هشدار پلیس فتا به مردم: مراقب کلاهبرداران سایبری با عنوان طرح کالابرگ باشید
تبلیغات

به گزارش اختصاصی رکنا، با آغاز طرح کالابرگ الکترونیک توسط دولت، خانوارها امکان خرید اقلام اساسی از فروشگاه‌های معتبر را با اعتبار 4 میلیون تومانی پیدا کرده‌اند. این مبلغ قابل توجه باعث شده فرصت سوءاستفاده برای مجرمان سایبری فراهم شود؛ به‌ویژه پیامک‌ها و لینک‌های جعلی که کاربران را به نصب برنامه یا ورود به سایت‌های آلوده ترغیب می‌کنند.

سرهنگ جواد مختاررضایی، معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا، در گفتگو با خبرنگار رکنا اعلام کرد:با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک و واریز اعتبار 4 میلیونی به حساب خانوارها، شهروندان باید توجه داشته باشند که هیچ پیامک دولتی برای دریافت یا فعال‌سازی کالابرگ حاوی لینک اینترنتی نخواهد بود. در صورت ارسال پیامک، این پیام‌ها صرفاً از طریق سرشماره رسمی V.Refah ارسال می‌شوند و فاقد هرگونه لینک اینترنتی هستند.

 معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا، در این خصوص توضیح داد: پیامک‌های جعلی با عناوینی مانند «واریز کالابرگ»، «دریافت اعتبار» یا «استعلام وضعیت»، که شهروندان را به کلیک روی لینک دعوت می‌کنند، جعلی و کلاهبرداری هستند و با هدف آلوده‌سازی تلفن همراه، سوءاستفاده از اطلاعات شخصی و بانکی و برداشت غیرمجاز از حساب‌ها طراحی شده‌اند.

وی افزود: دستگاه‌های دولتی تنها از سرشماره‌های رسمی و اسمی برای اطلاع‌رسانی استفاده می‌کنند و هیچ لینک اینترنتی از طریق پیامک شماره‌های شخصی یا شبکه‌های اجتماعی ارائه نمی‌شود. همچنین هیچ اپلیکیشنی برای نصب و دریافت کالابرگ از طریق شبکه‌های اجتماعی یا پیام‌رسان‌ها ارسال نخواهد شد. هرگونه لینک یا برنامه‌ای که چنین ادعایی دارد، با هدف ایجاد حس فوریت یا ترس برای شهروندان طراحی شده و یک شیوه کلاهبرداری است.

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا به شهروندان توصیه کرد: از کلیک روی لینک‌های مشکوک خودداری کنند و اخبار مربوط به طرح‌های حمایتی را صرفاً از رسانه‌ها و منابع رسمی دنبال نمایند. در صورت کلیک اشتباه روی لینک‌های مشکوک یا نصب برنامه‌های ناشناس، بلافاصله اینترنت تلفن همراه خود را قطع کرده، برنامه ناشناس و مشکوک را حذف کنند و تا بررسی کامل و پاکسازی دستگاه یا قطع ارتباط فرد هکر با سامانه‌های بانکی، از انجام هرگونه تراکنش مالی خودداری نمایند.

سرهنگ مختاررضایی در پایان تأکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک، شهروندان موضوع را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا به شماره 096380یا وب‌سایت fata.gov.ir گزارش دهند. رعایت این موارد برای حفظ امنیت کاربران در فضای مجازی ضروری است.

پلیس فتا همچنین از شهروندان خواسته است که اخبار و اطلاعیه‌های مربوط به طرح کالابرگ را تنها از منابع رسمی دنبال کنند و در برابر هرگونه پیامک یا لینک مشکوک هوشیاری کامل داشته باشند.

 

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات