، به یقین وقوع سرقت نیز در کشور کاهش می‌یابد چرا که سارقان در فروش لوازم سرقتی دچار مشکل می‌شوند و بدین ترتیب تعداد سارقان خرد هم سیر نزولی به خود می‌گیرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خراسان که آیا حضور اتباع خارجی غیرمجاز در مشهد تاثیری در افزایش جرایم مالخری و یا سرقت دارد نیز گفت: در هر کشوری این گونه موارد در ارتکاب جرم تاثیرگذار است حتی حضور غیرقانونی اتباع خارجی در قوانین همه کشورها جرم محسوب می‌شود و پلیس باید با این موارد هم مقابله کند.

 «کلیددار امنیت مشهد» همچنین عوامل اجتماعی و اقتصادی و حتی اعتقادی را در وقوع جرم بسیار موثر دانست و افزود: برای مقابله با سرقت عوامل متعددی نقش دارند که وجود مالخران از مهم‌ترین آن‎هاست. اما باید کارشناسان اجتماعی، جامعه شناسان، روان شناسان و حتی حوزه‌های علمیه به تجزیه و تحلیل‌های کارشناسی در این باره بپردازند و نتیجه تحقیقات علمی خود را در اختیار قوه قضاییه و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بگذارند تا مطابق این گونه تحقیقات با ارزش برای کاهش جرم و به ویژه سرقت در جامعه تدابیر لازم اتخاذ شود چرا که بررسی‌های تحقیقی و آماری پلیس نشان می‌دهد در برخی از ماه‌های مذهبی مانند ماه مبارک رمضان یا محرم و صفر ارتکاب بعضی از جرایم به شدت کاهش می‌یابد که این امر از تار و پود اعتقادات مذهبی در جامعه نشئت می‌گیرد.

 فرمانده با تجربه انتظامی مشهد به افزایش دستگیری سارقان در طول یک سال گذشته هم اشاره کرد و گفت:  بسیاری از سارقان و مالخران دستگیرشده دارای سوابق متعدد کیفری هستند که این امر نشان می‌دهد مجازات‌های فعلی بازدارنده نیست و قوه قضاییه نیز مطابق قانون حکم صادر می‌کند اما مردم از این وضعیت رضایت ندارند؛ چرا که در تماس‌های مستقیم خود با مسئولان و فرماندهان انتظامی خواستار این هستند که نباید مجرمان بعد از دستگیری دوباره به چرخه جرم بازگردند. اما بازگشت مجرم به چرخه جرم به عوامل متعددی بستگی دارد که باید مورد واکاوی دقیق کارشناسان قرار گیرد.

سرهنگ احمد نگهبان طرح گسترده مقابله با مالخران در مشهد را مورد تاکید قرار داد و گفت : در عملیات نیروهای کلانتری شفای مشهد که با هدایت مستقیم سرگرد احسان سبکبار (رئیس کلانتری) به منظور مقابله با مالخران انجام شد یک فرد تبعه خارجی غیرمجاز به همراه فرزندش به چنگ قانون افتاد که در پوشش خریدار ضایعات به خرید و فروش لوازم سرقتی می‌پرداخت.

 وی خاطرنشان کرد: در بازرسی از مخفیگاه این متهمان اموال سرقتی زیادی از قبیل ۲۷ دستگاه پمپ آب،  تعداد زیادی کف‎کش،  قطعات خودرو، سیم ‌های سوزانده شده کابل‌های برق،  لوازم موتورسیکلت،  شیرآلات و غیره به همراه ۲۴ عدد انواع کلید کشف شد که اکنون تحقیقات بیشتر توسط گروهی از افسران زبده دایره تجسس به سرپرستی سروان «خاوشی»(جانشین کلانتری) برای ریشه‌یابی جرم و شناسایی مالباختگان ادامه دارد.

فرمانده انتظامی مشهد همچنین به کشفیات مقادیر زیادی اموال سرقتی از یک زوج فروشنده مواد مخدر نیز اشاره کرد و افزود:  ماموران دایره مبارزه با مواد مخدر کلانتری معراج هم که با نظارت سرگرد امیررضا فعال (رئیس کلانتری) عملیات مبارزه با مالخران را آغاز کرده بودند به سرنخ‌هایی از یک انبار لوازم سرقتی دست یافتند و با دستگیری یک زوج در بولوار توس، اموال مسروقه زیادی را به همراه ۷۰ گرم مواد مخدر صنعتی و ۱۹ میلیون تومان وجه نقد کشف کردند.

وی تصریح کرد: با انتقال این اموال به کلانتری، شناسایی مالباختگان در حالی آغاز شد که بررسی‌ها نشان داد: آنان همه این لوازم سرقتی را در ازای فروش مواد مخدر به سارقان و معتادان به بهای ناچیزی خریداری کرده‌اند که در این میان نوجوان ۱۲ ساله‌ای با مشاهده دوچرخه خود در بین اموال سرقتی، شور و هیجان وصف ناپذیری ایجاد کرد که لبخند را بر لبان پلیس نشاند و خستگی آن ها را زدود.

وبگردی