سنگین ترین نوزاد ایرانی به دنیا آمد / او چند کیلو بود؟

به گزارش رکنا، نگار رمضان‌پور، متخصص زنان و زایمان بیمارستان رضوی اظهار داشت: مادری در بارداری پنجم خود، با سابقه دیابت بارداری کنترل نشده و وزن حدود ۱۰۰ کیلوگرم که زمان زایمانش فرا رسیده بود، در ساعت ۲ بامداد در اوایل آذرماه به بخش زایمان بیمارستان رضوی منتقل شد.

وی ادامه داد: با توجه به وزن بالا و بزرگی شکم مادر، او تحت عمل سزارین قرار گرفت و عمل با وجود سختی‌هایی که داشت با موفقیت انجام و شرایط جسمی مادر نیز بلافاصله کنترل شد. پس از تولد، وزن نوزاد ۶ کیلو و ۹۰۰ گرم نشان داده شد.

رمضان‌پور افزود: به گفته این مادر، سایر فرزندانش با وزن متعادل و انجام زایمان طبیعی متولد شده بودند و فقط وزن چهارمین فرزندش ۴ کیلوگرم بود، همچنین در آخرین سونوگرافی پیش از زایمان مادر، وزن جنین پنجم حدود ۴ کیلو تخمین زده شده بود و مادر سیر طبیعی زایمانش را طی کرده بود.

متخصص زنان و زایمان بیمارستان رضوی گفت: در حال حاضر مادر با حال عمومی مناسب از بیمارستان رضوی ترخیص شده است و نوزاد نیز در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان تحت نظر قرار دارد و وضعیت عمومی او پایدار است.

وی با اشاره به اصطلاح «ماکروزومی جنین» گفت: از این اصطلاح علمی برای توصیف نوزادانی که با جثه بزرگ و وزن بالای ۴ کیلوگرم متولد می‌شوند، استفاده می‌شود. اگر مادر مبتلا به دیابت باشد و جنین هم وزن ۴ کیلوگرم داشته باشد یا جنین وزن بالای ۴ و نیم کیلوگرم داشته باشد، مادر باید تحت عمل سزارین قرار گیرد.

رمضان‌پور با اشاره به این‌که تولد نوزادان ماکروزوم در ایران بسیار منحصربه‌فرد و نادر است، گفت: این مادر نیمه شب در حال زایمان به اتاق عمل بیمارستان رضوی منتقل شد و اگر سرعت عمل بالای تیم پزشکی بیمارستان از جمله تیم زنان و زایمان و بیهوشی در انجام اقدامات سریع درمانی و عمل سزارین نبود، ممکن بود هم مادر و هم نوزاد را به دلیل جثه بزرگ نوزاد در زمان زایمان طبیعی، از دست بدهیم.

به گزارش تسنیم، رکورد سنگین وزن ترین نوزاد دنیا متعلق به یک نوزاد برزیلی با وزن حدود ۸ کیلوگرم است که لقب چاق‌ترین نوزاد به دنیا آمده برزیل را در اختیار داشته و در سال ۲۰۰۵ به دنیا آمده است.

وبگردی