رکنا تبرئه شد

به گزارش رکنا ، پایگاه اطلاع رسانی رکنا با انتشار گزارشی تحت عنوان " "قیمت دارو‌های سرطان در ۲۰ روز ۴ برابر شد ، داروی ۸۵۰ تومانی ۳ میلیون شد!، به دلیل یک اشتباه سهوی نه عمدی (قیمت دارو بجای ریال ، تومان قید شده بود ) تحت اتهام قرار گرفت و در مرحله نخست توسط اعضای هیئت منصفه مطبوعات و قضات شعبه 9 دادگاه کیفری یک استان تهران گناهکار شناخته شد.

اعتراض رکنا

پرونده با اعتراض رکنا برای رسیدگی به شعبه چهل و نهم دیوان عالی کشور ارسال شد و قضات دیوان عالی کشور به چند دلیل حکم شعبه نهم دادگاه کیفری یک تهران را نقض و برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ( شعبه اول دادگاه کیفری ) ارجاع دادند.

 در بخشی از رای صادره دیوان عالی کشور آمده است : " با عنایت به محتویات پرونده قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی و یا مقامات رسمی که دادگاه عنوان کرده هیچ استدلالی دال براینکه اقدام مدیر مسئول پایگاه خبری رکنا این مطلب را با قصد انتشار داده ملاحظه نمی گردد، ضمن اینکه متهم به محض اطلاع از اشتباه بودن خبر منتشر شده را اصلاح کرده است . بنابراین دلیلی برسوءنیت متهم وجود ندارد در چنین موارد اصل بر برائت حاکم است و نمی توان جریان اصل برائت را نادیده گرفت.

جلسه دوم رسیدگی به پرونده رکنا

پرونده مطبوعاتی رکنا در روز دوشنبه ( 21 خرداد)  در شعبه اول دادگاه با حضور اعضای هیات منصفه مطبوعات و به ریاست قاضی غلامرضا جواهری و مستشاری قاضی ابراهیم ترابی گل سفید برگزارشد

مدیر مسئول رکنا درجلسه رسیدگی دفاعیات خود مبنی بر سهوی بودن اشتباه ناشی از دو نرخی بودن ریالی و تومانی و بلافاصله جبران و تصحیح اشتباه سهوی در رکنا تکرار کرد.

تبرئه رکنا 

اعضای هیات منصفه مطبوعات این بار نظر به بی گناهی رکنا دادند و هیات قضایی شعبه اول دادگاه کیفری یک ( مطبوعات ) به استناد مدارک و مستندات و دفاعیات مدیر مسئول رکنا ، در رای خود آورده است : ... حاکمیت اصل برائت است ، بزهکاری متهم از نظر دادگاه محرزو مسلم نمی باشد و به استناد اصل 37 قانون اساسی و ماده 4 قانون آئین دادرسی کیفری و ماده 120قانون مجازات اسلامی حکم برائت متهم  نسبت به اتهام های انتسابی را می کند.

دادگاه متهم را از اتهام های نشرآکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و انتشار مطالب خلاف واقع تبرئه کرد.

 

وبگردی