خسارت ۳۶۶ میلیاردی به بیت‌المال به خاطر الک غیراستاندارد آرد

به گزارش رکنا، مجتبی مقیاسی پیش‌ جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در محل سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: کردستان با تولید بیش از یک میلیون و 321 هزار و 475 تن گندم تولیدی رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی توزیع آرد و نان بر اساس قوانین ابلاغی را ضروری دانست و گفت: تعداد زیادی مراکز ذخیره‌سازی گندم در استان وجود دارد که ظرفیت آنها بیش از یک میلیون تن است، از این تعداد 852 هزار تن به صورت سیلو و 232 تن نیز در اختیار کارخانه آرد و 175 هزار و 500 به صورت انبار ذخیره می‌شود.

نبود نیروهای متخصص در مرکز خرید گندم

مدیرکل دیوان محاسبات استان کردستان با اشاره به اینکه اداره‌کل غله تعداد نیروی کافی نداشته و 170 نفر نیرو از کارمندان جهاد کشاورزی(56 نفر) و آموزش‌وپرورش (114 نفر) عامل تشخیص و ذی‌حساب خرید تضمینی گندم هستند، تصریح کرد: این افراد تخصص لازم را ندارد. از یک میلیون و 321 هزار و 475 تن گندم تولیدی یک میلیون و 152 هزار تن خریداری شده که از این میزان 222 هزار تن در داخل استان مصرف شده و مابقی به سایر استان‌ها انتقال داده شده است.

وی افزود: در مجموع 192 هزار تن آرد توسط کارخانه آرد تولید شده و از این میزان 183 هزار تن تحویل مراکز مصرفی و مابقی در مراکز ذخیره باقی مانده است.

واریز 35 درصد مجموع درآمدها به حساب نانواداران

مقیاسی بیان کرد: از 183 هزار تن آرد تحویلی به مراکز نانوایی، یک میلیارد و 434 هزار میلیون و 470 هزار قرص نان فروش رفته که در مجموع درآمدها، 35 درصد آن به صورت یارانه به حساب نانواداران واریز شده است.

وی با اشاره به اینکه جمعیت استان یک میلیون و 723 هزار نفر است، اظهار کرد: به ازای هر شهروند141 کیلو گندم به کارخانه آرد تحویل داده شده و سرانه مصرف آرد هر شهروند 107 کیلو است.

کم‌فروشی و فروش سهمیه آرد توسط نانواداران

مدیرکل دیوان‌ محاسبات استان کردستان خاطر نشان کرد: در سال گذشته بر اساس تبدیل به نان لواش کل تولید نانوایی‌ها یک میلیارد و 723 هزار و 819 قرص نان بوده که به ازای هر نفر روزانه بیش از سه قرص نان است.

به گفته وی، تخلفات برخی از نانوایی‌های استان برگرفته از کم‌فروشی و یا فروش اجباری نان و یا فروش سهمیه آرد به نرخ آزاد در بازار است. 

نظارت بر نانوایی‌ها تقویت شود

مدیرکل دیوان محاسبات استان کردستان میزان ضرر و زیان به بیت‌المال ناشی از استفاده از الک غیراستاندارد آرد را 366 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در سال گذشته 24 هزار تن ضایعات خریداری شده است.

مقیاسی "اصلاح شیوه نظام پرداخت یارانه آرد و نان، اعمال سیاست تثبیت قیمت‌ها به‌جای اصلاح قیمت‌ها، ضرورت شفاف‌سازی در خصوص توزیع گندم بین کارخانه‌های آرد و بخش خصوصی، استفاده از الک استاندارد در خرید گندم و تقویت نظارت بر نانوایی‌ها و جلوگیری از فروش چندنرخی نان" را از جمله پیشنهادات این سازمان برای ساماندهی این حوزه عنوان کرد.

وبگردی