قتل یاسین 21 ساله در خرم آباد / پدرش بارها گفته بود پسرش را خواهد کشت

به گزارش رکنا، یکی از بستگان نزدیک یاسین در گفت‌وگویی روایت کرده است که حدود یک سال و نیم پیش، اختلافات میان یاسین و پدرش شدت گرفته بود. به گفته او، پدر یاسین بارها در جمع اعلام کرده بود که پسرش را خواهد کشت و حتی برخی اطرافیان نیز از این تهدیدها اطلاع داشتند، اما تصور نمی‌کردند این حرف‌ها روزی عملی شود.

پدر یاسین، صفرعلی، علاوه بر اختلاف با پسرش، با خانواده برادر خود نیز بر سر زمین ارثی درگیری داشت و بنا بر اظهارات نزدیکان، اعتیاد نیز داشت. بستگان خانواده می‌گویند او بارها درباره کشتن یاسین صحبت کرده بود و حتی روز پیش از قتل، در خانه برادرش گفته بود قصد دارد پسرش را با کلنگ بکشد.

 شبی که به فاجعه ختم شد

به گفته مادر یاسین، اختلاف میان پدر و پسر در غروب 17 تیرماه ادامه داشت. یاسین از رفتار پدرش ناراحت بود و از ترس خشونت‌های همیشگی او، دچار اضطراب و بی‌خوابی شده بود.

مادر یاسین می‌گوید پدرش در آن شب با تغییر رفتار، چند قرص به او داد و به او گفت که دوستش دارد تا بتواند راحت‌تر بخوابد.

ساعت 5:20 صبح، صدای ضربه‌های شدید اعضای خانواده را از خواب بیدار کرد. مادر یاسین می‌گوید وقتی خود را به بالین فرزندش رساند، با سر خونین او روبه‌رو شد و پدر یاسین نیز اعلام می‌کرد که او را کشته است.

همسایه‌ها و اهالی روستا با شنیدن صدای فریاد و گریه خود را به خانه رساندند. به گفته نزدیکان، به دلیل تاخیر آمبولانس، یاسین با خودروی پراید یکی از همسایه‌ها به بیمارستان منتقل شد، اما جانش را از دست داده بود.

 تهدیدهایی که بارها تکرار شده بود

یکی از بستگان نزدیک یاسین می‌گوید این جوان مدت‌ها از رفتار پدرش می‌ترسید و حتی تعریف کرده بود که هنگام خواب، گاهی چشم باز می‌کرد و پدرش را بالای سر خود می‌دید.

به گفته این فرد، خانواده به یاسین توصیه کرده بودند هنگام خواب در اتاقش را قفل کند، اما همین موضوع نیز باعث درگیری بیشتر پدر و پسر شده بود.

طبق روایت نزدیکان، حدود یک سال پیش نیز 14 نفر به یاسین حمله کرده و بینی او را شکسته بودند. همچنین در روزهای منتهی به قتل، تهدیدهای پدر علیه او بار دیگر تکرار شده بود.

 خشونت فقط علیه یاسین نبود

اهالی روستا می‌گویند خشونت در این خانواده سابقه داشته و پدر یاسین بارها همسر و فرزندانش را کتک می‌زده است.

یکی از بستگان می‌گوید یاسین به دلیل نگرانی درباره مادر و خواهر و برادرهایش حاضر نبود برای کار به شهر دیگری برود و تلاش می‌کرد در کنار خانواده بماند. به گفته او، پدر یاسین حتی مادر خانواده را نیز تهدید کرده بود.

پس از قتل نیز، بر اساس روایت نزدیکان، پدر یاسین همسرش را که در حال گریه و شیون بود مورد ضرب و شتم قرار داد.

 اختلاف درباره مجازات پدران در پرونده‌های فرزندکشی

این پرونده بار دیگر بحث درباره مجازات پدر یا جد پدری در موارد قتل فرزند را مطرح کرده است.

شیما قوشه، وکیل دادگستری، در گفت‌وگو با شرق درباره این موضوع اظهار کرده است که طبق قوانین فعلی، پدر و جد پدری در صورت قتل فرزند قصاص نمی‌شوند و در این شرایط مجازات تعزیری برای آنها در نظر گرفته می‌شود.

او با اشاره به پرونده‌های مشابه معتقد است میزان مجازات فعلی بازدارندگی کافی ندارد و می‌تواند زمینه سوءاستفاده از این تفاوت قانونی را فراهم کند. به گفته این وکیل، حداقل مجازات در چنین مواردی 3 سال و حداکثر آن 10 سال حبس است.

قوشه همچنین با اشاره به پرونده رومینا اشرفی تاکید کرده است که پس از وقوع پرونده‌های مشابه، طرح‌هایی برای افزایش مجازات چنین جرایمی مطرح شد اما به نتیجه نرسید.

او معتقد است خانه باید محل امن برای اعضای خانواده باشد و هنگامی که نزدیک‌ترین فرد خانواده مرتکب چنین جنایتی می‌شود، آسیب آن فقط به قربانی محدود نمی‌ماند و اعتماد به نهاد خانواده را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اکنون بیش از 25 روز از قتل یاسین گذشته و پدر او در زندان مرکزی خرم‌آباد در انتظار رسیدگی قضایی به پرونده است. خانواده و اهالی روستا نیز همچنان درگیر آثار این جنایت و پرسش‌هایی هستند که چرا هشدارها و تهدیدهای قبلی جدی گرفته نشد.

روستا همچنان در شوک این جنایت است

این روزها در روستای زیبا محمد، ماجرای قتل یاسین موضوع اصلی گفت‌وگوهای اهالی است؛ جنایتی که بسیاری از آنها می‌گویند احتمال وقوعش را پیش از این احساس کرده بودند.

یکی از همسایه‌ها که سال‌ها با خانواده یاسین رفت‌وآمد داشته، او را جوانی آرام و کمک حال خانواده توصیف می‌کند و می‌گوید پدر یاسین بارها همسر و فرزندانش را مورد ضرب و شتم قرار می‌داد. به گفته او، بارها شنیده بودند که این مرد در جمع گفته است «پسرم را می‌کشم».

همسایه دیگری که در شب حادثه خود را به خانه خانواده رسانده بود، می‌گوید با شنیدن صدای جیغ، اهالی از خانه‌های خود بیرون آمدند و خود را به محل رساندند. او یاسین را جوانی زحمتکش توصیف می‌کند که بخش زیادی از درآمدش را برای بازسازی خانه و رسیدگی به خانواده خرج می‌کرد.

به گفته شاهدان، شدت حادثه به حدی بود که اهالی در همان ساعات اولیه خودشان برای انتقال یاسین به بیمارستان اقدام کردند.

قوانینی که به گفته کارشناسان نیازمند بازنگری است

پرونده قتل یاسین بار دیگر موضوع تفاوت مجازات قتل فرزند توسط پدر یا جد پدری با سایر پرونده‌های قتل را مطرح کرده است.

شیما قوشه، وکیل پایه یک دادگستری، در توضیح این مسئله می‌گوید بر اساس قوانین فعلی ایران، پدر و جد پدری در صورت کشتن فرزند قصاص نمی‌شوند و برای چنین جرایمی مجازات تعزیری در نظر گرفته شده است.

او معتقد است این تفاوت قانونی در برخی موارد مورد سوءاستفاده قرار گرفته و به همین دلیل باید مورد بازنگری قرار گیرد. به گفته قوشه، حتی اگر تغییر اصل قانون امکان پذیر نباشد، دست‌کم باید میزان مجازات این جرایم افزایش پیدا کند.

این وکیل با اشاره به پرونده‌های مشابه، از جمله قتل رومینا اشرفی، تاکید می‌کند مجازات فعلی که از 3 تا 10 سال حبس تعیین شده، در مواردی بازدارندگی لازم را ایجاد نمی‌کند.

قوشه همچنین معتقد است قتل فرزند توسط پدر یا جد پدری باید با حساسیت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا خانه باید برای اعضای خانواده محل امنیت و پناه باشد و وقتی چنین جنایتی توسط نزدیک‌ترین فرد خانواده رخ می‌دهد، آسیب آن فراتر از یک قتل عادی است و اعتماد عمومی به نهاد خانواده را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او تاکید می‌کند که در بسیاری از این پرونده‌ها، پیش از وقوع جنایت نشانه‌های خشونت و تهدید وجود داشته، اما هشدارها جدی گرفته نشده است.

در پرونده یاسین نیز روایت خانواده، بستگان و اهالی نشان می‌دهد تهدیدهای پدر بارها تکرار شده بود و نزدیکان از رفتارهای خشونت آمیز او اطلاع داشتند؛ با این حال، این تهدیدها در نهایت به جنایتی منجر شد که جان یک جوان 21 ساله را گرفت.

اکنون پدر یاسین پس از دستگیری در زندان مرکزی خرم آباد به سر می‌برد و پرونده برای طی مراحل قضایی در حال رسیدگی است.

 

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1239681
  • تاجرنیا: درباره رضاییان مذاکره جدیدی نداشتیم / شکایت مس از آسانی حق طبیعی آنهاست